ΗΠΑ: Δημιουργήθηκαν 303.000 θέσεις εργασίας τον Μάρτιο – Πώς αυτό μπορεί αν επηρεάσει τις αποφάσεις της Fed

ΗΠΑ: Δημιουργήθηκαν 303.000 θέσεις εργασίας τον Μάρτιο – Πώς αυτό μπορεί αν επηρεάσει τις αποφάσεις της Fed

Το ποσοστό ανεργίας έπεσε στο 3,8% - Η αύξηση των θέσεων εργασίας υπερβαίνει κατά πολύ τις 192.0000 που ανέμεναν οι αναλυτές

ergazomenoi_art
Το εργατικό δυναμικό των ΗΠΑ ενισχύθηκε κατά 303.000 θέσεις τον Μάρτιο, με αποτέλεσμα το ποσοστό ανεργίας να πέσει στο 3,8%.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι οι ΗΠΑ θα προσέθεταν 192.000 θέσεις εργασίας για το μήνα. Συνεπώς, οι προσλήψεις παρέμειναν ισχυρές παρά τις προσπάθειες της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να ρίξει τον πληθωρισμό με αυξήσεις επιτοκίων.

Τους τελευταίους 16 μήνες, η Fed αύξησε τα επιτόκια αναφοράς της από σχεδόν μηδενικά σε πάνω από 5%. Οι αυξήσεις σταμάτησαν πρόσφατα και ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, δήλωσε τον Μάρτιο ότι η κεντρική τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια εφόσον γίνει αντιληπτή κάποια αδυναμία στην αγορά εργασίας.

«Η πολύ γρήγορη ή πολύ μεγάλη μείωση των επιτοκίων θα μπορούσε να οδηγήσει σε αντιστροφή της προόδου που έχουμε δει στον πληθωρισμό και τελικά να απαιτήσει ακόμη πιο αυστηρή πολιτική για να επαναφέρουμε τον πληθωρισμό στο 2%», δήλωσε ο Πάουελ αυτή την εβδομάδα σε επιχειρηματικό συνέδριο στο Στάνφορντ. «Αλλά η χαλάρωση της πολιτικής πολύ αργά ή πολύ λίγο θα μπορούσε να αποδυναμώσει αδικαιολόγητα την οικονομική δραστηριότητα και την απασχόληση».

Η επόμενη απόφαση για τα επιτόκια είναι τον Μάιο. Οι εξελίξεις στην αγορά εργασίας στηρίζουν τις απόψεις όσων εκτιμούν ότι η Fed δεν θα βιαστεί να προχωρήσει σε χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.

Ειδήσεις σήμερα:

Δείτε βίντεο: Η δράση των πορτοφολάδων στα ΜΜΜ και η ανταλλαγή ναρκωτικών από συμμορίες - 57 συλλήψεις από την ΕΛΑΣ

Το κάθαρμα δεν είχε το θάρρος να την κοιτάξει στα μάτια, πισώπλατα το έκανε, ξεσπά η μητέρα της Κυριακής


Ποιος Γιουσέιν Μπολτ; O 16χρονος Τζαμαϊκανός Νικεκόι Μπράμγουελ έσπασε το ρεκόρ στα 400μ. που κρατούσε 22 χρόνια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης