Η ακρίβεια «τρομάζει» την κυβέρνηση ενώ οι ανατιμήσεις γυρίζουν… μπούμερανγκ για αγορά και επιχειρήσεις

Η ακρίβεια «τρομάζει» την κυβέρνηση ενώ οι ανατιμήσεις γυρίζουν… μπούμερανγκ για αγορά και επιχειρήσεις

Σε σταυροδρόμι η οικονομική ανάκαμψη - Συνεχίστηκε και τον Νοέμβριο το άλμα κατανάλωσης - Γιατί ανησυχεί ένας φαύλος κύκλος πληθωριστικών προσδοκιών - Σύσταση για αυτοσυγκράτηση στην τιμολογιακή πολιτική απευθύνει το οικονομικό επιτελείο

super
Ευθεία σύσταση προς τις επιχειρήσεις να συγκρατήσουν τις πληθωριστικές προσδοκίες και να απορροφήσουν μέρος των ανατιμήσεων, απευθύνει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

«Οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων και των πρώτων υλών (…) θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από τις επιχειρήσεις με ιδιαίτερη αυτοσυγκράτηση σε ό,τι αφορά την μεταφορά του σχετικού κόστους στις τιμές καταναλωτή, και να συνυπολογίσουν στις αποφάσεις τους ότι έχουν μπροστά τους μια περίοδο δυναμικής ανάπτυξης στην οποία θα μπούμε από το 2022 και στα επόμενα χρόνια, την οποία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διακυβεύσουμε παρασυρόμενοι στον φαύλο κύκλο των πληθωριστικών προσδοκιών» ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν πως οι επιχειρήσεις βλέπουν τα κόστη που αυξάνονται και συζητούν πώς θα αντιδράσουν. Αλλά συνιστούν «ψυχραιμία και όχι βιαστικές αποφάσεις εν θερμώ».

Όπως λένε στην κυβέρνηση, «η κρίσιμη η μάχη που πρέπει να δώσουμε σε αυτήν την περίοδο, είναι να αντιμετωπίσουμε τις πληθωριστικές προσδοκίες. Οι αυξήσεις στις τιμές διεθνώς δημιουργούν ένα τέτοιο κλίμα και αυτός ο κίνδυνος είναι που πρέπει να αποφύγουμε. Στην Ελλάδα ως τώρα τον έχουμε αποφύγει γιατί η χώρα προερχόταν από μια μακρά περίοδο αποπληθωρισμού. Αλλά αυτή η περίοδος θέλει προσοχή» όπως λένε.

Διαβάστε την συνέχεια στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ατύχημα στον ηλεκτρικό με 3 τραυματίες - Ο ένας πολύ σοβαρά

«Γκάζι» στους εμβολιασμούς και «φρένο» στο lockdοwn για τους ανεμβολίαστους από την κυβέρνηση

Τετ α τετ Μητσοτάκη - Τζόνσον για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, τον τουρισμό και τις ευρωβρετανικές σχέσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης