Έφεραν όπλα και 55 κιλά κάνναβης από τη Βόρεια Μακεδονία

Έφεραν όπλα και 55 κιλά κάνναβης από τη Βόρεια Μακεδονία

Τα ευρήματα κατασχέθηκαν μαζί με τα οχήματα και 3.350 ευρώ και σε βάρος των τριών συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία

Drama-kannabi-opla
Με μια άριστα οργανωμένη επιχείρηση που εκτελέστηκε σε περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης και Κιλκίς, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Δράμας «ξεδόντιασαν» ένα κύκλωμα που έκανε εισαγωγή και μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών και όπλων από την Βόρεια Μακεδονία στην Ελλάδα.

Με τις πληροφορίες που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί, διαπιστώθηκε ότι άγνωστα μέλη της σπείρας είχαν περάσει στο ελληνικό έδαφος μεταφέροντας τρεις σάκους που περιείχαν μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, δύο όπλα και φυσίγγια και τους παρέδωσαν σε έναν Έλληνα. Εκείνος τα μετέφερε σε περιοχή του νομού Κιλκίς, όπου τα παρέδωσε σε άλλους δύο Έλληνες και αυτοί τους μετέφεραν στο νομό Θεσσαλονίκης, με σκοπό να τους παραδώσουν σε ένα τέταρτο μέλος του κυκλώματος.

Κατά τη διάρκεια της οργανωμένης επιχείρησης στην οποία συμμετείχαν και αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας και της Ο.Π.Κ.Ε. Δράμας, εντοπίστηκαν οι δυο Έλληνες να κινούνται προς τη Θεσσαλονίκη με δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα, με το ένα ως προπομπό για την αποφυγή ελέγχων, ενώ στο δεύτερο είχαν φορτωθεί τα ναρκωτικά και τα όπλα. Αφού ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν, στο δεύτερο όχημα βρέθηκαν οι τρεις σάκοι στο εσωτερικό των οποίων υπήρχαν οκτώ συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 55,5 κιλών, ένα πολεμικό τυφέκιο, ένα οπλοπολυβόλο και 139 φυσίγγια!

Τα ευρήματα κατασχέθηκαν μαζί με τα οχήματα και 3.350 ευρώ και σε βάρος των τριών συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση σε βαθμό κακουργήματος, εισαγωγή ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση και παραβάσεις του νόμου περί όπλων και οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα. Οι έρευνες συνεχίζονται από την Ασφάλεια Δράμας για την ταυτοποίηση αυτών που εισήγαγαν το φορτίο και για να εξακριβωθεί πλήρως η εγκληματική τους δράση.

Ειδήσεις σήμερα: 

Σταθερά πρώτο το Ισραήλ στους εμβολιασμούς - Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Η πτώση του Βωβού: Στο σφυρί άλλα 88 ακίνητα της «γυάλινης αυτοκρατορίας»

Συνελήφθη ξανά σε παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη ο Θέμης Αδαμαντίδης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης