Ντανιέλ Νουί (ΕΚΤ): Συνεχίστε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και μεταρρυθμίσεις

Ντανιέλ Νουί (ΕΚΤ): Συνεχίστε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και μεταρρυθμίσεις

«Οι πλειστηριασμοί είναι το κατάλληλο εργαλείο για να αντιμετωπιστούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές» είπε η σιδηρά κυρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

daniel_nouy_arthro
Μηνύματα για τις ελληνικές τράπεζες αλλά και τη συνέχιση των μεταρυθμίσεων έστειλε η σιδηρά κυρία της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας Ντανιέλ Νουί. Σε συνέντευξη της στην τηλεόραση του ALPHA η οποία δόθηκε λίγες ημέρες μετά το τέλος των stress tests των Εληνικών τραπεζών, σημείωσε ότι τα ελληνικά ιδρύματα τα πήγαν καλά, η κατάσταση τους έχει βελτιωθεί και πλέον επικρατεί αισιοδοξία ότι οι καταθέτες θα επιστρέψουν τα χρήματα τους στις ελληνικές τράπεζες.

Πιστεύουμε ότι μπορεί να ξεκινήσει ένας ενάρετος κύκλος είπε χαρακτηριστικά η Ντανιέλ Νουί σημειώνοντας με έμφαση ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι το κατάλληλο εργαλείο για να αντιμετωπιστούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Υποστήριξε ακόμα ότι οι τράπεζες μπορούν να προσφέρουν λύσεις για να καταστούν βιώσιμα ορισμένα δάνεια και έστειλε μήνυμα στην Ελληνική κυβέρνηση για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων σημειώνοντας ότι αυτές θα είναι καθοριστικές για το τι θα συμβεί στο τέλος του προγράμματος.

Οι δηλώσεις της προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού έγιναν μετά την ολοκλήρωση του της διήμερης επίσκεψης στην Αθήνα.

Το ανώτατο στέλεχος της ΕΚΤ είχε συνάντηση με τον Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, στελέχη της Διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος και εκπροσώπους από τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αυτών βρέθηκαν η σημερινή κατάσταση και οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών, υπό το πρίσμα της άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων του 2018, ιδιαιτέρως δε το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και η επιτακτική ανάγκη για την επίτευξη του στόχου της μείωσής τους.

Κλείσιμο
Δείτε τη συνέντευξη της Ντανιελ Νουί στον ALPHA



Ντανιέλ Νουί συνέντευξη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης