Κύκλωμα διακινούσε ναρκωτικά και όπλα σε Κρήτη και Αττική

Κύκλωμα διακινούσε ναρκωτικά και όπλα σε Κρήτη και Αττική

Συνελήφθησαν τρεις Έλληνες και ένας αλλοδαπός

Kriti-opla-narkwtika
Με μια εκτεταμένη επιχείρηση του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης σε περιοχές των νομών Ηρακλείου, Ρεθύμνης και Αττικής, εξαρθρώθηκε κύκλωμα που δραστηριοποιείτο από τον περασμένο Αύγουστο στην διακίνηση ναρκωτικών και την προμήθεια παράνομου οπλισμού στην Κρήτη και την Αττική.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Ρεθύμνης, των Τ.Α.Ε. Ηρακλείου και Μυλοποτάμου και της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, συνελήφθησαν τρεις Έλληνες και ένας αλλοδαπός. Αρχικά, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης ένας από τους Έλληνες, μόλις παρέλαβε είδη οπλισμού τα οποία ήταν κρυμμένα σε υπαίθριο χώρο επί της εθνικής οδού. Αφού ακινητοποιήθηκε, στο αγροτικό φορτηγάκι του βρέθηκαν δυο πολεμικά τυφέκια Καλάσνικοφ, ένα τμήμα πολεμικού τυφεκίου, έξι γεμιστήρες, 722 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου και δυο ελατήρια κλείστρου, ενώ κατασχέθηκαν και 1.795 ευρώ.

Kriti-opla-narkwtika2


Ακολούθησαν έρευνες σε σπίτια, μια επιχείρηση, αποθηκευτικούς χώρους, οχήματα και αγροτεμάχια των μελών του κυκλώματος σε περιοχές των νομών Ηρακλείου, Ρεθύμνης και Αττικής, κατά την διάρκεια των οποίων κατασχέθηκαν ακόμη 6.230 ευρώ, έξι πιστόλια, ένα περίστροφο, ένα κοντάκι πολεμικού τυφεκίου, εννέα μέρη λαβής και δυο ολόκληρες λαβές πιστολιού, εξαρτήματα πολεμικού τυφεκίου και κυνηγετικού όπλου, μια θήκη πιστολιού, ένα σπρέι πιπεριού, 152 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, κάλυκες, ένα μαχαίρι, καθαριστικά οπλισμού, ουσίες νόθευσης και συσκευασίες για τον διαχωρισμό ναρκωτικών και πλήθος συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα σε βαθμό κακουργήματος και διακίνηση ναρκωτικών και όπλων. Η προανάκριση συνεχίζεται, για τον εντοπισμό και άλλων μελών του κυκλώματος αλλά και για να βρεθούν και άλλα παράνομα όπλα.

Ειδήσεις σήμερα: 
Από τις 7 το πρωί ψώνια και στα εμπορικά κέντρα - Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα

Lockdown: Βήμα- Βήμα η επιστροφή στην κανονικότητα- Πώς θα κάνουμε Πάσχα

Καιρός: Επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης