Χρηματιστήριο: Μία ανάσα από τις 720 μονάδες με άνοδο 1,37%

xrimatistirio-xa

Σε υψηλό 6μήνου ο Γενικός Δείκτης - Άνοδος και για τις τράπεζες, με την αγορά να αντιδρά θετικά στις πληροφορίες περί ενδεχόμενης συμφωνίας της κυβέρνησης για την αντικατάσταση του νόμου Κατσέλη

Έπιασε και τα επίπεδα των 720 μονάδων η Αθήνα με την πλειονότητα των μετοχών να συμμετέχουν στην άνοδο.

Σήμερα ύστερα απο ένα αρχικό trading οι τράπεζες έδωσαν νέα ώθηση, ενώ ακολούθησε μία σειρά από μετοχές του Ftse25.

O Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 719,90 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 1,37%, πιάνοντας την υψηλότερη επίδοση του τελευταίου 6μήνου.

Η νέα άνοδος των τραπεζικών μετοχών αποδίδεται και σε πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να βρίσκεται κοντά στο κλείσιμο της συμφωνίας για το νόμο που θα διαδεχθεί το νόμο Κατσέλη για τα δάνεια.

H αγορά συνεχίζει να εμφανίζει την ίδια ζήτηση για τις τραπεζικές μετοχές- ακόμη και μετά απο αυτή την μεγάλη άνοδο. Αυτή είναι μια βασική διαφοροποίηση με την περίοδο, όπου οι μετοχές βάλλονταν απο τα short funds.

Ράλι 5,16% για την Εθνική Τράπεζα στα 1,672 ευρώ. Με άνοδο 4,78% η μετοχή της Alpha Bank στα 1,38 ευρώ. Κέρδη 1,23% για την Eurobank στα 0,656 ευρώ. Άνοδος 1,65% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,421 ευρώ.

Κέρδη 2,98% για την Εχαε στα 4,315 ευρώ. Άνοδος 2,7% για τον ΟΤΕ στα 11,05 ευρώ. Άνοδος 1,16% για τον ΟΠΑΠ στα 8,7 ευρώ. Οι συνολικές συναλλαγές ανήλθαν στα 66 εκατ. ευρω, εκ των οποίων τα 8,6 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένα πακέτα μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

euro0

Δεν επιτεύχθηκε ακόμα συμφωνία μεταξύ Αθήνας και δανειστών για το διάδοχο νόμο Κατσέλη - Στη συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης στις 5 Απριλίου παραπέμπεται και η συζήτηση για την επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα, ύψους περί το ένα δισ. ευρώ

2
xrhmatistirio

Ως «μητέρα» των μαχών χαρακτηρίζουν την 29η Μαρτίου οι αγοραστές των ελληνικών τραπεζών καθώς εκείνη την ημερομηνία περιμένουν να ενταθούν οι ανοικτές πωλήσεις από τους short επενδυτών, μια ημέρα μετά τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων των τραπεζών (Alpha bank, Eθνική).

stathaksi-new1

Aπορρίπτει την κριτική περί καθυστερήσεων στον τομέα της έρευνας για υδρογονάνθρακες και προαναγγέλλει την υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης για τις θαλάσσιες περιοχές «Ιόνιο» και «οικόπεδο 1»

1