Μεγάλο βήμα για το Bollywood: Το πρώτο ρομάντσο για λεσβίες είναι στις αίθουσες!

Μεγάλο βήμα για το Bollywood: Το πρώτο ρομάντσο για λεσβίες είναι στις αίθουσες!

Μια οικογένεια της Ινδίας αντιμετωπίζει την ομοφυλοφιλία της κόρης - κι αυτό είναι μεγάλο βήμα για την χώρα ολόκληρη

bollywood-movie-india
Μπορεί στην Δύση, μέσω του Hollywood, να τα έχουμε δει όλα πια και στον κινηματογράφο, στην Ινδία όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το Bollywood εξελίσσεται διαρκώς και αυτή τη φορά καταγράφηκε ένα σημαντικό βήμα προς την αναγνώριση των ανθρωπίνων δικαωμάτων μέσω του κινηματογράφου που απευθύνεται στο ευρύ κοινό.

Η πρώτη maistream ταινία του Bollywood που μιλά για τον ομοφυλοφιλικό έρωτα μεταξύ δύο κοριτσιών είναι στις αίθουσες και αναμένεται μάλιστα να έχει τεράστια εισπρακτική επιτυχία.

Η υπόθεση θα μπορούσε να αφορά οποιαδήποτε «μέση» ταινία του Bollywood: Ενας πατέρας προσπαθεί να παντρέψει την κόρη του με έναν όμορφο εργένη. Εκείνη αρνείται, επιμένοντας πως είναι ερωτευμένη με κάποιον άλλον. Πολύ τραγούδι και χορός διανθίζουν τους διαλόγους.

Κι όμως η ταινία «Πώς ένιωσα όταν είδα εκείνο το κορίτσι» είναι πρωτοπόρος γιατί μιλάει για την ερωτική ιστορία μεταξύ δύο γυναικών και ιδίως για το πώς μια οικογένεια αντιμετωπίζει την ομοφυλοφιλία της κόρης της.

Η ταινία κάνει πρεμιέρα απόψε και η μέχρι στιγμής προώθησή της απέφυγε να μιλήσει για την ουσία της. Το τρέιλερ απέφυγε να δείξει σε τι ακριβώς αναφέρεται και επέμεινε στα στοιχεία του Bollywood που συνιστούν κάθε επιτυχία: Χορός, τραγούδι και love story.

Εξάλλου είναι γυρισμένη και σκηνοθετημένη όπως κάθε άλλη ταινία που μιλά για «απαγορευμένη αγάπη» - μόνο που τυχαίνει να είναι μεταξύ δύο κοριτσιών.

Αντιδράσεις φανατικών δεν αποκλείονται φυσικά, αλλά οι υπεύθυνοι και οι φανατικοί του Bollywood πιστεύουν πραγματικά πως αυτή τη φορά το βήμα που έγινε είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Ενα από τα τραγούδια που ακούγονται στην ταινία
Gud Naal Ishq Mitha | Ek Ladki Ko Dekha Toh Aisa Laga |Anil |Sonam |Rajkummar|Juhi| Navraj|Harshdeep
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης