Φονικό στη Μακρινίτσα: Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη θα ζητήσει η υπεράσπιση του δολοφόνου

Φονικό στη Μακρινίτσα: Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη θα ζητήσει η υπεράσπιση του δολοφόνου

«Ο πελάτης μου είναι συντετριμμένος, αλλά δεν έχει αντιληφθεί ακόμη την πράξη του λόγω της ψυχικής νόσου που έχει» ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης - Ο δράστης ισχυρίζεται ότι δέχονταν απειλές από την οικογένεια της συζύγου του

makrinitsa12
Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη θα ζητήσει η υπεράσπιση του 31χρονου δολοφόνου των δύο αδελφών στη Μακρινίτσα, για τον οποίο ισχυρίζεται ότι δεν έχει αντιληφθεί, λόγω ψυχιατρικής διαταραχής το αποτρόπαιο της πράξης του.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Δημήτρης Βούλγαρης εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια των θυμάτων, με την οποία είχε ιδιαίτερη σχέση, διότι ήταν δικηγόρος του κατηγορούμενοου Δ. Ρ. και της συζύγου του, από τότε που γνωρίστηκαν μέχρι σήμερα.

«Ο πελάτης μου πάσχει από σοβαρή ψυχική διαταραχή που είναι διαγνωσμένη ακόμη και από τους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου. Είχε δεχθεί η Εισαγγελία αίτηση για ακούσια νοσηλεία από 15 Ιανουαρίου μετά από αίτημα της συζύγου που είχε αντιληφθεί το πρόβλημα. Η διαδικασία είχε ολοκληρωθεί σε σχέση με το Νοσοκομείο, όμως δεν διατάχθηκε η ιατρική του παρακολούθηση, αλλά του δόθηκε φαρμακευτική αγωγή, η οποία δεν τηρήθηκε και γι αυτό ουσιαστικά θεωρώ ότι επιβάλλεται να διαταχθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη», επισήμανε ο κ. Βούλγαρης.

Όπως είπε θα γίνει το αίτημα αυτό στον ανακριτή και γι’ αυτό ζητήθηκε προθεσμία ώστε ο κατηγορούμενος να απολογηθεί την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης «ο πελάτης μου είναι συντετριμμένος, αλλά δεν έχει αντιληφθεί ακόμη λόγω της ψυχικής νόσου που έχει, αισθάνομαι δηλαδή ότι δεν έχει καταλογισμό της πράξης που έκανε γιατί δεν αντιλαμβάνεται αυτή την αποτρόπαια πράξη».

Ο 31χρονος ισχυρίστηκε ότι μπήκε μέσα στο σπίτι γιατί ήθελε να δει το παιδί με το οποίο του απαγόρευαν να επικοινωνήσει και ότι από εκεί και πέρα δεν θυμάται τίποτα.

Σε ερώτηση αν υπάρχουν ευθύνες του Κέντρου Ψυχικής Υγείας που τον εξέτασε και δεν τον κράτησε για νοσηλεία, ο συνήγορος είπε ότι το ιατρικό πιστοποιητικό που συνοδεύει την αίτηση του κ. Εισαγγελέα ότι ήταν υπό παρακολούθηση και μετά την παρακολούθηση θα εκδικάζονταν το γεγονός αν έπρεπε να εγκλειστεί για περαιτέρω θεραπεία η όχι. Είναι θέμα ιατρικό. Αλλά αυτό θα το κρίνει ο πραγματογνώμονας ο οποίος θα αναλάβει την υπόθεση μετά από την υποβολή του αιτήματος για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, επισήμανε.

«Το σημαντικότερο και το τραγικό είναι ότι σήμερα για την κατάσταση αυτή του Ιανουαρίου συζητούνταν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου η αίτηση του κ. Εισαγγελέα για την ακούσια νοσηλεία που είχε ζητηθεί. Δεν ξέρω αν συζητήθηκε κιόλας. Ο εισαγγελέας δηλαδή ζητούσε τη νοσηλεία του», σημείωσε ο δικηγόρος.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Δ. Ρ. είχε προβλήματα ψυχικής διαταραχής και υπήρχε μια καταβολή από τη μητέρα του που αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα. Υπήρχαν πολλές εντάσεις και αυτό έκανε την κοπέλα να φύγει από το σπίτι που ζούσαν μαζί και να εγκατασταθεί στο πατρικό της σπίτι στη Μακρινίτσα.

Ο δράστης ισχυρίζεται ότι δέχονταν απειλές από την οικογένεια της συζύγου του, φυσικά στο πλαίσιο του να προφυλαχθεί η οικογένεια, όπου ουσιαστικά χρήζει νοσηλείας και του ζητούσαν να λάβει τη θεραπευτική αγωγή και να παίρνει τα φάρμακά του, ειδάλλως έλεγαν ότι θα κάνουν διαδικασίες για να τον εγκλείσουν σε ψυχιατρικό ίδρυμα.

Αναφορικά με το βράδυ του φονικού ο κ. Βούλγαρης τόνισε ότι ο πελάτης του ισχυρίζεται ότι όταν μπήκε στο σπίτι, άκουσε την πεθερά του ότι κάτι έλεγε σχετικά με το θέμα αυτό, ότι του απαγορεύει να δει το παιδί και στην ένταση που δημιουργήθηκε ζητώντας να δει το παιδί, βρέθηκε μπροστά του η γυναίκα του, την έσπρωξε και πήγε να δει το παιδί και φεύγοντας έπεσε πάνω στον αδελφό της γυναίκας του και τον έσπρωξε για να φύγει. «Δεν θυμάται καν ότι χρησιμοποίησε το μαχαίρι, το οποίο λέει ότι το είχε πάντα μαζί του γιατί αισθάνονταν ότι τον καταδίωκαν για να προστατεύει τον εαυτό του, από το καλοκαίρι ακόμη. Δηλαδή δεν το πήρε το μαχαίρι αυτό για να κάνει κακό. Έμαθε ότι ουσιαστικά τραυμάτισε θανάσιμα τους δυο αυτούς ανθρώπους από τα αστυνομικά όργανα», τόνισε ο κ. Βούλγαρης.

Πηγή: MagnesiaNews

Ειδήσεις σήμερα: 

Στα φαρμακεία τα self test - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Γεραπετρίτης: Μετακινήσεις εκτός νομού για το Πάσχα αν δεν υπάρχει επιδημιολογική επιβάρυνση

Φονικό στη Μακρινίτσα: Τραυμάτισε και τη μητέρα των θυμάτων ο 31χρονος - Προσπάθησε να σώσει τα παιδιά της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης