Έκθεση κεραμικών της Λεώνης Γιαγδζόγλου

Η Art Appel Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση με δημιουργίες της Λεώνης Γιαγδζόγλου με τίτλο "Αφηγήσεις από κεραμικές δημιουργίες", εμπνευσμένες από Τοτέμ, μνήμες, βιώματα και εμπειρίες της ίδιας της καλλιτέχνιδας

keramistria_yagdzoglou
. «Κάθε αντικείμενο που φτιάχνω στο εργαστήριο μου έρχεται για να πει μια ιστορία, γεννιέται από ένα δικό μου συναίσθημα. Τι είναι λοιπόν για μένα η κεραμική; Είναι η εσωτερική μου ανάγκη να δώσω τρισδιάστατη έκφραση σε όσα νιώθω, σε όσα έχω ζήσει, σε όσα παρατηρώ και με επηρεάζουν...» λέει η ίδια η καλλιτέχνιδα για την κεραμική και τα δημιουργήματά της. 
«Αγαπώ τη φόρμα όταν γεννιέται, συμπληρώνει, γιατί είναι αυτή που κυοφορεί την ιστορία. Αγαπώ τη ζωγραφική και το χρώμα γιατί είναι αυτά που αφηγούνται την ιστορία. Αγαπώ τη χρηστικότητα των αντικειμένων, γιατί έτσι επιβεβαιώνεται ο λόγος ύπαρξης τους. Πιο πολύ όμως αγαπώ το “λάθος”, την ατέλεια, το φάλτσο. Έτσι, κάθε κομμάτι αποκτά τη δική του προσωπικότητα και στίγμα, αυτό δηλαδή που κάνει το ένα διαφορετικό από το άλλο».

Leonie_keramika

Η Λεώνη Γιαγδζόγλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στη σχολή Βακαλό αποφοίτησε με BA of Fine Arts απο το Αrt Center College στο Μontreux με εξειδίκευση στο Communication Design.
Το 1995 ξεκίνησε την επαγγελματική της διαδρομή στην Κολωνία της Γερμανίας όπου ίδρυσε μαζί με συμφοιτητές της την εταιρία MILK, η οποία γρήγορα καθιερώθηκε ως μία κορυφαία εταιρία στο χώρο του branding και design.
Το 1999 η Λεώνη μεταφέρει στην Ελλάδα, με την ίδια επιτυχία πάντα, την ιδέα της ΜΙLK της οποίας είναι συνεταίρος και βασικός συντελεστής μέχρι σήμερα.
Κλείσιμο
Παράλληλα με την έντονη επιχειρηματική δραστηριότητά της, η Λεώνη συνεχίζει να αναπτύσσεται καλλιτεχνικά μέσα από τη ζωγραφική και το σχέδιο. Τα τελευταία χρόνια στράφηκε και στην κεραμική, μια τέχνη τρισδιάστατη, που συνδυάζει τα δύο βασικά στοιχεία που καθορίζουν το καλλιτεχνικό της στίγμα: Το design στο οποίο ξεχωρίζει επαγγελματικά και τη ζωγραφική που είναι η προσωπική της έκφραση.

keramiko_totem

Εδώ και τρία χρόνια περίπου η Λεώνη σχεδιάζει και δημιουργεί στο δικό της εργαστήριο. Διδάχτηκε την τέχνη της κεραμικής από τον Ανδρέα Κατσιλιέρη κι εξακολουθεί να εμβαθύνει διαρκώς σε παλιότερες και νεότερες τεχνικές που της δίνουν τη δυνατότητα να αποτυπώνει το προσωπικό της στίγμα σε ότι δημιουργεί.
Με σχέδια και εικαστικά κεραμικά η Λεώνη έχει μετάσχει μέχρι σήμερα σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα, στη Μύκονο και σε άλλα νησιά του Αιγαίου. Η πρώτη της ατομική έκθεση έγινε με μεγάλη επιτυχία στηΔΕΠΑΜ Μυκόνου τον Ιούλιο του 2017.

keramiko_kiropigio




INFO
ART APPEL GALLERY, Νεοφύτου Βάμβα 5, Κολωνάκι, τηλ. 211 1154030. Εγκαίνια: Τρίτη 17 Μαρτίου 2020, ώρα 20:00 – 23:00. Διάρκεια έκθεσης: 17 Μαρτίου έως 25 Απριλίου 2020. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 14:00 – 20:30 (την ημέρα των εγκαινίων η gallery ανοίγει στις 20:00), Σάββατο 11:00 – 15:00. Κυριακή κλειστά. Δευτέρα κατόπιν ραντεβού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης