Δίκη Τοπαλούδη: Αντιφάσεις και νέα στοιχεία από τον Αλβανό κατηγορούμενο μετά το «σφυροκόπημα» της εισαγγελέως

Δίκη Τοπαλούδη: Αντιφάσεις και νέα στοιχεία από τον Αλβανό κατηγορούμενο μετά το «σφυροκόπημα» της εισαγγελέως

Ο Αλβανός κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι μαζί με τον Ροδίτη προσέλκυαν κοπέλες με στόχο την σεξουαλική συνεύρεση - Συνέχισαν το πινγκ πονγκ στην απόδοση ευθυνών οι δυο κατηγορούμενοι

dolofonoi_topaloudi_main
Μια νέα διάσταση της δράσης τους, η οποία είχε ως σκοπό την εξεύρεση κοριτσιών και στη συνέχεια την συνεύρεση μαζί τους, έδωσε σήμερα στη δίκη για τον βιασμό και την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη ο 21χρονος, δεύτερος κατηγορούμενος της υπόθεσης, αλβανικής καταγωγής.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της εισαγγελέως της έδρας, ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι με τον 23χρονο Ροδίτη συγκατηγορούμενό του προσέλκυαν κοπέλες, τις οποίες στη συνέχεια μοιράζονταν στις ερωτικές τους συνευρέσεις. Κατά τον κατηγορούμενο, αυτό γίνονταν με τη συναίνεση των κοριτσιών, χωρίς οι ίδιοι να προβαίνουν στη διάπραξη κάποιου ποινικού αδικήματος. Μια παραδοχή, εκ μέρους του 21χρονου, η οποία έκανε την εισαγγελέα της έδρας να παρατηρήσει: «Είχατε το ίδιο modus operandi, εσύ δηλαδή προσέλκυες τα κορίτσια…». Την ίδια ώρα, έξω από τη δικαστική αίθουσα η μητέρα της Ελένης σπάραζε με λυγμούς. Όταν, δε, είδε σε μια διακοπή της δίκης τον πατέρα του 23χρονου Ροδίτη να βρίσκεται στον ίδιο χώρο ξέσπασε και του επιτέθηκε με βρισιές και κατάρες.

Ειδικότερα, κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία ο 21χρονος κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις αρχικά της εισαγγελέως της έδρας και κατόπιν μελών του δικαστηρίου. Σε πολλές, όμως, από αυτές δεν μπόρεσε να δώσει πειστικές απαντήσεις. Αρκετές ήταν οι στιγμές που υπέπεσε σε αντιφάσεις ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν απαντούσε σε όσα τον ρωτούσε το δικαστήριο. Η εισαγγελέας της έδρας -η οποία μάλιστα θα αγορεύσει αύριο στη δίκη- υπέβαλλε σε εξονυχιστικές ερωτήσεις τον κατηγορούμενο, καλώντας τον να πει την αλήθεια έστω και την ύστατη στιγμή.

Μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση των ερωτήσεων, οι δυο κατηγορούμενοι ενημερώθηκαν από την έδρα ότι με τη νέα δικονομία έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν ο ένας στον άλλο ερωτήσεις. Αμέσως άδραξαν την ευκαιρία για να συνεχίσουν το πινγκ πονγκ των ευθυνών στο οποίο έχουν επιδοθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης.

Ενδεικτικός είναι ο διάλογος που είχαν:

Ροδίτης: Πες τι έκανες στην Ελένη;
Δεύτερος κατηγορούμενος: Εγώ τι έκανα; Εσύ τι έκανες;
Ροδίτης: Εγώ ρώτησα πρώτος ;
Δεύτερος κατηγορούμενος: Να πεις την αλήθεια στο δικαστήριο
Ροδίτης: Εγώ απάντησα ….

Το «σφυροκόπημα» της εισαγγελέως

Ο 21χρονος δέχθηκε βροχή ερωτήσεων από την εισαγγελέα της έδρας για τη γνωριμία του με την Ελένη Τοπαλούδη και για τα όσα έγιναν το Νοέμβριο του 2018 στο σπίτι - κολαστήριο του Ροδίτη στη Λίνδο. Ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε επισταμένα για τη μεταφορά της άτυχης φοιτήτριας στο βραχώδη όρμο «Φώκια» και τη ρίψη της στη θάλασσα.

Απαντώντας σε αυτές τις ερωτήσεις αρχικά ο 21χρονος είπε ότι την ημέρα που γνώρισε την Ελένη ήταν με το Ροδίτη και δυο άλλες κοπέλες και είχαν ξεκινήσει να πάνε στο σπίτι στη Λίνδο. Ωστόσο, όπως είπε, γύρισαν πίσω τελευταία στιγμή, επειδή μια από τις κοπέλες το ζήτησε προβάλλοντας, όπως είπε, μια δικαιολογία. «Εμένα με πείραξε που αυτές είπαν ψέματα το πήρα εγωιστικά» είπε ο κατηγορούμενος.

Κλείσιμο
Στη συνέχεια, ο 21χρονος κλήθηκε από την εισαγγελέα να περιγράψει το σπίτι της φοιτήτριας, στο οποίο όπως είχε υποστηρίξει, κατά την απολογία του, είχε μείνει για ένα βράδυ. Δεν μπόρεσε, ωστόσο, όπως παρατήρησε η εισαγγελέας, να πείσει ότι είχε επισκεφτεί το σπίτι της αδικοχαμένης φοιτήτριας.

«Θα πείτε την αλήθεια επιτέλους; Δεν έχεις πατήσει ποτέ στο σπίτι της Ελένης, είναι όλα ψέματα όσα μας λες», είπε η εισαγγελέας στον κατηγορούμενο, ενώ λίγο αργότερα - και με αφορμή τον ισχυρισμό του ότι είχε δει την φοιτήτρια να πίνει αλκοόλ από το πρωί - η εισαγγελέας ανέφερε: «Εκτός από διαστρεμμένη, σεξομανή, ιδιόρρυθμη και παρανοϊκή που την είπε ο συγκατηγορούμενος σου, λέτε ότι η Ελένη ήταν και αλκοολική; Και όλα αυτά ενώ δεν είναι στη ζωή….». Τελικά, μετά τις ερωτήσεις της εισαγγελέως ο 21χρονος ανέτρεψε τα όσα είχε πει πρόσφατα στο δικαστήριο για το θέμα αυτό και επανήλθε στην αρχικά του κατάθεση την οποία, στο μεταξύ είχε αναιρέσει.

«Εσύ έβρισκες τα κορίτσια και αυτός σου κάλυπτε τα οικονομικά…»!

Δίνοντας πολλές φορές το στίγμα της αυριανής στης αγόρευσης επί της ενοχής η μη των δυο κατηγορουμένων, η εισαγγελέας σχολιάζοντας απαντήσεις που της έδινε ο 21χρονος, ανέφερε ότι δεν υπήρξε ποτέ μήνυμα (sms) της Ελένης με το οποίο η κοπέλα του πρότεινε, όπως ισχυρίζεται, να βρεθούν σεξουαλικά με ένα φίλο του.

Μεταξύ άλλων, η εισαγγελέας ανέφερε πως σε μια τέτοια περίπτωση η φοιτήτρια θα τους δέχονταν σπίτι της και δεν είχε λόγο να πάει στη Λίνδο. Επικαλέστηκε, δε, βίντεο στο οποίο φαίνεται ο Ροδίτης κατηγορούμενος να κάθεται στη καρότσα του μικρού φορτηγού με το οποίο και οι τρεις πήγα στο σπίτι της Λίνδου. «Γιατί δεν κάθεστε όλοι μαζί και οι τρεις μαζί μπροστά; Ήταν νύχτα χειμώνας έκανε κρύο… Εσύ γιατί είσαι ανήσυχος από κάτω και κόβεις βόλτες όπως σε δείχνει το βίντεο;» ρώτησε η εισαγγελέας τον κατηγορούμενο χωρίς να λάβει ουσιαστική απάντηση.

Στη συνέχεια ρωτώντας τον κατηγορούμενο για την στιγμή που μαζί με το Ροδίτη έφτασαν κάτω από το σπίτι της Ελένης για να την πάρουν, η εισαγγελέας από τις απαντήσεις που έλαβε αλλά και από στοιχεία της κατάθεση της φίλης της φοιτήτριας, τόνισε ότι η κοπέλα δεν ήξερε τίποτα για την παρουσία του Ροδίτη, αφήνοντας να εννοηθεί ξεκάθαρα οι δυο κατηγορούμενοι την παγίδευσαν.

Όταν δε ο 21χρονος ισχυρίστηκε ότι πήραν το φορτηγάκι του Ροδίτη, επειδή εκείνος δεν είχε λεφτά για βενζίνη για να πάνε με την Ελένη στη Λίνδο, η εισαγγελέας του είπε: «Η δίκη μου εντύπωση είναι ότι τα οικονομικά σου ελλείμματα σου τα κάλυπτε ο άλλος συγκατηγορούμενός του. Ο ένας βρίσκει τα κορίτσια, εσύ δηλαδή και ο άλλος βάζει τα λεφτά».

Κατηγορούμενος: Θέλω μια διακοπή
Εισαγγελέας: Όχι εδώ δεν είσαι στο Hilton, είσαι κατηγορούμενος

Η εισαγγελέας επέμενε ότι η Ελένη ακολούθησε τον 21χρονο, γιατί η συμφωνία τους ήταν να πάνε για σουβλάκια και για αυτό το λόγο του ζήτησε να κάνουν στάση στη περιοχή Κάλαθος όπου υπάρχει σουβλατζίδικο, το οποίο όμως εκείνη την ώρα ήταν κλειστό. Ανέφερε επίσης πως το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ενδέχεται η αδικοχαμένη φοιτήτρια να αντιλήφθητε πως κάτι δεν πήγαινε καλά και για αυτό έστειλε μήνυμα στη φίλη ζητώντας της να επικοινωνήσει μαζί της σε μια ώρα.

Ακόμη, η εισαγγελική λειτουργός έθεσε σειρά ερωτήσεων στον 21χρονο για τι έγινε εκείνο το βράδυ μέσα στο εξοχικό του Ροδίτη στη Λίνδο. «Έχεις δώσει πολλές απολογίες η πρώτη στους Λιμενικούς είναι συμβατή με την αλήθεια, μετά από τη στιγμή που μπαίνουν οι δικηγόροι λες ασυναρτησίες και μάλιστα ανατρεπόμενες», είπε η εισαγγελέας στον κατηγορούμενο όταν διαπίστωσε τις απαντήσεις που της έδινε.

Μάλιστα, ζήτησε να καταγραφεί ότι υπήρχε στρώμα στο σπίτι της Λίνδου, το οποίο όμως δεν βρέθηκε ποτέ. Κατά την εισαγγελέα για το λόγο αυτό θα πρέπει να εξεταστεί «ο ρόλος της γιαγιάς του πατέρα και της μητέρας του πρώτου κατηγορούμενου (του Ροδίτη) στην ιστορία». Η ίδια ανέφερε: «Για αυτούς λέω ευθαρσώς λέω ότι ψευδόρκησαν, όπως και η αδελφή του δεύτερου κατηγορουμένου».

Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικές με το τι έκανε η Ελένη για να γλυτώσει από τα χτυπήματα του Ροδίτη, τον οποίο ο ίδιος είχε κατονομάσει ως το μόνο δράστη της φονικής επίθεσης εναντίον της φοιτήτριας.

Κατηγορούμενος: Η Ελένη χτυπιόνταν ο άλλος (σ.σ. ο Ροδίτης) την είχε πιάσει δυνατά και δεν μπορούσε να αντιδράσει, εκείνη έσπρωχνε, έκλαιγε…
Εισαγγελέας: Με τα χέρια τι έκανε;
Κατηγορούμενος: Δεν είδα τα χέρια της…
Εισαγγελέας: Δεν τα είδες γιατί της τα κράταγες και εναλλάσσονταν οι ρόλοι ….
Εισαγγελέας: Για ποιο λόγο της έριξες το σεντόνι;
Κατηγορούμενος: Για να μην κρυώνει …
Εισαγγελέας: Τραγέλαφος… Μετά από όλο αυτό το ξύλο και τη βία που περιέγραψες σκέφτηκες μήπως κρυώσει; Αυτό έγινε για να μην σας πάρει κανείς μάτι….
Κατηγορούμενος: Όχι.
Εισαγγελέας: Πως κατεβήκατε τις σκάλες;
Κατηγορούμενος: Με το σεντόνι στο κεφάλι
Εισαγγελέας: Δεν ντρέπεστε για αυτά που λέτε ; Θες να μας πεις ότι έκανε τη βόλτα της;
Κατηγορούμενος: Αυτή είναι η αλήθεια
Εισαγγελέας: Ποιος την έβγαλε;
Κατηγορούμενος: Αυτός την έβγαλε (ο Ροδίτης) τη σήκωσε και πήγαινε γρήγορα …Δεν είδα τίποτα άλλο δεν είδα πως την πέταξε στα βράχια …
Δικαστής: Αφού η Ελένη σας πρότεινε, όπως λέτε, ομαδικό σεξ εξαρχής γιατί δεν ξεκινήσατε εξαρχής και οι τρεις μαζί;
Κατηγορούμενος: Δυο αγόρια με μια κοπέλα συνήθως έτσι γίνεται μια ο ένας μια ο άλλος ...
Δικαστής: Ποιος καθάρισε το αυτοκίνητο;
Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω….
Δικαστής: Δεν σκεφτήκατε ότι πρέπει να καθαρίσετε και το αυτοκίνητο δεν είχατε αγωνία για το αμάξι μη το δει ο πατέρας του συγκατηγορούμενού σας;
Κατηγορούμενος: Εγώ δεν είχα λόγο να έχω αγωνία, αυτός τα έκανε

«Μιλάτε τη γλώσσα των βιαστών»

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις ο 21χρονος είπε για πρώτη φορά στη δίκη ότι είχε τηλεφωνήσει πριν το έγκλημα σε ένα φίλο του και τον ρώτησε αν έχει χώρο για να πάει στο σπίτι του με μια φοιτήτρια!

Πρόεδρος: Αυτά τώρα τα λέτε;
Κατηγορούμενος: Τα σκέφτηκα μέσα στη φυλακή …
Πρόεδρος: Η Ελένη ήξερε ότι μετά από εσάς στη Λίνδο θα έχει επαφή και με τον συγκατηγορούμενο σας;
Κατηγορούμενος: Όχι δεν το ήξερε…
Πρόεδρος: Αφού λέτε ότι σας πρότεινε ομαδική συνεύρεση με ένα φίλο σας;
Κατηγορούμενος: Ε το κάναμε τι να πω τώρα μετά ήρθε ο άλλος….
Εισαγγελέας: Τι είπες στο φίλο σου όταν τον πήρες τηλέφωνο;
Κατηγορούμενος: Ότι έχω μια φοιτήτρια και αν έχει χώρο, η Ελένη ήταν δίπλα μου…
Εισαγγελέας: Αυτός πως κατάλαβε; Ήταν και αυτός στο κόλπο με το ομαδικό σεξ; Τι του είπες;
Κατηγορούμενος: Προφανές ήταν…. Λογικό είναι τί θα κάνουν δυο αγόρια με μια φοιτήτρια;
Εισαγγελέας: Υπάρχει το σπίτι της Ελένης που είναι διαθέσιμο γιατί δεν πήγατε εκεί;
Κατηγορούμενος: Εκεί είχα πάει εγώ μόνος…
Εισαγγελέας: Να σου πω εγώ γιατί δεν πρότεινες να πάτε στο σπίτι της Ελένης; Γιατί δεν έχεις πάει ποτέ στο σπίτι της Ελένης …. Με τον φίλο σου που πήρες τηλέφωνο μιλάτε την ίδια γλώσσα. Την γλώσσα των βιαστών.
Πρόεδρος: Το σεντόνι γιατί της το βάλατε; Για να μην έτρεχαν τα αίματα;
Κατηγορούμενος: Ναι και για να μην κρυώσει ήταν μακριά το νοσοκομείο ….

Η δίκη συνεχίζεται αύριο, οπότε και θα αγορεύσει η εισαγγελέας.

Ειδήσεις σήμερα:

Άρης: Ζητάει διευκρινίσεις από τη FIFA

Premier League: Αρνητικοί οι ποδοσφαιριστές για να επιστρέψουν στις προπονήσεις

Euroleague: Ο Βασίλης Σπανούλης το τελευταίο μέλος της καλύτερης ομάδας της δεκαετίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης