Οι Έλληνες κινηματογραφιστές ζητούν αγάπη για το ελληνικό σινεμά με «γράμμα στον Γιώργο Λάνθιμο»
Ο πρωταγωνιστής του βίντεο ταξιδεύει μέχρι την παραλια της Κινέττας παραπέμποντας στην ομώνυμη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου επισημαίνοντας ότι «όσο θα δοξάζεις το ελληνικό σινεμά εμείς θα θυμόμαστε τους λόγους που σε κρατούν μακριά μας»
Ένα «γράμμα στον Γιώργο Λάνθιμο» τον Έλληνη σκηνοθέτη της ταινίας «The Favourite» που είναι υποψήφιος για 10 Όσκαρ το βράδυ της Κυριακής έστειλαν οι Έλληνες κινηματογραφιστές προκειμένου να ζητήσουν «λίγη αγάπη στον ελληνικό κινηματογράφο».
Το βίντεο αποτελεί συνέχεια των προσπαθειών που κάνουν εδώ και τρεις μήνες οι ενεργοί Έλληνες κινηματογραφιστές προκειμένου να πείσουν την πολιτεία να χαράξει μια ενιαία πολιτική για το ελληνικό σινεμά.
Ο πρωταγωνιστής του βίντεο ταξιδεύει μέχρι την παραλια της Κινέττας παραπέμποντας στην ομώνυμη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου επισημαίνοντας ότι «όσο θα δοξάζεις το ελληνικό σινεμά εμείς θα θυμόμαστε τους λόγους που σε κρατούν μακριά μας».
Ακολουθεί μια σειρά φράσεων που δίνουν το στίγμα όσων ανέλαβαν την πρωτοβουλία «Δώσε λίγη αγάπη στον ελληνικό κινηματογράφο»:
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Η NOMOS, η πιο αξιόπιστη και πλήρης βάση νομικής πληροφόρησης στην Ελλάδα, παρουσίασε τον NOMOS AI Partner, έναν ψηφιακό συνεργάτη που υποστηρίζει τον σύγχρονο νομικό για ταχύτερη έρευνα, βαθύτερη ανάλυση και πιο αποτελεσματική καθημερινή εργασία.