Αλεξάντρ Ντεσπλά: Αφιέρωσε το Όσκαρ του στην Ελληνίδα μητέρα του

Αλεξάντρ Ντεσπλά: Αφιέρωσε το Όσκαρ του στην Ελληνίδα μητέρα του

«Ευχαριστώ, είναι καταπληκτικό! Η μητέρα μου γίνεται 90 φέτος, και νομίζω θα είναι πολύ χαρούμενη. Είναι Ελληνίδα, παρεμπιπτόντως» δήλωσε ο  Αλεξάντρ Ντεσπλά μετά τη νίκη του

Αλεξάντρ Ντεσπλά: Αφιέρωσε το Όσκαρ του στην Ελληνίδα μητέρα του
Ο Αλεξάντρ Ντεσπλά, ο διάσημος Γάλλος συνθέτης  κέρδισε το Όσκαρ Πρωτότυπης Μουσικής για το σάουντρακ της ταινίας «Η Μορφή του Νερού» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο. Ο Ντεσπλά μάλιστα αφιέρωσε το δεύτερό του χρυσό αγαλματίδιο στην Ελληνίδα μητέρα του.

«Ευχαριστώ, είναι καταπληκτικό! Η μητέρα μου γίνεται 90 φέτος, και νομίζω θα είναι πολύ χαρούμενη. Είναι Ελληνίδα, παρεμπιπτόντως» δήλωσε ο  Αλεξάντρ Ντεσπλά μετά τη νίκη του.

Κατά τη διάρκεια της απονομής δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Γκιγιέρμο ντελ Τόρο. «Άφησε τη μουσική να γίνει η φωνή των ηρώων του, αλλά και για τη μελαγχολική αγάπη της ταινίας του». Εκτός από τη μητέρα του ο Ντεσπλά αφιέρωσε το βραβείο του και στις κόρες του.
Κλείσιμο

Το Οσκαρ για τον Ντεσπλά ήρθε μετά τη Χρυσή Σφαίρα και το βραβείο BAFTA. Ο ιδιος ανέλαβε τη σύνθεση και την παραγωγή της μουσικής της ταινίας του Ντελ Τόρο, με τη συνοδεία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου.

Αυτή ήταν η ένατη υποψηφιότητα του συνθέτη. Το πρώτο του Οσκαρ το κέρδισε το 2014 για τη μουσική της ταινίας «Hotel Grand Budapest».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης