SaveSpiderman: Πόλεμος Sony-Disney για τον άνθρωπο-αράχνη

SaveSpiderman: Πόλεμος Sony-Disney για τον άνθρωπο-αράχνη

Οι φίλοι του Πίτερ Πάρκερ έχουν κάνει το #SaveSpiderman πρώτο trend  στο Twitter - Τι κρύβεται πίσω από το «διαζύγιο»

spider-man
Μεγάλη ανησυχία στους φίλους των κόμικ και του κινηματογράφου, οι οποίοι έχουν κάνει πρώτο trend στο Twitter το #SaveSpiderman, έχει προκαλέσει ο πόλεμος της Sony με την Dinsney για τον άνθρωπο-αράχνη.

Όπως προκύπτει από αναρτίσεις της Sony, το «διαζύγιο» με την Disney όσον αφορά τις ταινίες με ήρωα τον Πίτερ Πάρκερ, φαίνεται να είναι οριστικό εξέλιξη που σημαίνει ότι ο Spiderman δεν θα αποτελεί πλέον μέλος της ομάδας των κινηματογραφικών ηρώων της Marvel.

Η Sony στην ανακοίνωσή της δηλώνει «απογοητευμένη» από την απαίτηση της Disney για μεγαλύτερο μερίδιο από τα κέρδη των ταινιών με πρωταγωνιστή τον άνθρωπο-αράχνη και από την πρότασή της να μην υπάρχει τόσο μεγάλη εμπλοκή στις ταινίες του προέδρου της Marvel, Κέβιν Φιτζ.

«Είμαστε απογοητευμένοι αλλά σεβόμαστε την απόφαση της Disney να μην του επιτρέψει να συνεχίσει ως ο επικεφαλής παραγωγός της επόμενης ταινίας Spider-Man» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Sony.



Κλείσιμο
Επιχειρώντας, δε, να δώσει μια εξήγηση για το «διαζύγιο» η Sony προσθέτει στην ανακοίνωση ότι «ελπίζουμε ότι αυτό θα αλλάξει στο μέλλον αλλά κατανοούμε ότι οι πολλές νέες ευθύνες που του έχει αναθέσει η Disney - συμπεριλαμβανομένων όλων των νέων προσθηκών από την Marvel - δεν του δίνουν χρόνο για να εργαστεί σε ένα IP που δεν της ανήκει».



Όπως σημειώνει ο Guardian οι διαπραγματεύσεις των δύο εταιρειών ήταν σε εξέλιξη εδώ και μήνες με την
Disney να απαιτεί η χρηματοδότηση των μελλοντικών ταινιών να γίνει ισομερώς από τα δύο studios.

Η Sony, ωστόσο, ήθελε να μην υπάρχουν αλλαγές στην ισχύουσα συμφωνία που δίνει στη Marvel το 5% των κερδών από το πρώτο δολάριο και όλα τα έσοδα από το merchandising με όλα τα άλλα κέρδη να πηγαίνουν στη Sony.

Σύμφωνα με το Reuters, στέλεχος με γνώση επί του θέματος υποστηρίζει ότι οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν καταλήξει.

Η Sony έχει τα δικαιώματα του χαρακτήρα της Marvel από το 1985 αλλά το 2015 ανακοίνωσε μία κοινοπραξία με την Disney και τη Marvel, η οποία θα επέτρεπε στον Spider-man να χρησιμοποιείται στα φιλμ της Marvel Cinematic Universe (MCU) σε φιλμ όπως το «Avengers: Endgame».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης