Δημήτρης Καταλειφός: Πρωταγωνιστεί στο έργο του Φραντς Κάφκα «Γράμμα στον πατέρα»

Δημήτρης Καταλειφός: Πρωταγωνιστεί στο έργο του Φραντς Κάφκα «Γράμμα στον πατέρα»

Πού και πότε θα κάνει πρεμιέρα η παράσταση

Gramma_ston_patera_-_d__kataloifos
Το συγκλονιστικό έργο του Φραντς Κάφκα «Γράμμα στον πατέρα» παρουσιάζει η ομάδα Abnormal, από τις 11 Μαΐου, στο στο H.ug Art Space (Μελιταίων 14, Πετράλωνα), σε σκηνοθεσία Πηνελόπης Φλουρή, με πρωταγωνιστές τους Φοίβο Παπακώστα και Δημήτρη Καταλειφό και πρωτότυπη μουσική του he Boy (Αλέξανδρου Βούλγαρη).
Γράμμα στον Πατέρα | Teaser

Κλείσιμο
Ο Φραντς Κάφκα σε ηλικία 36 ετών και ενώ ζει μόνος του, γράφει μια επιστολή 103 σελίδων προς τον πατέρα του μετά από μια έντονη λογομαχία τους. Η επιστολή αρχίζει με την προσφώνηση «Πολυαγαπημένε μου Πατέρα» και τελειώνει με την υπογραφή «Φραντς». Η επιστολή αυτή δεν παραδόθηκε ποτέ στον πατέρα του.
Η Πηνελόπη Φλουρή σκηνοθετεί ένα εμβληματικό έργο τιμώντας παράλληλα τα 100 χρόνια μετά το θάνατο του μεγάλου συγγραφέα. Επί σκηνής παρακολουθούμε τον κεντρικό ήρωα, Φ. Κάφκα μέσα σε ένα οπτικοακουστικό σύμπαν το οποίο συντίθεται από ημερολογιακές καταγραφές κι όνειρα του ίδιου του συγγραφέα. Πρόκειται για μια λεπτομερή καταγραφή - εξομολόγηση - απολογία μέσα σε ένα σύμπαν με διαρκείς εναλλαγές ψυχικών καταστάσεων.
Ο πατέρας , το πρόσωπο για το οποίο γράφτηκε το γράμμα, μας αποκαλύπτεται μέσα από οθόνες, στο οποίο εμφανίζεται ως άλλος «Δικαστής» στην «τρομερή τούτη δίκη» που εκκρεμεί ανάμεσα τους. Πάνω στο υπαρξιακό άγχος και αδιέξοδο του Κάφκα, χτίζεται η μουσική παρτιτούρα η οποία ακολουθεί την πορεία των παιδικών - εγγραφών που ανασύρονται κατά την διάρκεια της παράστασης.

Η επιστολή αυτή αποκαλύπτει πώς η ενοχή και ο φόβος του Φ. Κάφκα μπροστά στην πατρική φιγούρα γίνονται τα συγγραφικά του όπλα, καθιστώντας τον έναν από τους πιο επιδραστικούς και ιδιοφυείς πεζογράφους του 20ου αιώνα. Ο Φραντς Κάφκα με το Γράμμα στον Πατέρα του, επιθυμεί να φτάσει στην προσωπική του Αλήθεια και Λύτρωση. Η γραφή του, πλημμυρισμένη από το υπαρξιακό του αδιέξοδο, φτάνει να γίνει τσεκούρι στην παγωμένη θάλασσα μέσα μας.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Σάββατο και Δευτέρα στις 21:15
Κυριακή στις 20:00

Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ

Ειδήσεις σήμερα:

Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν, λένε οι ΗΠΑ

Ο Τζέιμς Καφετζής εγκατέλειψε τη μονομαχία στον έναν κρίκο και αποχώρησε από το Survivor - Δείτε βίντεο

Θρυλική πρόκριση στην Πόλη! Ο Ολυμπιακός κέρδισε τη Φενέρ 3-2 στα πέναλτι με ήρωα τον Τζολάκη και πέρασε στους «4» - Δείτε τα γκολ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης