Συγκλόνισε την Ελλάδα η εισαγγελέας στη δίκη Τοπαλούδη: «Η Ελένη πήγε σε άγρια θηρία...»

Συγκλόνισε την Ελλάδα η εισαγγελέας στη δίκη Τοπαλούδη: «Η Ελένη πήγε σε άγρια θηρία...»

Η αγόρευσή της ήταν καταπέλτης - Πατέρας Τοπαλούδη: Έκλαιγα όσο αγόρευε - Τέτοιους εισαγγελείς θέλουμε - Άφησε αιχμές για προσπάθειες να «κουκουλωθεί» η υπόθεση - Στην τελική ευθεία για απόφαση η δίκη

Συγκλόνισε την Ελλάδα η εισαγγελέας στη δίκη Τοπαλούδη: «Η Ελένη πήγε σε άγρια θηρία...»
Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής αλλά και της υπεράσπισης των δυο κατηγορουμένων αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, η οποία έχει μπει στην τελική ευθεία για την έκδοση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου. Είχε προηγηθεί χθες η αγόρευση – καταπέλτης για τους δυο κατηγορούμενους της υπόθεσης από την εισαγγελέα της έδρας κυρία Αριστοτέλειας Δόγκα.

Δίκη Τοπαλούδη: Καταπέλτης η εισαγγελέας στην αγόρευση της - Κεντρικό Δελτίο 13/5/2020 | OPEN TV


Ζητώντας από το δικαστήριο να κηρυχθούν ένοχοι οι δυο κατηγορούμενοι, ο 23χρονους Ροδίτης και ο 21χρονος συγκατηγορούμενός του αλβανικής καταγωγής, η εισαγγελική λειτουργός απέρριψε όλους τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς που προέβαλλαν και οι δυο στις απολογίες τους. Η εισαγγελέας εμφανώς συγκινημένη όταν ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη της πρόσφερε τριαντάφυλλα με δάκρυα στα μάτια, ανέφερε πως η αδικοχαμένη φοιτήτρια ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή, ως άμωμος αμνός.

Επί της ουσίας η εισαγγελέας περιέγραψε ένα ραντεβού - παγίδα που σχεδίασαν, όπως είπε, οι δυο κατηγορούμενοι ώστε να μπορέσουν να οδηγήσουν την άτυχη φοιτήτρια στο εξοχικό σπίτι της Λίνδου και εκεί από κοινού να την βιάσουν, να την κακοποιήσουν άγρια και εν συνεχεία να την πετάξουν ζωντανή στον βραχώδη όρμο «Φώκια» της Ρόδου, ώστε να εξαφανίσουν κάθε ίχνος της. Η εισαγγελική λειτουργός μίλησε για σχέδιο των δυο κατηγορουμένων, αναφέροντας πως ο 21χρονος αλβανικής καταγωγής ήταν εκείνος που λειτουργούσε ως «δόλωμα» λόγω του παρουσιαστικού του και πήγαινε ευάλωτες κοπέλες «ως λάφυρα» στον ευκατάστατο Ροδίτη συγκατηγορούμενό του.

Κατά την αγόρευσή της, η εισαγγελέας άφησε αιχμές για προσπάθειες να «κουκουλωθεί» η υπόθεση, όταν ακόμη οι έρευνες βρίσκονταν στα χέρια του λιμενικού Θ. Ζόβα, ενώ επέρριψε ευθύνες και στους γονείς αλλά και την γιαγιά του 23χρονου Ροδίτη, η οποία κατοικεί κάτω από το διαμέρισμα όπου έλαβαν χώρα, κατά το κατηγορητήριο, ο βιασμός και η άγρια κακοποίηση της κοπέλας.

Συγκλόνισε την Ελλάδα η εισαγγελέας στη δίκη Τοπαλούδη: «Η Ελένη πήγε σε άγρια θηρία...»


«Μεγαλώσατε ένα παιδί τέρας» είπε μάλιστα στον πατέρα του 23χρονου Ροδίτη και τόνισε πως θα ζητήσει περαιτέρω έρευνα καθώς θεωρεί, όπως είπε, πως τόσο ο πατέρας όσο και η γιαγιά «γνώριζαν». Αναφέρθηκε ειδικά στην εξαφάνιση ενός στρώματος από το σπίτι - «σε αυτό μαρτύρησε επί ώρες η Ελένη» είπε – αλλά και σε προσπάθεια του πατέρα να πείσει ιδιώτη ψυχίατρο να εκδώσει γνωμάτευση ότι ο γιος του είναι ψυχωτικός ώστε να έχει το ακαταλόγιστο.

«Και νεκρή θα την βίαζαν»

«Είχαν σχέδιο να τη βιάσουν και νεκρή θα την βίαζαν» είπε η εισαγγελέας και επισήμανε: «Η Ελένη δεν ήθελε, αντιστάθηκε, αρνήθηκε, πάλεψε. Η Ελένη ήταν αθώα αλλά με δύναμη ψυχής. Πήγε σε άγρια θηρία. Δεν υπέκυψε σε αυτούς τους εγκληματίες και το πλήρωσε με τη ζωή της. Φώναξε και εκεί άρχισαν το ξύλο. Την πήγαν σηκωτή εκεί που ήταν το στρώμα για να είναι πιο άνετα. Ο ένας κατηγορούμενος της κράταγε τα χέρια και ο άλλος την χτύπαγε. Οι ρόλοι εναλλάσσονταν…». Όπως ανέφερε η εισαγγελέας η άρνηση και η σθεναρή αντίσταση της κοπέλας, πυροδοτούσε το θυμό των κατηγορουμένων, οι οποίοι «σκέφθηκαν ότι η Ελένη αν ζήσει θα τους καταδώσει και έτσι αποφάσισαν να τελειώσουν μαζί της». Τέλος, η εισαγγελέας τόνισε ότι αποφάσισαν να πετάξουν την Ελένη Τοπαλούδη στη θάλασσα και ενώ εκείνη είχε προλάβει να ψελλίσει «ο πατέρας μου θα σας βρει».


«Αντιστάθηκε με ηρωισμό»

«Η Ελένη ήταν ένα κορίτσι με όνειρα και με πολύ υψηλούς στόχους. Αντιστάθηκε με απίστευτο σθένος στο σπίτι του τρόμου. Αν μπορώ να σας απαλύνω το πόνο θα σας πω ότι είναι ένα κορίτσι-σύμβολο …Η Ελένη αντιστάθηκε με ηρωισμό που ούτε άντρας δεν το κάνει. Φτιάξατε ένα κόσμημα. Αυτή είναι το δώρο της ζωής, αυτοί είναι η κατάρα της ζωής τους» είπε η εισαγγελέας δείχνοντας προς τους δυο κατηγορουμένους της υπόθεσης, τον 23χρονο Ροδίτη, και τον 21χρονο συγκατηγορούμενό του αλβανικής καταγωγής.

«Η κόρη σας σαν λαμπρό αστέρι θα μας δείχνει πάντα το δρόμο από εκεί που είναι. Εφεξής εγώ και η Ελένη θα είμαστε μαζί, σας δίνω το λόγο μου. Ζητώ να κηρυχτούν ένοχοι οι κατηγορούμενοι, όπως κατηγορούνται δεν έχω καμία αμφιβολία», τόνισε ακόμη.

Κλείσιμο
Απευθύνθηκε και προσωπικά στον πατέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας λέγοντας του τα εξής: «Υποκλίνομαι στο ήθος, σας. Δεν ξέρω αν εγώ θα είχε αυτό το ανάστημα.. Έχω την άποψη του Αριστοτέλη ότι δεν συγχωρείς τους εχθρούς για να αποδοθεί η Δικαιοσύνη…».

«Ήθελαν τη συσκότιση της υπόθεσης»

Πριν ακόμη αναφερθεί στα τραγικά γεγονότα που έλαβαν χώρα το Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο, η εισαγγελέας αναφέρθηκε στην στάση που τήρησαν οι δυο νεαροί κατηγορούμενοι κατά τη διάρκεια της δίκης. «Οι κατηγορούμενοι εξαρχής με δικονομικά τερτίπια ήθελαν να συσκοτιστεί η υπόθεση» είπε και συνέχισε: «Κανένας νοήμων άνθρωπος δεν μπορεί να πιστέψει ότι αυτοί οι δυο είναι τσακωμένοι και σε ρήξη επειδή τα ρίχνουν ο ένας στον άλλον. Γελάνε στα διαλλείματα της δίκης. Είναι απολύτως συνεννοημένοι γιατί έτσι τους έχουν πει ότι πρέπει να κάνουν. Η φυσιολογική αντίδραση δεν είναι αυτή. Δυο άνθρωποι με τέτοια εγκλήματα, όταν δεν είναι συνεννοημένοι ο ένας τρώει τις σάρκες του άλλου. Υπάρχει κοινή γραμμή. Κοινή γραμμή για διάχυση της ευθύνης. Παίζεται και από τους δικηγόρους αυτό το παιχνίδι …Αποσκοπεί όχι στους δικαστές αλλά στους ενόρκους. «Πείτε τα έτσι και μετά αλλιώς» και έτσι όλο και κάποια αμφιβολία θα γεννηθεί. Αυτοί που πρέπει να τιμωρηθούν θα τιμωρηθούν και δεν είναι μόνο οι κατηγορούμενοι. ... Έχω ακούσει από συνηγόρους των κατηγορουμένων να λένε ότι είμαστε συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης. Συλλειτουργός στη Δικαιοσύνη είναι αυτός που αποσκοπεί σε αυτό που αποσκοπεί όλη η Δικαιοσύνη. Στην ανεύρεση της αλήθειας».

«Μόνο αέρα δεν τους κάναμε»

Αναφερόμενη σε δηλώσεις που έγιναν αναφορικά με τα δικαιώματα των κατηγορουμένων και για τον αν αυτά εισακούσθηκαν από το δικαστήριο, η εισαγγελέας είπε: «Φυσικά και οι κατηγορούμενοι έχουν δικαιώματα, έχουν περισσότερα μάλιστα από όσα έχει η πολιτική αγωγή και το θύμα. Και αυτό συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα.. … Το πόσο θα μείνουν στη φυλακή οι κατηγορούμενοι δεν εξαρτάται από το δικαστήριο. Άκουσα τους συνηγόρους να λένε ότι ο πρώτος κατηγορούμενος (σ.σ. ο Ροδίτης) είχε πυρετό και δεν εισακούσθηκε. Διακόπταμε συνέχεια εδώ για να πιεί το καφεδάκι του, το νερό τουΜόνο αέρα δεν του κάναμε. Οι συνήγοροί του ποτέ δεν μας είπατε ότι έχει πυρετό. Ζήτησα ακόμη και μπουφάν να του φέρουν. …Καλώς τον πήγαν στο Θριάσιο, έχει δικαίωμα, τον περιθάλψανε έτσι έπρεπε να γίνει. Κανένα δικαίωμα δεν παραβιάστηκε μόνο ξενοδοχείο δεν το κάναμε… Δικάσαμε υπό συνθήκες πρωτόγνωρες. Διανοήθηκε ποτέ κανείς ότι θα φοβηθεί το κορωνοϊό να δικάσει αυτή την υπόθεση; Ο δικαστής δεν είναι δημόσιος υπάλληλος. Θα δικάζανε ακόμη και αν γίνονταν πόλεμος, θα είχαμε τα έκτακτα στρατοδικεία. Αυτό πρέπει να κάνουν οι δικαστές …».

«Κάποιοι ήθελαν κουκούλωμα»

Στη συνέχεια, η κυρία Δόγκα αναφέρθηκε στην έρευνα που έγινε από το Λιμενικό Σώμα στη Ρόδο και τον Λιμενικό Θωμά Ζόβα. Είπε στην αγόρευση της: «Η αλήθεια περιγράφεται επακριβώς στο βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών Ρόδου και στην πρόταση της εισαγγελέως Εφετών προς το συμβούλιο. …. Ασκήθηκαν πιέσεις στον λιμενικό Θ. Ζόβα. Έφτασαν σε ένα σημείο να του παίρνουν την υπόθεση για να ασχοληθεί κάποιος άλλος. Δεν θέλω να υπονοήσω ότι το επιφανές μέλος της Ρόδου ο πατέρας του πρώτου κατηγορούμενου (σ.σ. του Ροδίτη) έβαλε λυτούς και δεμένους για να σώσει το παιδί του… Από τον κύριο Ζόβα πήραν και τη δεύτερη υπόθεση με το φερόμενο βιασμό ΑμΕΑ που φέρεται να διέπραξε ο δεύτερος κατηγορούμενος …Είναι τύχη που ενεπλάκη ο κ. Ζόβας, αν δεν είχε εμπλακεί δεν θα είχαμε αυτή την εξέλιξη».

Πατέρας: Κάποιοι κουκουλώνουν εκεί μέσα ….

Εισαγγελέας: Έχω καταγωγή από το Ρόδο, γνωρίζω κάποια πράγματα ….Ευτυχώς που κάποιοι λίγοι άνθρωποι που λένε ακόμη «ας αποδοθεί δικαιοσύνη» και κρατάνε τη χώρα όρθια. Έχω παράπονο από το ανακριτικό έργο. Υπήρχαν και άλλα θύματα. Θα μπορούσαμε να τις έχουμε και αυτές τις υποθέσεις εδώ. Η τύχη βοήθησε να φυσάει Νοτιάς και το σώμα αντί να πάει μέσα, όπως ήθελαν, οι κατηγορούμενοι ή να πάει στο βυθό ή στην Αίγυπτο, έμεινε κοντά στην ακτή. Δεν είναι νοήμονες να καταλάβουν ότι αυτό που πάνε να κάνουν πιθανόν να μην τους βγει. Δεν έχουν ανοίξει ποτέ βιβλίο στη ζωή τους…

«Είχαν στοχοποιήσει την Ελένη»

Η εισαγγελέας επισήμανε ότι οι δυο κατηγορούμενοι είχαν στοχοποιήσει την Ελένη, η οποία, όπως ανέφερε, εκείνο το διάστημα ήταν ευάλωτη. Όπως είπε είχαν συναποφασίσει να υλοποιήσουν το εγκληματικό τους σχέδιο.

«Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο οι δυο κατηγορούμενοι ενήργησαν και με ανήλικη. Την πήγαν στο σπίτι στη Λίνδο, της έβαλαν να δει ταινίες πορνό. Το κορίτσι όμως αυτό έβαλε τα κλάματα, γλύτωσε. Ο δεύτερος κατηγορούμενος ήταν το δόλωμα. Δεν είναι πλούσιος. Πλούσιος ήταν ο πρώτος, ο Ροδίτης. Ο δεύτερος είναι ο ωραίος με το αγγελικό πρόσωπο, είναι το δόλωμα. Έμπαινε έβρισκε κορίτσια και ως λάφυρα τα πηγαίνει στον πρώτο κατηγορούμενο. Την έστηνε έξω από τα σχολεία ειδικής αγωγής και έψαχνε ευάλωτα θύματα. Εκείνη την εποχή η Ελένη ήταν ευάλωτη, την είχαν στοχοποιήσει. Όλα αυτά που μας είπανε εδώ για ομαδικό σεξ και για μήνυμα της Ελένης προς εκείνους, είναι όλα ψέματα, ασυναρτησίες. Ο πατέρας του πρώτου κατηγορουμένου που γυμνάζεται γιατί θέλει να δείχνει ωραίος σε αυτή την ηλικία έχει αφήσει έναν εν δυνάμει εγκληματία να κυκλοφορεί ελεύθερος».

Απευθυνόμενη στην οικογένεια της Ελένης Τοπαλούδη, η εισαγγελέας ανέφερε στη συνέχεια: «Σας κοροϊδεύουν και σας εμπαίζουν όλοι από την αρχή. Μην τους ακούτε και μην τους πιστεύετε. Καμία συγγνώμη μην δεχθείτε. Η συγγνώμη ένα μόνο νόημα έχει όταν αυτός που τη ζητάει είναι ειλικρινής… Οι δυο κατηγορούμενοι είχαν ραντεβού με άλλες κοπέλες πιο πριν αλλά δεν «τους έκατσε» όπως είπαν… Ήταν αποφασισμένοι. Το είχαν κάνει ήδη αυτά με άλλη κοπέλα. … Είχαν συλλάβει στο μυαλό τους ότι τις πάνε στο εξοχικό στους Πεύκους, τις βάζουν να δουν πορνό και τις βιάζουν. Δεν υπήρχε περίπτωση οι δυο αυτοί χαρακτήρες, κατά τον τοξικό τρόπο που λειτουργούν, να τους ξέφευγε η Ελένη μετά τα αποτυχημένα ραντεβού που είχαν πριν με άλλες κοπέλες. Θα βίαζαν την Ελένη και νεκρή».

Όπως ανέφερε η εισαγγελέας εκείνη την ημέρα η Ελένη βρίσκονταν στο σπίτι της, ήταν ανυποψίαστη και μιλούσε με τη φίλη της στο τηλέφωνο που βρίσκεται στην Αθήνα. «Κατέβηκε η Ελένη και τότε είδε το φορτηγό του τρόμου. Υπάρχει βίντεο από το οποίο προκύπτει ότι ο Ροδίτης είναι στη καρότσα. Η συμφωνία ήταν να πάνε να φάνε σουβλάκια. Τι πιο απλό να πάει μια βόλτα. Προφανώς της είπαν ότι υπήρχε και κάποιος λόγος που είναι και ο Ροδίτης στην παρέα. Η Ελένη δεν ήξερε ότι θα πάνε στην Λίνδο. Πιστεύω ότι της είπανε «πάμε μια βόλτα». Δέχθηκε και επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο. Εκείνη τη στιγμή η Ελένη δεν αντιλήφθηκε. Το σχέδιο όμως ήταν στο μυαλό των κατηγορουμένων. Το σχέδιο για ομαδικό βιασμό. Το ότι η Ελένη κατέβασε το βλέμμα και ασχολήθηκε με τον δεύτερο κατηγορούμενο το πλήρωσε με τη ζωή της…».

Τι έγινε στο σπίτι

Συνεχίζοντας η εισαγγελέας ξεδίπλωσε στο δικαστήριο τη γνώμη που σχημάτισε, κατά τη διαδικασία, για τα όσα έγιναν στο σπίτι – κολαστήριο της Λίνδου. «Έφτασαν στο σουβλατζίδικο, που ήταν κλειστό. Η Ελένη δεν ήξετε τι έρχεται για αυτό δεν ζήτησε βοήθεια, όπως λένε. Την έπεισαν να πάνε στο σπίτι Μέσα από το φορτηγό η Ελένη πρέπει να στέλνει το μήνυμα στην φίλη της. Στο μήνυμα αυτό της έγραφε «πάρε με τηλ. σε μια ώρα». …Δεν γνωρίζω αν εκεί την κρατάγανε εκεί με το ζόρι, αν και μπορεί επειδή ήταν τόσο ανυποψίαστη και τόσο αθώα να είπε «γιατί να μην πάω;». Είχαν σχέδιο να τη βιάσουν, ήξεραν ότι η Ελένη δεν υπάρχει περίπτωση να θέλει ομαδικό σεξ. ….Ήπιαν ελάχιστα τα ποτήρια ήταν μισοάδεια…. Αλήθεια γιατί να πάει εκεί η Ελένη; Αφού είχε σπίτι δικό σας; Η κοπέλα σουβλάκια είχε πάει να φάει…. Ήταν προαποφασισμένο ότι σε περίπτωση άρνησης της Ελένης, θα τη βιάσουν, δεν θα φύγει έτσι. Η Ελένη δεν ήθελε, αντιστάθηκε, αρνήθηκε, πάλεψε. Αν η Ελένη ήταν ένα μέρος έστω από αυτό που περιγράψανε για εκείνη ξέρετε τι θα έκανε; Θα προσποιούνταν για να γλυτώσει τη ζωή της. Το κορίτσι, ήταν αφίλητη παρθένα και πήγε μέσα σε άγρια θηρία. Η Ελένη ήταν αθώα, αλλά με δύναμη ψυχής. Δεν υπέκυψε σε αυτούς τους εγκληματίες και το πλήρωσε με τη ζωή της. Φώναξε και εκεί άρχισαν το ξύλο. Την πήγαν σηκωτή εκεί που ήταν το στρώμα για να είναι πιο άνετα. Ο ένας κατηγορούμενος της κρατάει τα χέρια και ο άλλος τη χτυπάει. Οι ρόλοι εναλλάσσονται… Δεν την κάνουν καλά. Έχουν αποφασίσει, όμως, να τη βιάσουν με κάθε τρόπο. Έχουν αποτύχει οι δυο προηγούμενες απόπειρες τους με τα άλλα κορίτσια. Αφού εκείνη αντιστέκεται πήραν τα μαχαίρια. Τα μαχαίρια είναι δυο γιατί δυο είναι οι εγκληματίες. Προσπάθησαν με το στραγγαλισμό να την ακινητοποιήσουν. Έδωσε μάχη η κοπέλα για τρεις ώρες για να κρατηθεί στη ζωή… Η Ελένη αντιστέκεται ξανά σε κάθε τους πρόταση. Και μετά έχουμε το σίδερο. Την χτυπάνε και εκείνη δεν πεθαίνει, αντιστέκεται. Και αυτό πυροδοτεί το θυμό τους. Η μάχη της Ελένης είναι πρωτοφανής. Τα χτυπήματα με το σίδερο είναι τρία ή τέσσερα και δεν είναι από έναν. Σκέφτονται ότι η Ελένη λέει ότι θα τους καταδώσει. Αποφασίζουν να τελειώσουν μαζί της».

Ροδίτης κατηγορούμενος: Αυτό το συμπέρασμα πως βγήκε κυρία εισαγγελέα;

Εισαγγελέας: Προφανώς και θα μας καταδώσει – σκέφτηκαν – θα μας κλείσει φυλακή. Στο μπάνιο την πήγαν γιατί το αίμα δεν σταματούσε. Την πήγαν μαζί. Ένας δεν μπορούσε, κατά διαστήματα η Ελένη ανακτά αισθήσεις τους παρακαλάει να την πάνε στο νοσοκομείο.

Δεύτερος κατηγορούμενος: Δεν είναι όπως τα λέτε…

Εισαγγελέας: Το σπίτι βρέθηκε γεμάτο αίμα, τα ταβάνια έχουν αίμα, έχει βρεθεί τα DNA. Της έβαλαν το σεντόνι για να μην τους δει κανείς. Ως δια μαγείας η γιαγιά που μένει από κάτω δεν άκουσε τίποτα από τη σφαγή. ….Οι δυο τους έχουν συζητήσει τι θα κάνουν.. Γνωρίζουν ότι είναι ζωντανή η Ελένη. Είναι αδύνατον ένας να κατέβασε μόνος του την κοπέλα από τις σκάλες του σπιτιού της Λίνδου. Μαζί την έσερναν στις σκάλες, ο ένας μπροστά ο ένας από πίσω, το σώμα είναι πολύ βαρύ. Η Ελένη ήταν σε ημι- κωματώδη κατάσταση. Οι σκάλες ήταν γεμάτες αίματα. Και πάνε εκεί που αποφάσισαν. Να την πετάξουν στη θάλασσα. Οδηγούσε ο Ροδίτης που ξέρει την περιοχή, η οποία δεν έχει καμία σχέση με το νοσοκομείο. Δεν μπορεί ένας να την έβγαλε από το αμάξι. Η κοπέλα ήταν σε κώμα. Έχει ψελλίσει όμως ότι «ο πατέρας μου θα σας βρει»….. Τα στοιχεία λένε ότι δε γίνεται να ανοίξεις τη πόρτα και να την πετάξεις. Το έδαφος είναι κακοτράχαλο. Την έβγαλαν και οι δυο από το αμάξι και την κουβάλησαν στα χέρια και για αυτό το σώμα της δεν έφερε καμία αμυχή. Ήθελαν να εξασφαλίσουν ότι θα πάει στο νερό και ότι το σώμα της δεν θα κολλήσει στα βράχια.

«Πέταξαν τα πειστήρια»

Αναφερόμενη στην επιστροφή στη συνέχεια των δυο κατηγορουμένων στο σπίτι της Λίνδου, η εισαγγελέας ανέφερε: «Οι κατηγορούμενοι επέστρεψαν στο σπίτι και μετά από 40 λεπτά ξαναβγήκαν. Καθάριζαν αυτό το διάστημα. Προσπαθούσαν μαζί να συνεφέρουν το χώρο. Άλλαξαν παπούτσια και έβαλλαν όλα τα πειστήρια σε ένα άσπρο κουβά ….».

Μάλιστα σε αυτό το σημείο η εισαγγελική λειτουργός απευθυνόμενη στους δυο κατηγορούμενους τους είπε: «Ξέρετε τι έπρεπε να κάνετε σε μια τέτοια υπόθεση που τα στοιχεία είναι αδιάσειστά; Να πείτε «το κάναμε συγχωρέστε μας».

Πατέρας Τοπαλούδη: Έκλαιγα όσο αγόρευε - Τέτοιους εισαγγελείς θέλουμε

Για τη συγκλονιστική αγόρευση της εισαγγελέως στην υπόθεση Τοπαλούδη, πως ένιωσε ακούγοντάς την αλλά και για τα λουλούδια που της πρόσφερε, μίλησε ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελένης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Την περισσότερη ώρα της αγόρευσής της, απρόθυμα βέβαια, έκλαιγα με λυγμούς γιατί εκτός από το νομικό περιεχόμενο είχε και το ανθρώπινο, είπε ο κ. Γιάννης Τοπαλούδης.

«Τέτοιους εισαγγελείς και δικαστές θέλουμε εμείς ως κοινωνία», είπε ο 
πατέρας της Ελένης και εξήγησε ότι η ιδέα να της προσφέρουν λουλούδια ήταν της συζύγου του.

Στο ερώτημα αν ένιωσαν δικαιωμένοι από την αγόρευση της Εισαγγελέως, ο κ. Τοπαλούδης απάντησε:

«Στιγμιαία δικαίωση και ίσως συμπαράσταση ψυχική», απάντησε και εξήγησε ότι μπορεί να βρίσκεται στην τελική ευθεία η δικαστική διαδικασία, αλλά εκείνοι έχουν να βαδίσουν «έναν βασανιστικό ψυχολογικό μαραθώνιο πόνου μέχρι να πεθάνουμε».

Ο κ. Τοπαλούδης, πρόσθεσε ότι «δυστυχώς τα άτομα μην τα 
χαρακτηρίσω διαφορετικά δεν θα πληρώσουν για τον πόνο που προσέφεραν τόσο απλόχερα στην οικογένειά μου».

Όπως είπε περιμένει να τους επιβληθούν οι ανώτερες ποινές που υπάρχουν στον ποινικό κώδικα, ωστόσο δεν υπάρχει ποινή που πρέπει για τέτοια στυγερά, ειδεχθή εγκλήματα.

«Την Ελένη μας, την βασάνισαν την βίασαν και την δολοφόνησαν έτσι που την δολοφόνησαν», τόνισε και πρόσθεσε ότι για τέτοια εγκλήματα τα ισόβια, πρέπει να είναι ισόβια.

«Δεν μπορεί να είμαστε εμείς καταδικασμένοι εξαιτίας τους σε έναν ισόβιο ψυχικό θάνατο κι αυτοί μετά από μερικά χρονάκια να βγουν έξω».


Ειδήσεις σήμερα:

Δίκη Τοπαλούδη: «Είπα να την πάμε στο νοσοκομείο αλλά έγινε σφάλμα και την πήγαμε στα βράχια» υποστήριξε ο Ροδίτης

Δίκη Τοπαλούδη: «Δόλωμα» για την προσέλκυση κοριτσιών ο Αλβανός - «Σπάραξε» η μάνα της Ελένης

Παραλήρημα στη δίκη Τοπαλούδη από τον Ροδίτη: «Είμαι ληστής και εφοπλιστής, όχι βιαστής»
Συγκλόνισε την Ελλάδα η εισαγγελέας στη δίκη Τοπαλούδη: «Η Ελένη πήγε σε άγρια θηρία...»


Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Κύπρο: Είχε κόψει και τα φρένα του αυτοκινήτου της αδελφής του ο αδελφοκτόνος στη Λάρνακα

Η CIA βάζει φωτιά στον «πόλεμο» Κίνας-ΗΠΑ: Το Πεκίνο μάζεψε 56 εκατ. μάσκες και αναπνευστήρες ενώ «έκρυβε» τον κορωνοϊό

Μπορεί μια διαφήμιση με φρούτα να είναι ακατάλληλη; - Δείτε το βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης