«Cobalt Waves» στη γκαλερί The Blender

«Cobalt Waves» στη γκαλερί The Blender

Εικαστική έκθεση της Λίζας Γεωμπρέ 18 Οκτωβρίου – 30 Νοεμβρίου 2018

Dark_waves_
Ανθος
Η Λίζα Γεωμπρέ εμπνευσμένη από το μπλε του κοβαλτίου δημιουργεί τη νέα εικαστική παρουσίαση έργων της, με συνθέσεις που έχουν έντονα χρώματα και σχήματα που συχνά έχουν την αίσθηση κίνησης. Περίπατοι στο Ιόνιο και στη Θήρα μέσα από Dark waves Ανθούς και Οριζόντιες ανταλλαγές ανακαλύπτει Φτερωτές στις Σκάλες της ερήμου.

Μας καλεί να περιπλανηθούμε παρέα σ’ αυτό το φανταστικό ταξίδι και να ανακαλύψουμε μέσα από το χρώμα μια άλλη διάσταση για τον κόσμο!
Ανθος

Μ’ ένα μοναδικό τρόπο το χρώμα στα έργα της Λίζας Γεωμπρέ, δεν είναι μόνο το μέσο που εξυπηρετεί τη σύνθεση με στόχο το αισθητικό αποτέλεσμα, αναδεικνύοντας τη μελέτη και τη βαθιά της γνώση στην εικαστική χρήση του χρώματος. Είναι αυθύπαρκτο με τη δύναμη του φάσματος του φυσικού φωτός. Προκαλεί και προσκαλεί να το κοιτάξεις! Γίνεται εντύπωση, συναίσθημα, ανακινεί μνήμες, θλίβει, χαροποιεί, ευφραίνει, πικραίνει, σε απορροφάει! Μπλέκεται ανάμεσα στις γραμμές μ’ ένα μοναδικό τρόπο, που νομίζεις ότι το ανακαλύπτεις ξανά μαζί με τον καλλιτέχνη.

Επιμέλεια - Συντονισμός Έκθεσης: Νέστορας Κατσιμίχας

Κλείσιμο
Διεύθυνση : The Blender Gallery , Ζησιμοπούλου 4 Γλυφάδα, ΤΚ 16674
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Τρίτη: 10:00-18:00
Τετάρτη – Παρασκευή : 10:00 - 20:00
Σάββατο: 12:00 - 16:00
Κυριακή: Κλειστά
Πληροφορίες: Τηλ. 2130280597


Η Λίζα Γεωμπρέ γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται. Απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, της Johannes Gutenberg Schule Stuttgart (Graphik Design) και του τμήματος Γερμανικής Φιλολογίας του Ε.Κ.Π.Α. Έχει παρακολουθήσει το Ελεύθερο Εργαστήριο «Ομάδα για την Επικοινωνία και την Εκπαίδευση στην Τέχνη», με εισηγητές μετέπειτα σημαντικούς καθηγητές της Α.Σ.Κ.Τ. Παράλληλα, εργάσθηκε ως καθηγήτρια γερμανικής γλώσσας στα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη και στην Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή.

Από το 1978 ως και το 2018, έχει εκθέσει για σειρά ετών σε γκαλερί της Αθήνας, με πιο σημαντικές ατομικές εκθέσεις: στη Gallery Forum (Πλάκα), για συνεχόμενες χρονιές, στην Galerie Astra και για δύο επίσης χρονιές στην Pro Art Αθήνα. Χωρίς να αφήσει τη παραγωγικότητα της στη ζωγραφική για κάποια χρόνια δεν εξέθεσε, αφιερώνοντας το χρόνο της στην ανατροφή των παιδιών της και την ιδιότητα της σαν εκπαιδευτικός (Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη, Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή). Επίσης έχει πάρει μέρος σε σημαντικές ομαδικές εκθέσεις στη Γερμανία και στην Ελλάδα με πιο σημαντικές ομαδικές για δύο συνεχόμενες χρονιές στην Έκθεση μελών του Kunstverein Στουτγάρδη καθώς και στην Inter-Art Ludwigsburg, στην Art Space στη Σαντορίνη, σε έκθεση υπό την αιγίδα της Unesco, και το 2018 συμμετείχε στην δράση και ομαδική έκθεση Επίπεδα ΙΙ με θέμα την Γεροντική άνοια. Έχει επίσης σχεδιάσει προτάσεις καρτών για τη Unicef.

Οριζοντιες_Ανταλλαγες_
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης