Eurogroup: Διεκόπη η τηλεδιάσκεψη - Θα συνεχιστεί την Πέμπτη

Eurogroup: Διεκόπη η τηλεδιάσκεψη - Θα συνεχιστεί την Πέμπτη

Συνεχίζεται την Πέμπτη η τηλεδιάσκεψη - Σεντένο: «Δεν είμαστε ακόμα σε συμφωνία» - Σταϊκούρας: Υπάρχουν διαφορές εκτιμάται ότι θα καλυφθούν μέχρι αύριο

eurogroup-maketa-arthrou
Tην αναβολή του Eurogroup για αύριο Πέμπτη ανακοίνωσε, μέσω Twitter, ο πρόεδρος του σώματος Μάριο Σεντένο. Όπως έγραψε χαρακτηριστικά, «μετά από 16 ώρες διαπραγμάτευσης δεν είμαστε ακόμα σε συμφωνία».

«Έπειτα από 16 ώρες συζητήσεων, πλησιάσαμε σε συμφωνία, αλλά δεν έχουμε ακόμα καταλήξει σε αυτήν. Ανέστειλα το Eurogroup», οι εργασίες του οποίου θα συνεχιστούν «αύριο, Πέμπτη», ανέφερε ο Πορτογάλος πρόεδρος του συμβουλίου μέσω Twitter. Παρότι οι συνομιλίες κράτησαν όλη τη νύχτα, οι χώρες του βορρά συνέχισαν να διαφωνούν με αυτές του νότου, που ζητούν να καταβληθεί μια χρηματοοικονομική προσπάθεια χωρίς προηγούμενο. Η τηλεδιάσκεψη, που άρχισε χθες Τρίτη στις 17:30 (ώρα Ελλάδας), συνεχίστηκε όλη τη νύχτα με παράλληλες επαφές σε μικρότερες ομάδες, σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο.

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν έχει υπάρξει συμφωνία προς το παρόν. Δεν μπορώ να θεωρήσω δεδομένο ότι θα υπάρξει συμφωνία», ανέφερε ευρωπαϊκή πηγή νωρίτερα μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τον Σεντένο, ο στόχος του αυριανού συμβουλίου «συνεχίζει να είναι» να δημιουργηθεί «ισχυρό ευρωπαϊκό δίχτυ ασφαλείας» για να αντιμετωπιστούν «οι συνέπειες» που θα έχει η πανδημία στην απασχόληση, για τις επιχειρήσεις και στα δημοσιονομικά των χωρών-μελών, και να καταρτιστεί σχέδιο για την «ανάκαμψη» της Ευρώπης.

Ο εκπρόσωπος του Μάριο Σεντένο έγραψε στον λογαριασμό του ότι η ενημέρωση που ήταν να γίνει σήμερα στις 11 πμ. ακυρώνεται, καθώς η συνέχιση της συνεδρίασης μετατέθηκε για αύριο και ότι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αργότερα.

Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης ξεκίνησε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Τρίτης (ώρα Ελλάδος), ωστόσο, ο Σεντένο αφαίρεσε τα διαλείμματα διάρκειας 3,5 ωρών και υπολόγισε την καθαρή διάρκεια της διαπραγμάτευσης στις 16 ώρες.

Σταϊκούρας: Υπάρχουν ακόμα διαφορές, οι οποίες εκτιμάται ότι θα καλυφθούν μέχρι αύριο

Κλείσιμο
Υπάρχουν ακόμα διαφορές μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωζώνης, παρά τη σημαντική πρόοδο, αλλά εκτιμάται ότι θα καλυφθούν έως αύριο. Αυτό δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, για την ολονύκτια συνεδρίαση του Eurogroup που διακόπηκε για να συνεχιστεί αύριο, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. «Η συνεδρίαση του Eurogroup δεν κατέληξε σε συμφωνία, παρά το γεγονός ότι υπήρξε σημαντική πρόοδος πάνω σε ένα πιο φιλόδοξο πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και τη μετέπειτα ανάταξη της οικονομίας. Υπάρχουν ακόμα διαφορές, οι οποίες εκτιμάται ότι θα καλυφθούν μέχρι αύριο».

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Χωρίς μεγάφωνα οι Λειτουργίες το Πάσχα - Περιφορά Επιταφίου μέσα στους ναούς

Από την Μεγάλη Τετάρτη το επίδομα των 800 ευρώ

Γιατί θερίζει ο κορωνοϊός στην Καστοριά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης