Euro 2020 - Πορτογαλία: Πιο πλήρης από ποτέ άλλοτε!

Euro 2020 - Πορτογαλία: Πιο πλήρης από ποτέ άλλοτε!

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Φερνάντο Σάντος

ronaldo8
Ξόρκισε το... κακό (για εκείνη, όχι για μας) του τελικού του 2004 με τον καλύτερο τρόπο. Κατάφερε να το σηκώσει στην προηγούμενη διοργάνωση, το 2016 στον τελικό απέναντι στη διοργανώτρια, Γαλλία.

Πλέον, η Πορτογαλία έχοντας αποφορτιστεί από το βάρος που ένιωθε στους ώμους της, μπαίνει στη μάχη του Euro 2020 έχοντας και πάλι υψηλούς στόχους. Στόχοι οι οποίοι δεν... πηγάζουν από το πρόσφατο παρελθόν αλλά από κάτι που αποτελεί ένα μεγάλο γεγονός.

Αυτή η Πορτογαλία έχει μακράν το καλύτερο – πληρέστερο ρόστερ που είχε ποτέ σε τόσο μεγάλη διοργάνωση. Και μπορεί ο μεγάλος αστέρας της ομάδας, ο Κριστιάνο Ρονάλντο να έχει φορτωθεί στους ώμους του άλλα πέντε χρόνια από την προηγούμενη διοργάνωση, χωρίς να σημαίνει κάτι για την ποιότητά του, αλλά υπάρχουν άλλοι παίκτες που έχουν αποκτήσει εμπειρίες και αφήνουν υποσχέσεις ότι μπορούν να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο το επίπεδο της ομάδας.

Περίτρανο παράδειγμα σε αυτό αποτελεί ο Μπρούνο Φερντάντες. Από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας στην οποία αγωνιζόταν στο Μουντιάλ 2018 πλέον, φοράει αυτή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην οποία κατάφερε από την πρώτη στιγμή να μπει στην 11άδα και να αποτελεί έναν άκρως επιδραστικό παίκτη για αυτή. Προσθέστε σε αυτούς, παίκτες όπως οι Ρούμπεν Ντίας, Ζοάο Κανσέλο, που είχαν εξαιρετική παρουσία στην εφετινή σεζόν και στέφθηκαν πρωταθλητές στην Αγγλία αλλά και ο Ντιόγκο Ζότα ο οποίος έκανε παιχνιδάρες με τη Λίβερπουλ, τότε θα αντιληφθείτε την ποιότητα του εφετινού ρόστερ της Πορτογαλίας.

Και φανταστείτε τώρα το ρόστερ αυτό στα χέρια του Φερνάντο Σάντος. Ήδη στην παρουσία του ο Σάντος έχει πετύχει πολλά με τελευταία επιτυχία την κατάκτηση του Nations League νίκη 1-0 επί της Ολλανδία στον τελικό. Απολαμβάνει την απεριόριστη εμπιστοσύνη όλων των Πορτογάλων με μεγάλο... φαν του τον Κριστιάνο Ρονάλντο, με τον οποίο πανηγύριζε αγκαλιά το γκολ του Έντερ στον τελικό με τη Γαλλία.

Η αποστολή:
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Πατρίσιο (Γουλβς), Λόπες (Λιόν), Σίλβα (Γρανάδα).
Κλείσιμο
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Κανσέλο (Μάντσεστερ Σίτι), Περέιρα (Λέστερ), Γκερέιρο (Ντόρτμουντ), Μέντες (Σπόρτινγκ), Ντίας (Μάντσεστερ Σίτι), Πέπε (Πόρτο), Φόντε (Λιλ), Ντουάρτε (Γρανάδα).
ΜΕΣΟΙ: Ντανίλο (Παρί Σ.Ζ.), Παλίνια (Σπόρτινγκ), Νέβες (Γουλβς), Σάντσες (Λιλ), Μουτίνιο (Γουλβς), Ολιβέιρα (Πόρτο), Ζοάο Μάριο (Σπόρτινγκ), Μπρούνο Φερνάντες (Μάντσεστερ Γ.)
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Μπρούνο Σίλβα (Μάντσεστερ Σίτι), Πότε (Σπόρτινγκ), Ζότα (Λίβερπουλ), Ράφα (Μπενφίκα), Ρονάλντο (Γιουβέντους), Φέλιξ (Ατλέτικο Μαδρίτης), Αντρέ Σίλβα (Άιντραχτ Φρανκφούρτης)

PORTUGAL SQUAD 2021 for UEFA EURO 2020 (2021) ft. CRISTIANO RONALDO


Πώς προκρίθηκε:
Πήρε το εισιτήριο ως δεύτερη από τον Β’ όμιλο της προκριματικής φάσης μένοντας πίσω από την Ουκρανία με τρεις βαθμούς λιγότερους. Απολογισμός της 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και μια ήττα… Αυτή από την Ουκρανία με 2-1, με την οποία είχε έρθει ισόπαλη χωρίς σκορ στην πρώτη αγωνιστική στην Λισαβόνα. Πίσω της βρέθηκαν οι Σερβία, Λουξεμβούργο και Λιθουανία.

Σχηματισμός:
Το αγαπημένο σύστημα του Φερνάντο Σάντος είναι το 4-3-3. Αυτό έχει επιλέξει στα περισσότερα παιχνίδια της Πορτογαλίας που βρίσκεται στον πάγκο, με μεγάλο του προσόν οι ομάδες του να έχουν μια απίστευτη ισορροπία, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά.

Το αστέρι:
Θέλει και ρώτημα; Ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο κατά πολλούς καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο τα τελευταία χρόνια δεν έχει κρύψει ποτέ ότι η εθνική ομάδα της χώρας του είναι η μεγάλη του αδυναμία. Κατάφερε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου το 2016, μια στιγμή που θεωρεί από τις κορυφαίες στην καριέρα του. Είναι στην 7η θέση στη λίστα με τις συμμετοχές στην εθνική, νυν αρχηγός και έχει φλερτάρει με μια μεγάλη διάκριση. Με 9 γκολ είναι μαζί με τον Πλατινί στην πρώτη θέση των top scorer στην ιστορία των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και φέτος μπορεί να το ξεπεράσει και να βρεθεί μόνος στην κορυφή.

Αξίζει να τον δεις:
Ο Μπρούνο Φερνάντες είναι ένας παίκτης του οποίου οι μετοχές έχουν ανέβει κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια. Μετά την εξαιρετική παρουσία του στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας πήρε μεταγραφή στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχοντας ήδη αποδείξει την μεγάλη του αξία. Εξαιρετικό μακρινό σουτ και επιδραστικός στην επιθετική λειτουργία όποιας ομάδας και να είναι. Το στατιστικό που το αποδεικνύει; Έχει συμμετοχή στα 53 από τα 61 γκολ των «κόκκινων διαβόλων».

Προπονητής:
Ο γνωστός μας Φερνάντο Σάντος, με θητεία και στην Εθνική μας ομάδα. Βρίσκεται στον πάγκο της Πορτογαλίας από τον Σεπτέμβριο του 2014, αμέσως μετά την αποχώρησή του από την Ελλάδα. Την οδήγησε στην μεγαλύτερη της επιτυχία, την κατάκτηση του Euro 2016. Έχει συμβόλαιο μέχρι και το 2024.

Πιθανότητες κατάκτησης:
Οι στοιχηματικές εταιρείες παρουσιάζουν την Πορτογαλία ως 6ο φαβορί με απόδοση κατάκτησης 9.00. Βρίσκεται πίσω από τις Γαλλία, Αγγλία, Βέλγιο, Γερμανία και Ισπανία, και μπροστά από τις Ιταλία, Ολλανδία.

Το πρόγραμμα στον 6ο όμιλο:
Ουγγαρία - Πορτογαλία (15/06, 19:00) - Puskas Arena, Βουδαπέστη
Πορτογαλία - Γερμανία (19/06, 19:00) - Alianz Arena, Μόναχο
Πορτογαλία - Γαλλία (23/06, 22:00) - Puskas Arena, Βουδαπέστη

Προηγούμενες συμμετοχές στο Euro:
7 (1984, 1996, 2000, 2004, 2008, 2012, 2016)
Υψηλότερη θέση:
1η (2016)
Θέση στην ευρωπαϊκή κατάταξη:
4η (1666,12)


Πηγή:www.sport-fm.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Από το Σάββατο μουσική στην εστίαση - Χωρίς ωράριο από Ιούλιο

Self test: Τι αλλάζει από τις 19 Ιουνίου - Στον «χορό» τα σούπερ μάρκετ

Τομ Χιλ: Ο 25χρονος Βρετανός κόουτς που οδήγησε τη Σάκκαρη στις «4» του Roland Garros
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ