«Mία τελική συμφωνία δεν είναι ακόμη ορατή», υποστηρίζει αξιωματούχος της Ευρωζώνης

«Mία τελική συμφωνία δεν είναι ακόμη ορατή», υποστηρίζει αξιωματούχος της Ευρωζώνης

«Δεν θα υπάρξει τελικό συμπέρασμα την Δευτέρα φυσικά. Υποθέτω ότι οι υπουργοί θα πουν: αυτό είναι καλό, αν τα πράγματα βαίνουν καλύτερα, συνεχίστε τη δουλειά», σημειώνει στο δημοσίευμα του Reuters αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται 

«Mία τελική συμφωνία δεν είναι ακόμη ορατή», υποστηρίζει αξιωματούχος της Ευρωζώνης
«Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης είναι πιθανό να αναγνωρίσουν τη Δευτέρα τη βελτίωση στη δομή και την οργάνωση των συνομιλιών με την Ελλάδα για τις μεταρρυθμίσεις, αλλά μία τελική συμφωνία δεν είναι ακόμη ορατή», δηλώνει στο Reuters υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, λίγες ημέρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας. 

«Δεν αναμένω μία μακρά ή έντονη συζήτηση», σημείωσε ο αξιωματούχος. 

Κλείσιμο


Το δημοσίευμα σχολιάζει εν συνεχεία: «Μία μεγάλη πιθανότητα για μία τελική συμφωνία επί των μεταρρυθμίσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους διεθνείς πιστωτές της αποτελεί μία προϋπόθεση για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αυξήσει το ποσό των έντοκων γραμματίων που οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να χρησιμοποιούν ως εγγύηση (collateral) στις πράξεις ανοικτής αγοράς – μία κίνηση που θα χαλάρωνε άμεσα το περιορισμούς ρευστότητας της Ελλάδας. 

«Οι υπουργοί θα προβούν σε απολογισμό της κατάστασης με βάση τις εκθέσεις από τους θεσμούς», δήλωσε ο αξιωματούχος. 

«Απ΄ ότι έχω ακούσει, μπορεί να πει κανείς ότι η οργάνωση και η δομή των συνομιλιών έχει βελτιωθεί, σε σύγκριση με πριν, αλλά εξακολουθούμε να είμαστε ακόμη αρκετά μακριά από μία κατάσταση που θα μπορούσαμε να πούμε ότι η τελική συμφωνία είναι ορατή»,συμπλήρωσε.

«Δεν θα υπάρξει τελικό συμπέρασμα την Δευτέρα φυσικά. Υποθέτω ότι οι υπουργοί θα πουν: αυτό είναι καλό, αν τα πράγματα βαίνουν καλύτερα, συνεχίστε τη δουλειά».

Η Ελλάδα θα αποπληρώσει με ευκολία τις επόμενες δόσεις στο ΔΝΤ

Την ίδια ώρα το πρακτορείο Reuters φιλοξενεί και δηλώσεις ανώτερου αξιωματούχου, ο οποίος δηλώνει στο ίδιο μέσο ότι η Ελλάδα, παρά την κακή κατάσταση της ρευστότητας, θα αποπληρώσει με ευκολία τις επόμενες δόσεις στο ΔΝΤ.

 

«Η χώρα δεν είναι γεμάτη με μετρητά, ωστόσο εκτιμώ, είμαι αρκετά σίγουρος, ότι οι επερχόμενες πληρωμές θα κατατεθούν με ευκολία», επισημαίνει ο αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται. 

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι η Ελλάδα οφείλει να επιστρέψει στο ΔΝΤ στις 12 Μαΐου 750 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που η χώρα ξεμένει από μετρητά και μπαίνει στο μεγάλο δίλημμα του να πληρώσει μισθούς και συντάξεις ή το χρέος της.  


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης