Όσκαρ 2019: Η Ακαδημία «κόβει» τέσσερα βραβεία από τη ζωντανή μετάδοση της απονομής!

oscar

Πρόκειται για τις κατηγορίες Καλύτερης Φωτογραφίας, Μοντάζ, Ταινίας μικρού μήκους και Μακιγιάζ – Μαλλιών -  Τρία από τα βραβεία διεκδικεί «Η Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου - Σφοδρές αντιδράσεις από τον κόσμο του σινεμά

Τέσσερις κατηγορίες αναμένεται να «κοπούν» από την ζωντανή μετάδοση των Όσκαρ, σε μία προσπάθεια της Ακαδημίας να μειωθεί η διάρκεια της τελετής.

Ειδικότερα, δεν θα μεταδώσει την απονομή του βραβείου στις κατηγορίες Καλύτερης Φωτογραφίας, Μοντάζ, Ταινίας μικρού μήκους και Μακιγιάζ – Μαλλιών.

Σε επιστολή του προς τα μέλη της Ακαδημίας, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Τζον Μπέιλι, ανέφερε ότι τα τέσσερα αυτά βραβεία θα απονεμηθούν στη διάρκεια των διαλειμμάτων για διαφημίσεις και ότι οι απονομή και οι ομιλίες των νικητών θα μεταδοθούν αργότερα.

Ο Μπέιλι τόνισε επίσης πως θα υπάρχει και live streaming από τις επίσημες σελίδες της Ακαδημίας, όπου θα μπορεί κάποιος να δει ζωντανά αυτές τις τέσσερις βραβεύσεις.

Επίσης, συμπλήρωσε πως από τις 17 επαγγελματικές ενώσεις που βρίσκονται εντός της Ακαδημίας, 6 από αυτές προσφέρθηκαν εθελοντικά να βγάλουν τις δικές τους κατηγορίες έξω από το τηλεοπτικό show και ο σκοπός είναι κάθε χρόνο να ανανεώνεται η τετράδα των κατηγοριών που μένουν εκτός.

Σημειωτέον ότι στην κατηγορία για το Καλύτερο Μοντάζ, εάν  κερδίσει ο Γιώργος Μαυροψαρίδης, ο οποίος θα γίνει ο πρώτος Έλληνας μοντέρ που κατακτά Όσκαρ (The Favourite), δεν θα το δούμε ζωντανά, αλλά στο stream.  Επίσης, «Η Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου είναι υποψήφια και στην κατηγορία της καλύτερης φωτογραφίας, που επίσης μένει εκτός ζωντανής μετάδοσης.

Η ανακοίνωση αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε κύμα αντιδράσεων από το χώρο του κινηματογράφου και όχι μόνο.

Ειδικά για τα βραβεία φωτογραφίας και μοντάζ, ο περσινός θριαμβευτής των Όσκαρ Γκιγιέρμο ντελ Τόρο (για τη «Μορφή του Νερού»), επεσήμανε μέσω Twitter ότι είναι στην καρδιά της τέχνης του κινηματογράφου, ότι είναι το ίδιο το σινεμά.


«Πρόκειται για αποτυχία της διοίκησης, νεύρων, παραγωγής, προσπάθειας να κατανοήσουμε την τηλεόραση, αποτυχία του δικτύου που θα προβάλει τα βραβεία και της Ακαδημίας», έγραψε με τη σειρά του στο Twitter ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Μαρκ Χάρις.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

jocker_ar

Κανένας δεν είναι  πιο αιμοβόρος  από τον Χοακίν Φίνιξ - Δεν μπορείς παρά να συμφωνήσεις με τον σκηνοθέτη Τοντ Φίλιπς ότι ο Αρθουρ Φλεκ είναι ο τύπος που βλέπεις στον δρόμο και τον αποφεύγεις και όσο περισσότερο τον «πατάνε», τόσο εκείνος χαμογελάει και στο τέλος ως ασυγκράτητος δολοφόνος ορμάει

49
jocker

Εξι ταινίες, εκ των οποίων οι πέντε είναι φρέσκιες με πρώτη και ανώτερη το «Joker» και με απογοητευτική την αποθέωση Βαρουφάκη από Κώστα Γαβρά!