David Garrett: Ο σούπερ σταρ του βιολιού τον Σεπτέμβριο στο Ηρώδειο

David Garrett: Ο σούπερ σταρ του βιολιού τον Σεπτέμβριο στο Ηρώδειο

Το πρόγραμμά του συνδυάζει την κλασική μουσική με τις ποπ - ροκ επιτυχίες

David_Garret
Είναι ένας βιολιστής, παγκόσμιος σούπερ – σταρ, που ακροβατεί ανάμεσα στον Μότσαρτ και τους... Metallica! Ο λόγος για τον βιρτουόζο σολίστα David Garrett που θα είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της φετινής, διεθνούς μουσικής παραγωγής « Classic Rock» που θα παρουσιαστεί στις 16 Σεπτεμβρίου, στο Ηρώδειο με τη μουσική συνοδεία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Ο «διάβολος του βιολιού», όπως χαρακτηριστικά τον αποκαλούν, έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πλέον περιζήτητους καλλιτέχνες της παγκόσμιας σκηνής. Εντυπωσιάζει τα πλήθη με τις δεξιοτεχνικές εκτελέσεις του σε ένα ευρύτατο ρεπερτόριο το οποίο περιλαμβάνει από ποπ – ροκ επιτυχίες όπως τα τραγούδια «Purple Rain», «Smells Like Teen Spirit», «Nothing Else Matters», «November Rain», «Viva la vida» και «Hey Jude» μέχρι διασκευές σε κλασικές μελωδίες όπως η Πέμπτη Συμφωνία του Μπετόβεν και το «Clair de Lune» του Ντεμπισσύ.
.
Ο David Garret gεννήθηκε το 1980 στο Άαχεν της Γερμανίας. Έχοντας ξεκινήσει την ενασχόλησή του με το το βιολί σε ηλικία 4 ετών. Ως παιδί-θαύμα, έκανε το ντεμπούτο του στη σκηνή σε ηλικία 10 ετών, στα 13 του έγινε ο νεότερος καλλιτέχνης που έχει υπογράψει ποτέ με τη διάσημη Deutsche Gramophone ενώ σε ηλικία μόλις 15 ετών ηχογράφησε τα 24 Caprices του Paganini, αναμφίβολα από τα πιο δύσκολα κομμάτια που γράφτηκαν ποτέ για βιολί.

Κλείσιμο
Σπούδασε στο Juilliard School της Νέας Υόρκης, μαθήτευσε στο πλευρό του Itzhak Perlman και πολύ σύντομα ξεχώρισε αποκτώντας εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Κατά την διάρκεια της μουσικής διαδρομής του έχει κερδίσει πολυάριθμα βραβεία, δημιουργώντας, παράλληλα, ένα εντελώς νέο κοινό για το crossover αλλά και την κλασική μουσική.

Επιπλέον, έχει συνεργαστεί με μεγάλες ορχήστρες και κορυφαίους μαέστρους μεταξύ των οποίων οοι Zubin Mehta, Christoph Eschenbach, Riccardo Chailly, Andrés Orozco-Estrada αλλά και ο Yehudi Menuhin, ο οποίος μάλιστα τον χαρακτήρισε ως «τον μεγαλύτερο βιολιστή της γενιάς του».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης