«George please έλα να... ευλογήσεις τις γυναίκες όλου του κόσμου»

«George please έλα να... ευλογήσεις τις γυναίκες όλου του κόσμου»

Μια Ελληνίδα του πρότεινε να βοηθήσει για την επιστροφή των μαρμάρων στην Ελλάδα – "Είναι μια καλή ιδέα αυτή" απάντησε ο διάσημος ηθοποιός - Επεισοδιακή η προβολή της ταινίας του “Μonuments men” με δημοσιογράφο να παθαίνει έμφραγμα

«George please έλα να... ευλογήσεις τις γυναίκες όλου του κόσμου»
Χαμός στο Βερολίνο. Περίπου «ψιτ κορίτσια ο Τζορτζ Κλούνι». Με πατημένα τα 53. Χωρίς γραβάτα, ξυρισμένος κόντρα και με γκρι κοστούμι. Ως παραγωγός, σεναριογράφος, πρωταγωνιστής και απόλυτο αρσενικό για όλες σχεδόν τις τρανταφεύγα. Αν κρίνω από την μαζική θηλυκή «επιδρομή» που υπέστη σήμερα στο Βερολίνο. Αφορμή η πολεμική του περιπέτεια «Μνημεία ανδρών» (Monuments Men). Οπου πρωταγωνιστεί ως εξπέρ για κάθε πίνακα και κάθε άγαλμα από συστάσεως του ανθρώπινου πολιτισμού. Από Μικελάντζελο μέχρι Πικάσο. Πλαισιωμένος από έξι ακόμα εξπέρ στην Τεχνη. Αναμέσά τους ο Ματ Ντέιμον (ειδικός στην Τέχνη του Μεσαίωνα), Μπιλ Μπάρει (αρχιτέκτονας), Τζον Γκούντμαν (συντηρητής τέχνης) καθώς και ο 28χρονος ελληνοκύπριος (από την πλευρά του πατέρα του) Δημήτρης Λεωνίδας. Α, να μην ξεχάσω την Κέιτ Μπλάνσετ. Υποδύεται την Κλερ Σιμόν, θρυλική γαλλίδα που κατάφερε κάτω από την μύτη των Ναζί να καταγράψει όλα τα κομμάτια που έκλεψαν οι χιτλερικοί.

Κλείσιμο


Το αποτέλεσμα; Ολα τα μέλη της «συμμορίας» εξαφανίστηκαν. Ολες μα όλες τον Τζορτζ «πυροβολούσαν». Παράδειγμα:Μια ευτραφής μεγαλοκοπέλα από το Μεξικό: «please Gorge κάνε κάτι να ευλογήσεις (το διατύπωσε διαφορετικά) τις γυναίκες όλου του κόσμου. Ειδικά τις Μεξικάνες. Σε φαντασιώνονται διαρκώς»

Αμήχανος ο Τζορτζ. Η απάντηση «Thank you! Next please».

Πετάγεται μια κινέζα. Αδιευκρίνιστης ηλικίας. Ξέρετε τώρα. Και του λέει με χαμόγελο να στάζει φαντασιώσεις πασαλειμμένο με μέλι:«Στην Κίνα έχεις ένα τεράστιο πλήθος φαν γυναικών. Το ήξερες;»

Πάλι αμήχανος ο Τζορτζ. Προς στιγμήν μου πέρασε μια σκέψη από το μυαλό «λες να είναι homo; Μπα η ιδέα μου είναι»

Αμήχανος ο Τζορτζ.Το γυρίζει στην πολιτική «Εύχομαι σε όλους τους κινέζους να βρουν την ελευθερία τους»

Αμέσως μετά μια ακόμα «τρελή». Με την καλή έννοια το λέω. Αυτή από την Βραζιλία. Με πρόταση κι αυτή «Τζορτζ έλα το καλοκαίρι να παρακολουθήσεις αγώνες Μουντιάλ στην Βραζιλία»

Πάλι αμήχανος ο Τζορτζ «Θα προσπαθήσω. Λες να μην θέλω;»

Αμέσως μια έτερη «τρελή». Από την Ουκρανία. Νεώτερη. Η οποία πλασάρει υπογείως το σεξουαλικό με περίβλυμα πολιτικό «Σε ευχαριστούμε όλες μας για την συμπαράσταση στον αγώνα μας» (προφανώς εννοεί τα κορίτσια που φυλάκισε ο Πούτιν)

Πετάγεται και κάποιος αρσενικός. Από το Βέλγιο. Μισός αρσενικός. Ετσι ακούστηκε. Με κριτική απορία «μα γιατί δεν έκανες τα γυρίσματα στο Βέλγιο που έχει τόσο καλό φαγητό και τόσες όμορφες γυναίκες;»

Ο Τζορτζ απάντησε με χιούμορ «Μ' αυτή την σειρά;» (σα να λέει πρώτα το στομάχι και ύστερα το σεξ;»)

Πετάχτηκε και μία με επιθετικό πνεύμα. Προφανώς τον φαντασιώνεται να τον μαστιγώνει. Συμβαίνει. Και του λέει «Είσαι κλέφτης»!



«Μα τι έκανα;»

«Το μουσικό μοτίβο της ταινίας είναι από το έργο «Ο Πέτρος και ο λύκος» (και η δική σου αρχίζει να το σφυρίζει).

Στην αρχή αμήχανος ο Τζορτζ. Μετά αρχίζει να σφυρίζει κι αυτός. Ολα τα μέλη της αντροπαρέας σφυρίζουν «Πέτρο και Λύκο». Το απόλυτο σρσενικό είναι κλέφτης πνευματικών δικαιωμάτων. Σήκω Προκόφιεφ να ζητήσεις τα δικαιώματά σου!

Φινάλε στην θηλυκή επιδρομή έκανε μια ελληνίδα. Που δεν συγκράτησα το όνομά της. Το μοναδικό σοβαρό πρόσωπο σ' αυτό τον σεξοχαβαλέ της κουβέντας. Του λέει:

«Εχω πρόταση»

«Πρόταση;» ρωτάει παιχνιδιάρικα και ειρωνικά ο Τζορτζ...

«Οχι γάμου αλλά πολιτισμού. Να κάνεις κάτι και για την επιστροφή των μαρμάρων από τους Βρετανούς στην Ελλάδα»

Εμεινε ο Τζορτζ. Τι να κάνει; Απαντάει τυπικά : «I think it's a good case» (Νομίζω ότι αυτή η υπόθεση είναι καλή»

IT’ S ALL BUSINESS

Πάνω απ' όλα business. Οι άνθρωποι εξηγούνται για να μην παρεξηγούνται:

--Μα είστε μέρος του star system επομένως όλα είναι business...

Ματ Ντέιμον και Τζορτζ Κλούνι (τα φιλαράκια) σκάνε στα γέλια. Δικαιολογημένα.

Ο Ντέιμον παίρνει τον λόγο: «Μα φυσικά το χρήμα οδηγεί την βιομηχανία του Σινεμά»

Κάποιος, «αφελής» αυτός, ρωτάει για τις πολιτικές θέσεις του Τζορτζ. Το προνομιακό πεδίο του Κλούνι. Τον είδα και χτες το βράδυ σε μια συνέντευξή του στο Bloomberg.

«Πρέπει η διεθνής κοινότητα να παρέμβει για να επανέλθει η ηρεμία στην Αίγυπτο» (δεν τον άκουσα να λέει και για την Συρία)

Ενας άλλος θυμήθηκε μια παλιότερη δήλωση του Τζορτζ πως δηλαδή δεν ξέρει ακόμα αν είναι φιλελεύθερος (liberal ) ή μπερδεμένος


ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΜΕ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ

Τόση η ταραχή που το μεσημέρι (Σαββάτου) διακόπηκε απότομα η προβολή του «Monuments Men», εξ αυτίας εμφράγματος που υπέστη κάποιος δημοσιογράφος. Ευτυχώς όπως έμαθα, ο συνάδελφος διακομίστηκε στο νοσοκομείο και προσωρινά διέφυγε από τον κίνδυνο

Οσο για την ταινία, υποτίθεται ότι πρόκειται για αληθινή ιστορία Οταν κοντά στο φινάλε του Β παγκοσμίου πολέμου, μια ομάδα ειδικών-στρατιωτικών με επικεφαλής τον doctor Στοκς (Τζορτζ Κλούνι) επιχειρεί να σώσει χιλιάδες πίνακες και αγάλματα μεγάλης αξίας από τους πολιτιστικούς θησαυρούς της Ευρώπης. Ετσι η ομάδα καταφθάνει σε πόλεις της Γερμανίας όπου ανακαλύπτονται οι θησαυροί καθώς και 100 τόνοι χρυσού που έχουν κλέψει οι Γερμανοί

Τουτέστιν ο Τζορτζ Κλούνι ως άλλος Τζον Γουέιν, με το αμερικανικό ιππικό, σώζει Μικελάντζελο, Πικάσο, Ρούμπενς, Ρέμπραντ καθώς και όλους τους λαούς της Ευρώπης. Γιούπιιιιι!





ΠΡΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ

Πολύ καλή υποδοχή επιφύλαξε ο Τύπος στην σημερινή (Σάββατο) ελληνική συμμετοχή. Από τις τρεις μεγάλου μήκους ελληνικές ταινίες που θα προβληθούν στην Μπερλινάλε. Πρόκειται για μια ιστορία που σκηνοθέτησε ο Θανάσης Καρανικόλας με τίτλο «Στο σπίτι». Με πρωταγωνίστρια την εξαιρετική Μαρία Καλλιμάνη. Πλαισιωμένη από Αλέξανδρο Λογοθέτη. Το φιλμ προβλήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος «Forum». Είναι η τρίτη ταινία του Καρανικόλα ο οποίος εδώ και κοντά είκοσι χρόνια ζει και εργάζεται στην Γερμανία. Το «σπίτι» είναι η πρώτη ταινία του γυρισμένη εξ ολοκλήρου στην Αθήνα με έλληνες ηθοποιούς και με συμπαραγωγούς γερμανούς καθώς και με την βοήθεια του επίσης σκηνοθέτη Αργύρη Παπαδημητρόπουλου!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης