Παραμένει ανοιχτό ένα θέμα στις ιδιωτικοποιήσεις - Νέο ραντεβού σήμερα

Παραμένει ανοιχτό ένα θέμα στις ιδιωτικοποιήσεις - Νέο ραντεβού σήμερα

Κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα της Κυριακής ότι «κλείσαμε τα χρηματοοικονομικά πλη ενός θέματος. Στη φορολογική διοίκηση συμφωνήσαμε σε όλα και επιτεύχθηκε συμβιβασμός στο θέμα της παραγραφής που ζητούσε το ΔΝΤ»

Παραμένει ανοιχτό ένα θέμα στις ιδιωτικοποιήσεις - Νέο ραντεβού σήμερα
Με κυρίαρχο το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων στην ατζέντα ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα  και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα ο νέος γύρος επαφών Θεσμών και κυβέρνησης, μετά τη μαραθώνια διαπραγμάτευση της Παρασκευής.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ξεκίνησαν τις επαφές, οι οποίες, σύμφωνα με τις πληροφορίες περιστράφηκαν γύρω από τη λίστα των δημόσιων επιχειρήσεων και υποδομών που θα μεταφερθούν στο νέο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα της Κυριακής ότι «κλείσαμε τα χρηματοοικονομικά πλην ενός θέματος. Στη φορολογική διοίκηση συμφωνήσαμε σε όλα και επιτεύχθηκε συμβιβασμός στο θέμα της παραγραφής που ζητούσε το ΔΝΤ».

Κλείσιμο
Στο θέμα των ιδωτικοποιήσεων η συζήτηση αν και πήγε καλά, όπως τόνισε ο ίδιος, παραμένει ένα ανοιχτό θέμα όπως επίσης και μια εκκρεμότητα παραμένει και ως προς το Υπερταμείο.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το μεσημέρι υπήρξε συνάντηση για τα χρηματοοικονομικά θέματα και τα «κόκκινα» δάνεια με την συμμετοχή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, θέματα που παρέμεναν μέχρι χθες ανοιχτά.

Κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας εμφανίστηκε το βράδυ της Παρασκευής αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα ήμουν ευχαριστημένος και με αρκετά λιγότερα» θέματα από αυτά που έχουν κλείσει.

Ο ίδιος σημείωσε ότι παραμένουν ένα ως δύο ζητήματα τα οποία δεν είναι μόνο τεχνικά, αλλά έχουν και πολιτική διάσταση και διευκρίνισε ότι το ένα είναι στα συνταξιοδοτικά.

Παράλληλα ανέφερε ότι πολλά από τα υπόλοιπα μεγάλα ζητήματα έχουν κλείσει: ενέργεια, παιδεία, υγεία κ.ά..

Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης