Euro 2020 - Ιταλία: Αναγεννημένη και διψασμένη για διάκριση

Euro 2020 - Ιταλία: Αναγεννημένη και διψασμένη για διάκριση

Όλα όσα θέλετε και πρέπει να ξέρετε για την εθνική ομάδα της Ιταλίας του Ρομπέρτο Μαντσίνι εν όψει του Euro 2020

italy_015506
Μπορεί στο ραντεβού της για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 να ήταν ασυνεπής, ωστόσο αυτή η αποτυχία ήταν για την εθνική ομάδα της Ιταλίας η απαρχή της αναγέννησής της. Εξαιτίας αυτής της αποτυχίας «ξηλώθηκε» όλη η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και η νέα ηγεσία έδωσε τα ηνία στον Ρομπέρτο Μαντσίνι τον Μάιο του 2018.

Ο Ιταλός προπονητής, παρά το γεγονός ότι παρουσίαζε πτωτική πορεία στην καριέρα του, με τους «ατζούρι» ταίριαξε και είναι αυτός που προχώρησε στην ανανέωση του ρόστερ, στη μείωση του μέσου όρου ηλικίας και τελικά τους επανέφερε στις μεγάλες διοργανώσεις και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο, αφού στην προκριματική φάση πέτυχαν το «10 στα 10».

Αν, μάλιστα, έχει κάποιος στο μυαλό του μια κλασική εθνική Ιταλίας, που το «κατενάτσιο» θα είναι βαθιά ριζωμένο στο DNA της, καλό θα ήταν να αναθεωρήσει. Διαθέτοντας στην επιθετική γραμμή παίκτες με ποιότητα όπως ο Ινσίνιε, ο Κιέζα, ο Ιμόμπιλε, ο Μπερναρντέσκι και στο κέντρο πολλά «μηχανάκια» (Βεράτι, Μπαρέλα, Σένσι, Πεσίνα, Λοκατέλι), η αμυντική γραμμή δεν έχει την αίγλη του παρελθόντος.

Για την ακρίβεια ξεχωρίζουν ακόμα οι προσωπικότητες Μπονούτσι, Κιελίνι, αλλά από εκεί και πέρα υπάρχουν παίκτες που απλά μπορούν να κάνουν τη… δουλειά, όπως ο Τολόι, ο Μαντσίνι, ο Ασέρμπι, ο Μπαστόνι.

Βέβαια, στη θέση του τερματοφύλακα, ο Τζανλουίτζι Ντοναρούμα θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων στον κόσμο, αν και στην περίπτωσή του παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον η απόδοσή του, σε ένα καλοκαίρι που αποφάσισε να αποχωρήσει από το «σπίτι» του, τη Μίλαν, κυκλοφορώντας αυτή την ώρα ελεύθερος στην αγορά.

Η Ιταλία έχει επιστρέψει και θέλει να το αποδείξει σε μία διοργάνωση, που στη φάση των ομίλων θα είναι γηπεδούχος. Ωστόσο, με αυτή τη συνθήκη καλείται να δείξει και χαρακτήρα, καθώς αυτομάτως κουβαλάει στις πλάτες τον ρόλο του φαβορί και μετά την απουσία της από το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ερωτηματικό πώς θα συμπεριφερθεί, όταν όλοι έχουν υψηλές απαιτήσεις, τόσο για τα αποτελέσματα, όσο και για την εικόνα.

Κλείσιμο
BERARDI, BARELLA, BELOTTI: ITALY 2020/21 #UNL Group Stage All GOALS!!


Η αποστολή:
Τερματοφύλακες: Αλέσιο Κράνιο (Κάλιαρι), Τζανλουίτζι Ντοναρούμα (Μίλαν), Άλεξ Μέρετ (Νάπολι), Σαλβατόρε Σιρίγου (Τορίνο
Αμυντικοί: Φραντσέσκο Ασέρμπι (Λάτσιο, Αλεσάντρο Μπαστόνι (Ίντερ), Κριστιάνο Μπιράγκι (Φιορεντίνα), Λεονάρντο Μπονούτσι (Γιουβέντους), Τζόρτζιο Κιελίνι (Γιουβέντους), Τζοβάνι Ντι Λορέντζο (Νάπολι), Αλεσάντρο Φλορέντσι (Παρί Σεν Ζερμέν), Μανουέλ Λατσάρι (Λάτσιο), Τζανλούκα Μαντσίνι (Ρόμα), Λεονάρντο Σπινατσόλο (Ρόμα), Ραφαέλ Τολόι (Αταλάντα)
Μέσοι: Νικολό Μπαρέλα (Ίντερ), Γκαετάνο Καστροβίλι (Φιορεντίνα), Μπράιαν Κριστάντε (Ρόμα), Μανουέλ Λοκατέλι (Σασουόλο), Λορέντζο Πελεγκρίνι (Ρόμα), Ματέο Πεσίνα (Αταλάντα), Στέφανο Σένσι (Ίντερ), Μάρκος Βεράτι (Παρί Σεν Ζερμέν)
Επιθετικοί: Αντρέα Μπελότι (Τορίνο), Ντομένικο Μπεράρντι (Σασουολο), Φεντερίκο Μπερναρντέσκι (Γιουβέντους), Φεντερίκο Κιέζα (Γιουβέντους), Βιντσέτσο Γκρίφο (Φράιμπουργκ), Τσίρο Ιμόμπιλε (Λάτσιο), Λορέντζο Ινσίνιε (Νάπολι), Μόις Κεν (Παρί Σεν Ζερμέν), Ματέο Πολιτάνο (Νάπολι), Τζακόμο Ρασπαντόρι (Σασουόλο).

Πώς προκρίθηκε:
Ήταν στον 10ο όμιλο της προκριματικής φάσης και τερμάρισε 1η κόντρα σε Φινλανδία, Ελλάδα, Βοσνία, Αρμενία και Λιχτενστάιν. Έφτασε στο «10 στα 10», έχοντας 37-4 γκολ.

Σχηματισμός:
Σε 28 αναμετρήσεις έχει οδηγήσει την εθνική Ιταλίας ο Ρομπέρτο Μαντσίνι μέχρι σήμερα και το 4-3-3 δεν το αλλάζει ποτέ.
Ντοναρούμα – Φλορέντσι, Μπονούτσι, Ασέρμπι, Έμερσον – Βεράτι, Λοκατέλι, Μπαρέλα – Κιέζα, Ιμόμπιλε, Ινσίνιε
Εuro 2020: Η παρουσίαση της Ιταλίας

Το αστέρι:
Λορέντζο Ινσίνιε. Από αυτόν αρχίζει η επιθετική τριάδα των «ατζούρι» και προέρχεται από μία πολύ καλή σεζόν με τη Νάπολι, έχοντας 19 γκολ και 11 ασίστ σε 48 εμφανίσεις. Έχει 40 εμφανίσεις και 7 γκολ με την Ιταλία.

Αξίζει να τον δεις:
Φεντερίκο Κιέζα. Τον απέκτησε τον Οκτώβριο του 2020 η Γιουβέντους από τη Φιορεντίνα και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στο υψηλότερο επίπεδο. Μέτρησε 45 συμμετοχές, με 14 γκολ και 11 ασίστ. Με την Ιταλία έχει 24 συμμετοχές και μόλις 1 τέρμα.

Προπονητής:
Ρομπέρτο Μαντσίνι. Ο 56χρονος πλέον προπονητής είναι στην Ιταλία από το 2018 και τα πηγαίνει περίφημα. Σε 28 παρουσίες, μετρά 19 νίκες, 7 ισοπαλίες μόλις 2 ήττες. Για πρώτη φορά είναι σε πάγκο εθνικής ομάδας, έχοντας περάσει από Φιορεντίνα (2001-2002), Λάτσιο (2002-2004), Ίντερ (2004-2008, 2014-2016), Μάντσεστερ Σίτι (2009-2013), Γαλατασαράι (2013/14) και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (2017/18).

Πιθανότητες κατάκτησης:
Σύμφωνα με τις αποδόσεις η Ιταλία είναι στην 6η θέση στη σειρά των φαβορί για την κατάκτηση σε απόδοση 12.00. Στόχος για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι είναι αρχικά να περάσει τον όμιλο, με όλα τα ματς να γίνονται στο «Ολίμπικο» της Ρώμης και μετά θα φανεί από τις διασταυρώσεις πού μπορεί να στοχεύσει.

Το πρόγραμμα στον 1ο όμιλο:
Τουρκία-Ιταλία (11/6, 22:00) – Ολίμπικο, Ρώμη
Ιταλία-Ελβετία (16/6, 22:00) – Ολίμπικο, Ρώμη
Ιταλία-Ουαλία (20/6, 19:00) – Ολίμπικο, Ρώμη

Προηγούμενες συμμετοχές σε Euro:
9 (1968, 1980, 1988, 1996, 2000, 2004, 2008, 2012, 2016)

Υψηλότερη θέση:
1η (1968), 2η (2000, 2012)

Θέση στην Ευρωπαϊκή Κατάταξη: 7η (1.642,06 βαθμούς)

Πηγή:www.sport-fm.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Από το Σάββατο μουσική στην εστίαση - Χωρίς ωράριο από Ιούλιο

Self test: Τι αλλάζει από τις 19 Ιουνίου - Στον «χορό» τα σούπερ μάρκετ

Τομ Χιλ: Ο 25χρονος Βρετανός κόουτς που οδήγησε τη Σάκκαρη στις «4» του Roland Garros
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ