Έρευνα: Οι Βρετανοί λατρεύουν Χάρι Πότερ και Μπρίτζετ Τζόουνς

Από τη δημοσκόπηση προκύπτει πως στο κοινό της Βρετανίας οι βρετανικές παραγωγές έχουν μεγαλύτερη απήχηση από ότι αυτές του Χόλιγουντ

cinema
Μια νέα έρευνα στη Βρετανία αποκαλύπτει ποιοι είναι κορυφαίοι Βρετανοί κινηματογραφικοί σταρ του 21ου αιώνα.

Το Showcase Cinemas δημοσίευσε τα αποτελέσματα δημοσκόπησης, τα οποία δείχνουν ότι το αγαπημένο κινηματογραφικό έργο στη χώρα είναι ολόκληρο το franchise «Χάρι Πότερ» και ακολουθεί η σειρά «Το Ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς», με το 50% των ερωτηθέντων να λένε ότι προτιμούν βρετανικές παραγωγές παρά τις ταινίες του Χόλιγουντ.

harry_potter
bridget_jones


Κλείσιμο
Όσον αφορά τους ηθοποιούς, ο Τομ Χάρντι είναι στην κορυφή της λίστας των ανδρών ηθοποιών, επισκιάζοντας τον εκλιπόντα Σερ Σον Κόνερι και έναν από τους φετινούς υποψήφιους για Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου, τον Σερ Άντονι Χόπκινς.

tom_hardy


Ο Κόλιν Φερθ βρίσκεται στην τέταρτη θέση και ακολουθεί ο Ντάνιελ Κρεγκ. Τις επόμενες θέσεις καταλαμβάνουν οι Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Λίαμ Νίσον, Σερ Ίαν ΜακΚέλεν, Γκάρι Όλντμαν και Χιου Γκραντ.

kolin_ferth


Στην πρώτη θέση της λίστας με τις κορυφαίες γυναίκες ηθοποιούς βρίσκεται η Τζούντι Ντετς και στη δεύτερη η Ολίβια Κόλμαν. Ακολουθούν οι Μάγκι Σμιθ και Έλεν Μίρεν. Στην πέμπτη θέση είναι η Κέιτ Γουίνσλετ, στην έκτη η Έμα Γουάτσον, στην έβδομη η Έλενα Μπόναμ – Κάρτερ και στην όγδοη η Έμιλι Μπλαντ. Τη δεκάδα συμπληρώνουν η Τζούλι Γουόλτερς και τέλος, η Κίρα Νάιτλι.

judi_dench


Στη λίστα των κορυφαίων βρετανικών ταινιών του 21ου αιώνα βρίσκονται επίσης: «Οι Άθλιοι» του Βρετανού σκηνοθέτη Τομ Χούπερ, «Δουνκέρκη», «Πάντιγκτον», «Η θεωρία των πάντων» και «1917».

Les Miserables - Official Movie Trailer 2012 (HD)


Το βρετανικό κοινό έδειξε επίσης προτίμηση στην ταινία του Ντάνι Μπόιλ «28 Days Later», το φιλμ κινουμένων σχεδίων Γουάλας και Γκρόμιτ, «Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit» και στο δράμα «This Is England» του 2006.

28 Days Later (2002) Official Trailer



Ειδήσεις σήμερα:

Βόλος: Χαμός σε κορωνοπάρτι στο κέντρο της πόλης – Ανάστατοι οι κάτοικοι

Αφγανιστάν: 12 αστυνομικοί σκοτώθηκαν, οι επτά σε ενέδρα των Ταλιμπάν

ΗΠΑ: Μέχρι χθες είχαν χορηγηθεί συνολικά 228,7 εκατ. δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης