Brian Rochefort: Σύντομα η πρώτη του έκθεση στην Αθήνα

Brian Rochefort: Σύντομα η πρώτη του έκθεση στην Αθήνα

Ο Brian Rochefort παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Αθήνα την έκθεση γλυπτών του με τίτλο «Stellar Gems» στην γκαλερί Bernier/Eliades

brian_rochefort_studio_1_0

Ο Αμερικάνος καλλιτέχνης Brian Rochefort παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Αθήνα την έκθεση γλυπτών του με τίτλο «Stellar Gems». Την έκθεση θα φιλοξενήσει η γκαλερί Bernier/Eliades



Ο  τριανταεξάχρονος Brian Rochefort, ασχολείται με τη δημιουργία κεραμικών γλυπτών, όμοιων με μορφές ή φαινόμενα της φύσης. Αντλεί τα θέματα του συνήθως από ταξίδια που έχει κάνει σε απομακρυσμένες περιοχές ανά τον κόσμο, μερικές από τις οποίες είναι η Τανζανία, ο βολιβιανός Αμαζόνιος, το τροπικό δάσος στον Ισημερινό, τα νησιά Γκαλαπάγκος κλπ. 

CAP111-p46_Hero_Image-1
Κλείσιμο



Η τεχνική που χρησιμοποιεί για τη δημιουργία των έργων του δεν είναι και τόσο απλή. Κάθε γλυπτό του αποτελείται από στρώματα πυλού, τα οποία ο Brian σπάει και ξαναχτίζει επανειλημμένα για ένα χρονικό διάστημα, μέχρι να είναι απόλυτα ικανοποιημένος. Ύστερα η διαδικασία που ακολουθεί είναι το ψήσιμο,  έπειτα το βάψιμο και τέλος η επισμάλτωση.  Ακολουθούν, όμως, πολλά ψησίματα μέχρι τα έργα να φτάσουν στην τελική τους μορφή, όπως αναφέρει ο ίδιος:  «Τόσα πολλά, μέχρι να μην μπορώ να ψήσω άλλο».

Aksland_T_Mag_Brian_Rochefort_2019_0006



Κάθε του έκθεση ονοματίζεται μετά από δικά του σενάρια σχετικά με την καταστροφή του κόσμου. Η συγκεκριμένη έκθεση για παράδειγμα, της οποίας ο τίτλος είναι "Stellar Gems", έχει εμπνευστεί  από αντικείμενα που θα βρίσκονται στη Γη, μετά την πτώση ενός κομήτη ή αστεροειδούς σε αυτή. 

ghvn4ixtxuv6rw9mjr3f

«Τα γλυπτά μου φαίνονται ξένα, εξωτικά, σαν να ήρθαν από το διάστημα ή να βγήκαν στην επιφάνεια από τα βάθη του ωκεανού. Θέλω ο θεατής να αισθανθεί ότι αυτά τα αντικείμενα είναι ασυνήθιστα, ότι έρχονται από το μέλλον ή από το παρελθόν. Ο στόχος μου είναι να φτιάξω γλυπτά που φαίνονται χαοτικά και σπασμένα, αλλά ταυτόχρονα ελεγχόμενα και όμορφα, με ζωντανά χρώματα και υφές που γνέφουν σε καλλιτέχνες όπως ο Franz West και ο De Kooning», δηλώνει ο Αμερικάνος γλύπτης. 

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 3 Απριλίου έως τις 20 Μαΐου 2021. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης