Joker: Κάποιος τράβηξε μυστικά το γύρισμα στη θρυλική σκηνή στα σκαλιά

Joker: Κάποιος τράβηξε μυστικά το γύρισμα στη θρυλική σκηνή στα σκαλιά

Τα σκαλιά που γυρίστηκε η σκηνή στο Μπρονξ έχουν γίνει τουριστική ατραξιόν – Ένα απρόσμενο βίντεο δείχνει την καταπληκτική ερμηνεία του Χοακίν Φίνιξ, που δεν ήξερε ότι εκτός από τις κάμερες του συνεργείου, κάποιος άλλος τον βιντεοσκοπούσε

joker_stairs
Τη συγκλονιστική ερμηνεία του Χοακίν Φίνιξ στο Joker δείχνει ένα βίντεο από ερασιτεχνική λήψη, που δείχνει τα γυρίσματα της θρυλικής σκηνής στα σκαλιά.

Το συγκεκριμένο σημείο, τα σκαλιά στο Μπρονξ έχουν γίνει σημαντικό αξιοθέατο για χιλιάδες τουρίστες, φανατικούς της ταινίας, που «ευλαβικά» συρρέουν στο σημείο, που έχει χαρακτηριστεί στην Google ως «Joker Stairs», που εντάσσεται στην κατηγορία «religious destination» («θρησκευτικοί τόποι»).

Αν και η περιοχή που έγιναν τα γυρίσματα είχε αποκλειστεί από την εταιρεία παραγωγής, κάποιος -και συγκεκριμένα ο χρήστης «Manvish 187»- μάλλον κατάφερε να βρίσκεται εκεί, τραβώντας πίσω από παράθυρο τα πλάνα από τον καταπληκτικό Χοακίν Φίνιξ στην εμβληματική σκηνή του.

Στο βάθος ακούγεται το «Rock and Roll Part 2» του Gary Glitter, που έντυσε μουσικά τη σκηνή.

Joker stair original  making scene from a window


Τι είπε ο Χοακίν Φίνιξ για τον αυτοσχέδιο χορό του

Η σκηνή γυρίστηκε χωρίς να γίνει πρόβα στο σημείο, κάτι που ο Φίνιξ χαρακτήρισε «λάθος».

«Έκανα το λάθος να μην κάνω πρόβα στις σκάλες, πριν από το γύρισμα. Ήταν πολύ στενές και πιο κοντές από ό,τι περίμενα», παραδέχθηκε σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Χοακίν Φίνιξ αναλύει μάλιστα και τους λόγους για τους οποίους του άρεσε η σκηνή. Η τελική κόπια έδινε στους θεατές τη σκηνή με δύο φακούς, αυτόν της πραγματικότητας, με 24 καρέ το δευτερόλεπτο. Σε αυτήν η κίνηση του Joker είναι διακεκομμένη και χωρίς ρυθμό. Ο δεύτερος φακός, ο υποκειμενικός του Joker, δείχνει την κίνηση με χάρη, αργή και ρευστή.

Κλείσιμο
Ο Χοακίν Φίνιξ δούλεψε για τη χορογραφία με τον Μάικλ Άρνολντ. «Μου μιλούσε για το λεξιλόγιο του χορού, δίνοντας σημασία όχι τόσο σε συγκεκριμένα βήματα όσο στην ιδέα του χορού. Η προετοιμασία αυτή επηρέασε πολύ τις δύο πλευρές του χαρακτήρα μου, του Αρθουρ και του Τζόκερ», είπε.

Joker Stairs Dance Complete Scene (4K)



Η ταινία έχει τέσσερις υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες. Κι ενώ οι υποψηφιότητες για τα Όσκαρ δεν έχουν ανακοινωθεί, ο Φίνιξ δείχνει ότι θα είναι ο νικητής στην κατηγορία του α' αντρικού ρόλου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης