ΑΑΔΕ: Απόβαση στα νησιά με ελέγχους «νέου τύπου» και πρόστιμα… από την παραλία

ΑΑΔΕ: Απόβαση στα νησιά με ελέγχους «νέου τύπου» και πρόστιμα… από την παραλία

Οι ελεγκτές αποκτούν τη δυνατότητα να επιβάλουν τα πρόστιμα, όχι μετά από μέρες που θα γυρίσουν στο γραφείο, αλλά επιτόπου στην παραλία όπου βρίσκονται

aade-nhsia
«Διακοπές θα κάνουμε, αλλά δεν θα κάνουμε …διακοπή» είναι το νέο σύνθημα των ελεγκτών της ΑΑΔΕ για το καλοκαίρι. Παράλληλα με το κυνήγι της ξαπλώστρας που βρίσκεται σε εξέλιξη στις παραλίες σε όλη την Ελλάδα, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ ελέγχουν και αν κόβονται αποδείξεις.

Η φορολογική διοίκηση καταβάλλει προσπάθεια με κάθε τρόπο για να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα εκτεταμένης φοροδιαφυγής κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ώστε να διασφαλίσει υψηλές εισπράξεις ΦΠΑ ως τον Οκτώβριο, για το «βαρύ» 3ο τρίμηνο της χρονιάς –που στηρίζεται στους πολύ αυξημένους τζίρους από τον τουρισμό.

Για τον σκοπό αυτό μάλιστα εξοπλίζεται με νέα συστήματα επιτόπιων ελέγχων (Έλεγχος live) που παρακολοθούνται άμεσα και από το ψηφιακό στρατηγείο της ΑΑΔΕ στο Μοσχάτο.

Επιπλέον όμως, οι ελεγκτές αποκτούν τη δυνατότητα να επιβάλουν τα πρόστιμα, όχι μετά από μέρες που θα γυρίσουν στο γραφείο, αλλά επιτόπου στην παραλία όπου βρίσκονται!

Κλείσιμο
Με το νέο σύστημα, όχι μόνο θα «γράφουν» επιτόπου πρόστιμα ή εκθέσεις ελέγχουμε χρήση ψηφιακής υπογραφής κατά τους ελέγχους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Αλλά θα βάζουν και τους παραβάτες να υπογράφουν ηλεκτρονικά ότι τις παρέλαβαν!

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Θάνατος στο «άγριο βουνό» Κ2: Μπορούσε να σωθεί ο αχθοφόρος που «περνούσαν από πάνω του» οι ορειβάτες;

Στην Ευελπίδων ο αδερφός του Μιχάλη Κατσουρή: «Ζητώ να αποδοθεί δικαιοσύνη»

Εξαπλώνεται με γρήγορο ρυθμό η «Eris» - Προβληματίζει τους επιστήμονες ο Σεπτέμβριος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης