ΝΔ: Χάος, ανεπάρκεια και κοροϊδία εις βάρος των εργαζομένων

ΝΔ: Χάος, ανεπάρκεια και κοροϊδία εις βάρος των εργαζομένων

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τις επικουρικές συντάξεις

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τις επικουρικές συντάξεις, η απόδοση των οποίων «παγώνουν» για τουλάχιστον 70.000 πολίτες, άσκησε με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Μέσω του αρμόδιου τομεάρχη, Γιάννη Βρούτση, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο στο κείμενο της ανακοίνωσης για χάος, ανεπάρκεια και κοροϊδία της κυβέρνησης, ενώ χαρακτηρίζει φιάσκο το ΕΦΚΑ.

Πιο αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Βρούτση
«Δεν περνάει μέρα που να μην αποκαλύπτεται το μέγεθος του χάους, η ανεπάρκεια και η κοροϊδία σε βάρος των εργαζομένων, εργοδοτών και συνταξιούχων της χώρας μας.
 
Μετά το φιάσκο του ΕΦΚΑ, της απώλειας εκατοντάδων χιλιάδων στοιχείων ασφαλισμένων, τις άδικες μειώσεις συντάξεων και τις εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές, συνολικού κόστους 10 δις ευρώ, έρχεται σήμερα να προστεθεί, ακόμη μια απαράδεκτη ενέργεια σε βάρος των δικαιούχων επικουρικής σύνταξης.
 
Mε νέα εγκύκλιό του το υπουργείο Εργασίας ακυρώνει όσες επικουρικές συντάξεις εκδόθηκαν με αίτηση μετά την 1η Ιανουαρίου του 2015, κρίνοντας ότι είναι παράνομες και ζητώντας μάλιστα και τα λεφτά πίσω.
 
Μάλιστα, όλα αυτά συντελούνται την ίδια στιγμή που η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας δεν έχει εκδώσει ακόμη τη σχετική εγκύκλιο του τρόπου υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων, όπως είχε υποχρέωση εδώ και ένα χρόνο. 
 
Αποτέλεσμα είναι δεκάδες χιλιάδες δικαιούχοι  να στερούνται την επικουρική τους σύνταξη, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης, η οποία κατάργησε τον μαθηματικό τύπο που ίσχυε από τον Αύγουστο του 2013, λόγω εμπάθειας και ιδεοληψίας. 
 
Η διάλυση και η  σύγχυση  που σήμερα επικρατεί στο ασφαλιστικό σύστημα, αφενός στερεί από τους δικαιούχους σύνταξης τις παροχές που τους αντιστοιχούν και αφετέρου μεταφέρει στο μέλλον ελλείμματα, φορτώνοντας με χρέη και υποχρεώσεις την επόμενη Κυβέρνηση. 
 
Το κρυφό κόστος της μη έκδοσης των επικουρικών συντάξεων ανέρχεται ήδη σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και έρχεται να προστεθεί στον λογαριασμό των 300.000.000 ευρώ της μη απόδοσης των αναδρομικών στους δικαιούχους επικουρικών συντάξεων, με αιτήσεις συνταξιοδότησης πριν την 1η Ιανουαρίου του 2015, εκτινάσσοντας πλέον τα ελλείμματα σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
 
Η ανεπάρκεια και η ανικανότητα της σημερινής Κυβέρνησης έχει γίνει κατανοητή από τους πολίτες σε όλα τα επίπεδα και σε όλη τη λειτουργία του Κράτους. Όπως και ο “περιβόητος“ νόμος Κατρούγκαλου, που πλέον έχει ακυρωθεί όχι μόνο στην πράξη, αλλά και στη συνείδηση του ελληνικού λαού».

ΣΧΟΛΙΑ (3)

2019

Το αέναο τροπάριο της ΝΔ για την κυβέρνηση: χάος, ψεύτες, ανίκανοι,φύγετε, προδότες,υποκριτές, εκλογές, ανεπάρκεια, φιάσκο,κοροϊδία κλπ κλπ.Με αυτά και άλλα πολλά πιστεύουν πως θα γκρεμίσουν τον Αλέξη και θα φέρουν τον Κούλη στην εξουσία μη έχοντας συγκεκριμένα πολιτικά επιχειρήματα. Έτσι ήταν πάντα και έτσι θα είναι αυτό το κόμμα παραπλάνησης του ελληνικού λαού. Και βεβαίως το Φθινόπωρο του 2019 θα ψάχνουν και πάλι για νέο αρχηγό, όπως κάνουν τακτικά τα τελευταία χρόνια μετά τις εκλογικές αναμετρήσεις. Υπομονή μόνο να έχουν, που δεν την έχουν, μέχρι το 2019 όταν θα ανεωχθώσαι αι κάλπαι για να πάρουν ξανά το μήνυμα που θα τους ξαναστείλει ο λαός.

2019

θα ανοιχθώσι ήθελα να γράψω(εκ παραδρομής).

ORGH

ΑΦΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΝΔ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ''ΣΑΒΟΥΑΡ ΒΙΒΡ' ΚΑΙ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ !! ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΕΥΓΕΝΕΙΕΣ ,ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ . ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

folli

Τεράστιες οι ευθύνες για την υπόθεση της Folli Follie που παίρνει δραματική τροπή και πλήττει την αξιοπιστία του συνόλου της ελληνικής αγοράς - Παραπομπή της υπόθεσης στις δικαστικές Αρχές εξετάζει τώρα η Επ. Κεφαλαιαγοράς

3