Καιρός: Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια - Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο καιρού

Καιρός: Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια - Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο καιρού

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης για το Σάββατο: Ο καιρός σήμερα σε όλη τη χώρα σε χάρτες,βίντεο - Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν καταιγίδες - Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας τη Μεγάλη Εβδομάδα

vroxi-0
Πρόσκαιρη επιδείνωση παρουσιάζει σήμερα ο καιρός με βροχοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική και βόρεια χώρα.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν εξασθένηση από το απόγευμα, στα δυτικά και τα βόρεια.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα κεντρικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6, στα νότια τοπικά 7 και βαθμιαία έως 8 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Ο καιρός με μια ματιά

-Σταδιακή βελτίωση του καιρού από την Κυριακή των Βαΐων και μετά

-Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή, με αισθητή άνοδο από την Μεγάλη Τετάρτη και μετά

-Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και πρόσκαιρα τα 6 με 7 μποφόρ στα πελάγη


Κλείσιμο

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο καιρού 

Έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ την Παρασκευή για σήμερα  Σάββατο 24/4 και την Κυριακή 25/4 με το βαρομετρικό χαμηλό που προσεγγίζει τη χώρα μας, να προκαλεί κακοκαιρία με έντονα φαινόμενα πολλές περιοχές.

Σύμφωνα με το  meteo, το Σάββατο 24/04 τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά, στις Βόρειες Κυκλάδες, στις Σποράδες και σε νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.

Επιπλέον, στα πελάγη θα πνέουν ενισχυμένοι άνεμοι (βόρειοι-βορειοανατολικοί στο Αιγαίο και ανατολικοί-βορειοανατολικοί στο Ιόνιο) με εντάσεις έως 7 μποφόρ τοπικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά, ανατολικά και νότια ηπειρωτικά. 

Όπως μπορείτε να δείτε στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν αποτυπώνεται η θέση του βαρομετρικού χαμηλού και η γεωγραφική κατανομή των φαινομένων (βροχές/ καταιγίδες) το Σάββατο 24/04 κατά τα διαστήματα 09:00 – 12:00 και 18:00 – 21:00.

kairos-ektakto

kairosektakto-meteo
Στο μεταξύ την Κυριακή 25/04 τα φαινόμενα σταδιακά αναμένεται να περιοριστούν στην ανατολική και νότια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα και στην Κρήτη, ενώ μέχρι αργά το βράδυ στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Πολύ ενισχυμένοι άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και αισθητή πτώση στην Κρήτη.


Την Κυριακή των Βαΐων στα δυτικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός. Στα ανατολικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Η μεταφορά αφρικανικής σκόνης θα περιοριστεί στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

kairos-kairospasxa-thermokrasies


Για «ισχυρή θερμή εισβολή στα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας» κάνει λόγο ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, με αποτέλεσμα ο καιρός να καταστεί αρκετά θερμός με τις πρώτες ενδείξεις να θέλουν τον υδράργυρο να «φλερτάρει» με τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε χάρτες με τις θερμοκρασίες τη Μεγάλη Δευτέρα-Μεγάλη Τρίτη
kairospasxa-themokrasies-kairosmegalideutera



kairospasxa-kairosmegalitriti


Ειδήσεις σήμερα: 

Από τις 7 το πρωί ψώνια και στα εμπορικά κέντρα - Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα

Lockdown: Βήμα- Βήμα η επιστροφή στην κανονικότητα- Πώς θα κάνουμε Πάσχα

Καιρός: Επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης