Δίκη Τοπαλούδη: Ο Αλβανός «τα ρίχνει» στον Ροδίτη - «Ο Μανώλης μαχαίρωσε, χτύπησε και πέταξε στα βράχια την Ελένη»

Δίκη Τοπαλούδη: Ο Αλβανός «τα ρίχνει» στον Ροδίτη - «Ο Μανώλης μαχαίρωσε, χτύπησε και πέταξε στα βράχια την Ελένη»

Κλαίγοντας και ζητώντας συγγνώμη, ο 21χρονος Αλβανός περιέγραψε τη νύχτα του άγριου φονικού - «Έδειξε» τον 23χρονο Ροδίτη ως δράστη, λέγοντας για τον εαυτό του μόνο ότι φταίει, επειδή δεν προστάτεψε την άτυχη φοιτήτρια

dolofonoi_topaloudi_main
Ξεσπώντας σε γοερά κλάματα και ρίχνοντας όλη την ευθύνη στον συγκατηγορούμενό του, τον 23χρονο Μανώλη, για την άγρια κακοποίηση και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, απολογήθηκε σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας ο 21χρονος δεύτερος κατηγορούμενος της υπόθεσης.

Ο νεαρός, αλβανικής καταγωγής, όπως ακριβώς έκανε χθες ο συγκατηγορούμενός του κατά τη διάρκεια της δικής του απολογίας, χρέωσε τα πάντα σε εκείνον, δηλαδή στον 23χρονο Ροδίτη, και τη μόνη δική του ευθύνη που αναγνώρισε, ήταν ότι δεν έκανε τίποτα για να προστατέψει την κοπέλα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Και αυτό, την στιγμή που η άτυχη Ελένη -όπως είπε- εκείνο το μοιραίο βράδυ, ούσα άγρια κακοποιημένη και χτυπημένη, του είχε ζητήσει να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο!

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο 21χρονος -σε αντίθεση με τον συγκατηγορούμενό του- ζήτησε ένα «μεγάλο συγνώμη» από την οικογένεια της Ελένης Τοπαλούδη και αντιστρέφοντας τον ισχυρισμό που προέβαλε χθες ο 23χρονος Ροδίτης, υποστήριξε πως «ο Μανώλης άρχισε να μαχαιρώνει την Ελένη και να την χτυπάει με το σίδερο», όταν εκείνη κατά την ερωτική τους συνεύρεση του είπε «άντε τελείωνε». Με απλά λόγια, δηλαδή, και οι δυο κατηγορούμενοι προβάλλουν τους ίδιους ισχυρισμούς, αντεστραμμένους όμως, συνεχίζοντας να ρίχνουν την ευθύνη ο ένας στον άλλον. Ο καθένας, δε, για τον εαυτό του επιφυλάσσει ρόλο... παρατηρητή στο σκηνικό της φρίκης που εκτυλίχθηκε ξημερώματα 28ης Νοεμβρίου του 2018, στο εξοχικό σπίτι του Ροδίτη, στους Πευκούς της Ρόδου.

Αρχίζοντας την απολογία του, ο 21χρονος νεαρός αναφέρθηκε πρώτα στη γνωριμία του με τον συγκατηγορούμενό του Μανώλη, αλλά και στα προβλήματα κοινωνικής φοβίας που, όπως είπε, αντιμετώπιζε. Αυτή η φοβία, όπως ανέφερε, τον έκανε να επιδιώκει ερωτικές συνευρέσεις με πολλές κοπέλες, διότι, όπως είπε, έτσι νόμιζε ότι θα γλίτωνε από τα αισθήματα ντροπής που ένιωθε και τα οποία τον είχαν οδηγήσει δυο φορές ενώπιον ψυχιάτρου.

«Γνωριστήκαμε με τον Μανώλη στο γυμναστήριο, αλλά κάναμε στενή παρέα τρεις μήνες. Ήμουν ντροπαλό παιδί και νόμιζα ότι θα το ξεπεράσω με το να έχω συνουσίες με πολλές κοπέλες. Πάντα όμως με τη θέλησή τους. Είχα αυτή τη λάθος εντύπωση ότι με αυτό τον τρόπο θα «ξεβγάλω» τον εαυτό μου» είπε ο κατηγορούμενος στην απολογία του, για να αναφερθεί στη συνέχεια στην γνωριμία του με την Ελένη Τοπαλούδη, με την οποία, όπως υποστήριξε, είχε σχέση.

«Γνώρισα την Ελένη, περίπου τρεις μέρες πριν, ένα βράδυ είχαμε βγει εγώ και ο Μανώλης με δυο κοπέλες. Είπαμε να πάμε στο σπίτι του στη Λίνδο. Μια κοπέλα όμως δυσανασχέτησε στη διαδρομή και έτσι γύρισα και επιστρέψαμε στην καφετέρια. Μετά μας είπαν ότι δεν γίνεται να έρθουν…». Εκεί, στην καφετέρια αυτή, είδε, όπως είπε, την Ελένη Τοπαλούδη. «Της μίλησα και ανταλλάξαμε επαφές. Μετά ήρθε ο Μανώλης και της μιλούσε για μουσική» είπε ο κατηγορούμενος, ξεσπώντας σε γοερά κλάματα και υποστηρίζοντας ότι η κοπέλα τον είχε εντυπωσιάσει με το χαμόγελό της.

«Μιλήσαμε με την Ελένη το ίδιο βράδυ όταν γυρίσαμε στα σπίτια μας» συνέχισε ο 21χρονος, κλαίγοντας συνεχώς και ζητώντας από την έδρα να καθίσει. «Δεν τη σκότωσα εγώ κυρία πρόεδρε, τη βοήθησα. Όταν την έκανα μπάνιο, μου είπε "πήγαινε με στο νοσοκομείο"» ανέφερε μάλιστα σε αυτό το σημείο της απολογίας του και προσέθεσε: «Βλέπω τον πατέρα της. Φαίνεται άνθρωπος με ήθος. Γιατί;».

Λίγα δευτερόλεπτά μετά, καθήμενος πλέον ο 21χρονος, συνέχισε, λέγοντας τα εξής για την γνωριμία του με τη νεαρή φοιτήτρια. «Την σκεφτόμουν, με εντυπωσίασε. Το επόμενο απόγευμα μιλήσαμε και της ζήτησα να βγούμε. Βγήκαμε το επόμενο βράδυ. Πήρα κάτι μπίρες πήγα κάτω από το σπίτι της και της έστειλα μήνυμα. Κατέβηκε. Μπήκαμε στο αμάξι και άνοιξα το ραδιόφωνο. Εκείνη επέλεγε τα τραγούδια. Πήγαμε στην παραλία».

Εκεί στην παραλία, όπως ανέφερε ο κατηγορούμενος, ήρθε πολύ κοντά ερωτικά με την Ελένη Τοπαλούδη και αμφότεροι ένιωσαν την επιθυμία να βρεθούν σεξουαλικά. «Πήγαμε στο σπίτι της και έμεινα όλο το βράδυ εκεί» ανέφερε ο κατηγορούμενος και συνέχισε: «Ξύπνησα κατά τις 10. Την είδα ότι έβαλε ένα ποτήρι αλκοόλ. Τη ρώτησα τι θα κάνει και μου απάντησε: «Θα πάω στη σχολή». Γύρισα σπίτι μου και είπα στον πατέρα μου ότι γνώρισα μια φοιτήτρια και ότι είχαμε ερωτική επαφή. Τις επόμενες ημέρες μιλούσαμε με μηνύματα. Εκείνη την ημέρα πήγα στο γυμναστήριο και όταν τελείωσα και άνοιξα το κινητό, είδα ότι μου είχε στείλει μήνυμα η Ελένη».

Κλείσιμο
Το μήνυμα αυτό, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, περιείχε μια πρόταση της φοιτήτριας για σεξουαλική συνεύρεση τους και με τρίτο άτομα. «Έδειξα το μήνυμα στον Μανώλη, εκείνος συμφώνησε και της απάντησα "ναι"», ανέφερε ο 21χρονος και συνεχίζοντας, είπε: «Τελειώσαμε την προπόνηση και πήγαμε σπίτια μας. Άλλαξα, πήρα μια ταμπλέτα μιλιγκράμ και το μπουκάλι βότκα που είχε μείνει στο αμάξι από άλλη συνάντησή μου με τον Μανώλη. Δεν πήρα χάπι εκείνη την ώρα. Πήγα στο σπίτι του Μανώλη με το μηχανάκι. Από εκεί ξεκινήσαμε για το σπίτι της Ελένης. Στάθμευσε και της έστειλα μήνυμα ότι φτάσαμε. Η Ελένη με ρώτησε «ποιοι φτάσατε;». Της είπα δεν μου είπες να φέρω κι έναν φίλο μου; Και μου είπε εντάξει. Κατέβηκε, την φίλησα στο μάγουλο και τότε είδε ότι ήταν κι ο Μανώλης και δώσανε τα χέρια. Δεν δυσανασχέτησε. Θα μπορούσε να είχε φύγει. Μπήκε μπροστά στο αμάξι και ο Μανώλης κάθισε πίσω. Εγώ οδηγούσα. Είπαμε να φάμε κάτι και σταματήσαμε στο σουβλατζίδικο, αλλά ήταν κλειστά. Στην συνέχεια πήγαμε στο σπίτι του Μανώλη».

«Παίζαμε θάρρος ή αλήθεια»

Αναφερόμενος πλέον στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν μέσα στο σπίτι του 23χρονου Ροδίτη, ο κατηγορούμενος τα περιέγραψε ως εξής: «Ο Μανώλης άνοιξε την τηλεόραση και έβαλε τρανς μουσική. Μιλάγαμε για τις εμπειρίες με ναρκωτικά. Ο Μανώλης μου είπε «βάλε μας βότκα Αλβανέ» και αφού έβαλα πήρα δυο χάπια. Μετά είπε να παίξουμε «θάρρος ή αλήθεια».

Στο σημείο αυτό και στο πλαίσιο του παιχνιδιού ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι ο Ροδίτης ζήτησε από την Ελένη να αγγίξει τα γεννητικά του όργανα, αλλά εκείνη δυσανασχέτησε. Αντίθετα, ακούμπησε ερωτικά τον ίδιο χωρίς -όπως είπε- να δυσανασχετήσει. «Μετά, νιώθοντας πιο άνετα, της πρότεινα να πάμε στο δωμάτιο και μου είπε «πάμε»... Ήρθαμε σε σεξουαλική επαφή και μετά ήρθε και ο Μανώλης, αλλά στην αρχή η Ελένη δεν το ήθελε…. Είχαν σεξουαλική επαφή, αλλά κάποια στιγμή η Ελένη κοιτάζοντας τα νύχια της, του είπε «άντε τελείωνε». Αυτός εξοργίστηκε και άρχισε να την χαστουκίζει, να τη χτυπάει, να την κλωτσάει. Εγώ καθόμουν σαν μ@@@@@@. Δεν ήξερα ποιον να υποστηρίξω, την κοπέλα ή τον φίλο μου. Μετά έφυγε και γύρισε με ένα μαχαίρι. Άρχισε να την μαχαιρώνει και την πέταξε κάτω με δύναμη. Έπιασε το σίδερο από δίπλα και άρχισε να την χτυπάει. Τον έσπρωξα και μου είπε: «Εσύ να κάτσεις στη γωνία». Φοβήθηκα για τη ζωή μου. Μετά έκανε γύρους μέσα στο δωμάτιο. Η Ελένη ήταν λιπόθυμη. Τότε πήγα στην Ελένη και συνήλθε. Την πήγα στο μπάνιο. Πήγε να κοιτάξει το πρόσωπο της στον καθρέπτη και δεν την άφησα. Μπήκε στο ντους. Έπιασα ένα σεντόνι και το έριξα πάνω της. Κατεβήκαμε κάτω και ο Μανώλης άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου. Η Ελένη κάθισε τη θέση του συνοδηγού».

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε κατά την απολογία του, ότι είχε ζητήσει από τον 23χρονο να μεταφέρουν την κοπέλα στο νοσοκομείο, αλλά εκείνος, όπως είπε, δεν του απάντησε. «Κατευθυνόμασταν στο νοσοκομείο, αλλά είδα ότι μπήκε σε έναν χωματόδρομο και κατάλαβα ότι δεν πάει στο νοσοκομείο. Βγήκε έξω και μου είπε: «Εγώ θα την τελειώσω γιατί αυτή θα με κλείσει φυλακή». Την πήρε στον ώμο του και γύρισε μετά από δέκα λεπτά και μου είπε: «Εντάξει Αλβανέ τελείωσε μπες μέσα τώρα».

«Καθαρίσαμε με χλωρίνη»

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι στη συνέχεια ο ίδιος και ο συγκατηγορούμενός του επέστρεψαν στο εξοχικό σπίτι για να το καθαρίσουν: «Γυρίσαμε πίσω στο σπίτι και μου είπε «Αλβανέ μάζεψε ό,τι έχει, αίματα και στοιχεία». Έτσι έκανα. Ό,τι είχε τα μάζεψα. Το μαχαίρι, τα προφυλακτικά, το σίδερο… Τότε μου είπε πήγαινε άφησε το δοχείο στο σαλόνι. Μετά μπήκε στο μπάνιο. Γέμισε έναν κούβα με νερό και χλωρίνη. Εγώ τον παρακολουθούσα σαν χαμένος. Μου είπε: «ξεκινά να καθαρίζεις». Όταν είδε ότι αργούσα επειδή είχε πολύ αίμα ήρθε κι αυτός με ένα σφουγγάρι. Μετά το καθάρισμα πήρα το πλαστικό δοχείο και το τα έβαλα στο καρότσι. Αργότερα βγήκα και τα πέταξα. Μου είπε: «μπράβο Αλβανέ». Έπειτα φύγαμε. Με προειδοποίησε πως αν μιλήσω για ό,τι έγινε θα έκανε τα ίδια και χειρότερα σε εμένα και την οικογένειά μου. Φοβήθηκα. Το ξέρω είναι λάθος μου όλο αυτό που το άφησα να γίνει αλλά πραγματικά εγώ είμαι αυτός που δεν προστάτεψα την Ελένη. Τις επόμενες μέρες συναντηθήκαμε και μου είπε πως αν γίνει κάτι να πούμε πως αφήσαμε την Ελένη σε ένα συγκεκριμένο σημείο της Ρόδου και πως ήθελε να πάρει ναρκωτικά…».

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Παρασκευή.

Ειδήσεις σήμερα: 

Οι ανακοινώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα

Bild: «Υπάρχει ελπίδα για τις διακοπές μας και λέγεται Ελλάδα»

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Δολοφονήθηκε Κινέζος ερευνητής που ήταν κοντά σε σημαντικά ευρήματα για τη νόσο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης