«Top Gun: Maverick», από ηθοποιοί… πιλότοι!

«Top Gun: Maverick», από ηθοποιοί… πιλότοι!

Ο συντονιστής των εντυπωσιακών εναέριων stunts του «Top Gun: Maverick», Κέβιν Λαρόσα, αποκαλύπτει πώς μετέτρεψε τους ηθοποιούς σε ικανότατους πιλότους!

top-gun-maverick-xr
Γνωστός για τα άκρα στα οποία είναι πρόθυμος να οδηγηθεί για χάρη εντυπωσιακών σεκάνς δράσης, ο Τομ Κρουζ ενδιαφερόταν εδώ και χρόνια για τη δημιουργία μιας συνέχειας για την επιδραστική ταινία του Τόνι Σκοτ, «Top Gun». Πριν χρόνια, μοιράστηκε με τον έμπειρο συντονιστή εναέριας κινηματογράφησης, Κέβιν Λαρόσα, τις σκέψεις του για το ενδεχόμενο μιας νέας ταινίας. «Πρέπει να το κάνουμε στην πραγματικότητα, Κέβιν. Τα πάντα πρέπει να είναι πραγματικά. Δεν μπορείς να υποκριθείς αυτή την εμπειρία και αυτή την ερμηνεία», εξομολογήθηκε ο δημοφιλής ηθοποιός.
top-gun-maverick-2
Όντως, αν οι ηθοποιοί είναι έτοιμοι να ωθήσουν την τέχνη τους κυριολεκτικά σε νέα ύψη, τότε οφείλεις να βρεις τα κατάλληλα άτομα. Άτομα με ατσαλένια θέληση και αφοσίωση στην τελειότητα. Με άλλα λόγια, άτομα σαν τον Κέβιν Λαρόσα, ο οποίος για τις ανάγκες του «Top Gun: Maverick» οδήγησε τα όρια της εναέριας κινηματογράφησης σε επίπεδα που δεν είχαν επιτευχθεί ποτέ ξανά, ενώ χρειάστηκε να ανακαλύψει μια ολοκληρωτικά νέα κινηματογραφική τεχνολογία.
top-gun-maverick-3
Πέρα από τον τεχνολογικό εξοπλισμό, όμως, ο Λαρόσα δεν αμφιβάλλει για το ποιο είναι ότο κρυφό όπλο της ταινίας όταν πρόκειται για γύρισμα σκηνών δράσης σε υψόμετρο 9 χλμ. «Δεν έχω δει ποτέ κανέναν να κάνει όσα είναι ικανός να φέρει εις πέρας ο Τομ Κρουζ», αναφέρει με θαυμασμό ο Λαρόσα για όσα πέτυχε ο 59χρονος πρωταγωνιστής στην ταινία. «Αρχικά, ο Τομ είναι εκπληκτικός ηθοποιός. Έπειτα, είναι ένας πολύ ικανός πιλότος. Είναι εξαιρετικός, μπορεί να πετάει τζετ, ελικόπτερα και αεροπλάνα. Και όταν βάζει στο μυαλό του κάτι, ακολουθεί μια μεθοδολογία που εκτιμώ. Προπονείται φτάνοντας στο σημείο, το πιλοτάρισμα γίνεται δεύτερη φύση».
top-gun-maverick-4
Κλείσιμο
Το αποτέλεσμα είναι μια ταινία-εμπειρία που προσκαλεί το κοινό να βυθιστεί μέσα της, επίτευγμα που θα ήταν ακατόρθωτο δίχως τη συμβολή των ηθοποιών που πλαισιώνουν τον Τομ Κρουζ. «Ο Τομ ήξερε πώς να πετύχει την απαιτούμενη ερμηνεία», προσθέτει ο Λαρόσα για να συνεχίσει λέγοντας πως «οι νέοι ηθοποιοί έπρεπε να γίνουν πιλότοι». Γι’ αυτό το λόγο, όλοι τους γράφτηκαν σε σχολή πιλότων, ακολουθώντας ένα πρόγραμμα που διαμορφώθηκε από τον Κρουζ, τον μέντορά τους εντός κι εκτός οθόνης.
top-gun-maverick-6
Ο Λαρόσα χαμογελά, περήφανος για τη δουλειά που εκείνος και η ομάδα του έφεραν εις πέρας, αλλά είναι και ευγνώμων που ο Τομ Κρουζ πίεσε εξ’ αρχής για την ιδέα της σχολής πιλότων. «Μέχρι να έρθει η ώρα του πρώτου εναέριου γυρίσματος, είχαμε δημιουργήσει έμπειρους πιλότους που δεν έδειχναν να φοβούνται τίποτα».

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις 25 Μαΐου.
top-gun-maverick-9
top-gun-maverick-7
top-gun-maverick-5
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης