Μειονοτικός Δήμαρχος Ιάσμου: Μηνύσεις και απειλές για την τουρκοφιέστα της Προύσας

Μειονοτικός Δήμαρχος Ιάσμου: Μηνύσεις και απειλές για την τουρκοφιέστα της Προύσας

Χωρίς να δώσει ποτέ πειστικές απαντήσεις 

pi23sav
Τον περασμένο Φεβρουάριο ο μειονοτικός δήμαρχος Ιάσμου Ροδόπης κ.Οντέρ Μουμίν, παραβρέθηκε σε τουρκοφιέστα του παραρτήματος Προύσας του κορυφαίου αλυτρωτικού «Συλλόγου Αλληλεγγύης ‘‘Τούρκων’’ Δυτικής Θράκης». Στη διάρκεια χαιρετισμού του, και σύμφωνα με βίντεο που δημοσιοποιήθηκε, ο κ.Μουμίν αναφέρθηκε στ’ όραμά του για το πώς ο δήμος που διοικεί «θα αγκαλιάσει τη μητέρα πατρίδα» -την Τουρκία δηλαδή- έδωσε διαβεβαιώσεις πως αν και αποφοίτησε από ελληνικό Λύκειο και Πανεπιστήμιο δεν έχει χάσει ρανίδα από τον… «μουσουλμανισμό και τον τουρκισμό» του, κατηγόρησε τον μειονοτικό ανθυποψήφιό του κ.Καδή Ισμέτ πως τον αντιπολιτεύεται «σ’ ενότητα μαζί με τον Έλληνα», (εννοώντας τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ.Κυριάκο Αμούτζα) φτάνοντας στο σημείο να μιλήσει ευθέως για… «γνωστό εχθρό απέναντι», απαγγέλοντας στο τέλος και στίχους ποιήματος, αφιερωμένο στον Τούρκο στρατιώτη.

Το protothema.gr, είχε αναδείξει τότε, την προκλητική συμπεριφορά του κ. Μουμίν, με σχετικό δημοσίευμα υπό τον τίτλο: «Μειονοτικός δήμαρχος Ιάσμου: Απήγγειλε και ποίημα για τους ‘‘ένδοξους Τούρκους στρατιώτες’’».

Η συνέχεια ωστόσο ήταν το ίδιο προκλητική από τον δήμαρχο Ιάσμου, ο οποίος αντί πειστικών εξηγήσεων για την παρουσία του στην τουρκοσύναξη της Προύσσας, κατέφυγε στη δικαιοσύνη κατά δημοσιογράφων περιφερειακών και πανελλαδικών ΜΜΕ επειδή τον παρουσίασαν ως: «Ανθέλληνα αιρετό, στρεφόμενο κατά των συμφερόντων της χώρας». Ο ίδιος ισχυρίζεται πως παραποιήθηκαν τα όσα δήλωσε από το βήμα, καταχειροκροτούμενος, και πως «παρεξηγήθηκε» η παρουσία του στην ανθελληνική εκδήλωση, που όμως «έτυχε» να πραγματοποιείται σε μία αίθουσα που ήταν διακοσμημένη με σημαίες και χρώματα της Τουρκίας και της υποτιθέμενης «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης».

Ευτυχώς για τον κ.Μουμίν ζούμε σε μια ευνοούμενη δημοκρατία, σε σχέση με την Τουρκία του Ερντογάν, που πχ οι αντιφρονούντες δήμαρχοι (Κούρδοι συνήθως) παύονται με συνοπτικές διαδικασίες ή καταλήγουν στη φυλακή.

Βολές και από την αντιπολίτευση

Πρόσφατα η δημοτική παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Ιάσμου, «Όραμα Αναγέννησης», με επικεφαλής τον Κυριάκο Αμούτζα, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τον απολογισμό του δημάρχου Οντέρ Μουμίν. Στην ανακοίνωση, γίνεται αναφορά και στην παρουσία του κ.Μουμίν, στην τουρκοφιέστα της Προύσας που έφερε στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας, τον μειονοτικό δήμο. Αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση: «Δεν θα μπορούσαμε παρά να γελάσουμε με τη σιγουριά του πως έκανε τον Δήμο μας αναγνωρίσιμο. Η μόνη αναγνωρισιμότητα που του χάρισε ήταν το αίσχος της ομιλίας του στην Προύσα, η οποία πράγματι έβαλε τον Ίασμο σε κάθε εφημερίδα και δελτίο ειδήσεων. Όλα αυτά χάρη στον Δήμαρχό του, που ανάλογα σε ποια πλευρά των συνόρων του Έβρου βρίσκεται, δηλώνει διαφορετική εθνική συνείδηση. Ποτέ δεν μας εξήγησε σε ποιον τουρκισμό αναφερόταν πως δεν έχει χάσει, ποιοι είναι οι “απέναντι εχθροί”, ούτε και εξήγησε το γιατί ένας Έλληνας πολίτης-Δήμαρχος εκφώνησε ομιλία έχοντας πίσω του τη “σημαία της ανεξάρτητης Θράκης”. Κρυφοί πόθοι; Ποιος ξέρει… Πάντως θέλει να παραδίδει και μαθήματα αντιρατσισμού, εκείνος που εκφώνησε τουρκικής κοπής εθνικιστική ομιλία, αποκάλεσε “υπουργούς μου” τους Τούρκους υπουργούς, και απήγγειλε στίχους που όλοι γνωρίζουμε το νόημα τους».

Για μία ακόμη φορά, αντί εξηγήσεων, ο δήμαρχος Ιάσμου, επέλεξε να κατηγορήσει όσους τον μέμφονται για τα όσα έπραξε και δήλωσε στην Προύσα ως μέλη της … «Χρυσής Αυγής, Ελληνικής Λύσης, ΕΛΑΣΥΝ».

Ειδήσεις σήμερα

Στη Βρετανία οι πρώτες δοκιμές εμβολίων σε υγιή άτομα που θα εκτεθούν εσκεμμένα στον κορωνοϊό!

Αγωνία για την «έκρηξη» στις ΜΕΘ - Μια «ανάσα» από τα επόμενα μέτρα η Αττική

Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα - Συναγερμός για τη δυτική Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης