Έκθεση: Το ελληνικό καλοκαίρι μέσα από έργα τέχνης που φιλοξενούνται στο Mon Coin Studio

Έκθεση: Το ελληνικό καλοκαίρι μέσα από έργα τέχνης που φιλοξενούνται στο Mon Coin Studio

Συμμετέχουν 100 καλλιτέχνες

erga_texnis_greece
Αφιερωμένη στο μοναδικό ελληνικό καλοκαίρι είναι η έκθεση «L'été grec» που εγκαινιάστηκε πρόσφατα στον χώρο τέχνης «Mon Coin Studio» (Θησείου 7 Αθήνα) και θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 5 Ιουλίου. Ο τίτλος της είναι δανεισμένος από τον ομώνυμο βιβλίο του Γάλλου συγγραφέα Ζακ Λακαρριέρ, του ανθρώπου που συνέβαλε σημαντικά στην ανάδειξη του προσώπου της σύγχρονης Ελλάδας στο εξωτερικό.
Lete-grec-Mon-coin-studio-_1_

Η έκθεση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια γιορτή του καλοκαιριού στην Ελλάδα, μια εποχή όπου η φύση και η καθημερινή ζωή βρίσκονται σε συνεχή αλληλεπίδραση, επηρεάζοντας και μετασχηματίζοντας τα πάντα. Όπως έγραψε ο Λακαρριέρ, «Τα πάντα είναι εδώ, όλα στην παρούσα στιγμή: ο ήλιος, η θάλασσα, ο αέρας, οι άνθρωποι. Τίποτα δεν συγκρίνεται με την απλότητα και την ένταση του καλοκαιριού στην Ελλάδα»

Στο πλαίσιο της έκθεσης, κεντρική ιδέα της οποίας αποτελεί η άποψη ότι για να κατανοήσουμε πραγματικά τον ελληνικό πολιτισμό πρέπει πρώτα να ασχοληθούμε με τον σύγχρονο πολιτισμό του, παρουσιάζονται τα έργα 100 Ελλήνων καλλιτεχνών, ζωγραφικά, χαρακτικά, φωτογραφίες, υφάσματα, κοσμήματα και πολλά κεραμικά.

Ο special guest καλλιτέχνης, Νίκος Κυριακόπουλος, παρουσιάζει μια επιμελημένη επιλογή έργων σε χαρτί από τον περίφημο «Drawing project» του καθώς και μια επιλογή από ζωγραφισμένα κεραμικά ενώ ο συγγραφέας Νικόλας Γκιμπιρίτης πλαισιώνει την έκθεση με ένα κείμενο με τίτλο «Η αιωνιότητα του αρχαίου μέσω του μοντέρνου» στο οποίο αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο η ελληνική παράδοση και αρχαιότητα συνυπάρχουν με τον σύγχρονο πολιτισμό.


Ειδήσεις σήμερα:

Κακούργημα το τηγάνισμα των ζωντανών ψαριών λένε φιλόζωοι για την ταβέρνα στην Κάρπαθο

Παρέμβαση Ντογιάκου για τις κυβερνοεπιθέσεις στην τράπεζα θεμάτων: «Να εντοπιστούν οι δράστες»

Η αλήθεια για τα γκάλοπ και το exit poll των εκλογών της 21ης Μαΐου

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης