Άρση μέτρων: Ανοίγουν όλα τα Μουσεία - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι επισκέπτες

Άρση μέτρων: Ανοίγουν όλα τα Μουσεία - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι επισκέπτες

Στις 8:30 ο Μητσοτάκης στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Αρχαίας Αγοράς 

Μουσειο_Ακροπολης__θεα
Ιδιαίτερη είναι η σημερινή ημέρα για τον εγχώριο πολιτισμό καθώς ανοίγουν και πάλι τα μουσεία ολόκληρης της χώρας μετά από τρεις ολόκληρους μήνες που οι πύλες τους παρέμεναν κλειστές λόγω κορωνοϊού. Από το εντυπωσιακό Μουσείο της Ακρόπολης μέχρι το πλούσιο σε σημαντικά εκθέματα Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο κι από το Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών έως το φημισμένο Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών, στην περίφημη Βεργίνα, οι κατεξοχήν «θεματοφύλακες» της πλούσιας ελληνικής ιστορίας είναι και πάλι ανοιχτοί και πανέτοιμοι να υποδεχτούν επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μάλιστα, θα επισκεφθεί στις 8:30 τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Αρχαίας Αγοράς Αθηνών,
συνοδευόμενος από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Στις 15 Ιουνίου τα μουσεία μας υποδέχονται ξανά


Σύμφωνα με τις επίσημες ενημερώσεις από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία τους ενώ έχουν δοθεί, παράλληλα, σαφείς οδηγίες που αφορούν τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους επισκέπτες. Η αρμόδια υπουργός, μάλιστα, κ. Λίνα Μενδώνη έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί, από το πρωί έως το μεσημέρι, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Βυζαντινό και Χριστιανικό  τόσο για συμβουλικούς λόγους όσο και για να επιβλέψει την κατάσταση που θα επικρατήσει με βάση τα νέα δεδομένα.

Κλείσιμο
Όσοι λοιπόν αποφασίσετε να επισκεφθείτε κάποιο μουσείο μέσα στις επόμενες ημέρες καλό θα ήταν να προμηθευτείτε ένα ηλεκτρονικό εισιτήριο που θα βρείτε στις αντίστοιχες ιστοσελίδες έτσι ώστε να μην χρειαστεί να περιμένετε στα εκδοτήρια. Αν  πάλι προμηθευτείτε το εισιτήριό σας από το εκδοτήριο  καλό θα ήταν να προτιμήσετε την πληρωμή με πιστωτική κάρτα.

ηλεκτρονικο_εισιτηριο
Προτιμήστε τη χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου


Κατά την παραμονή σας στους χώρους του μουσείου θα πρέπει να φροντίσετε να διατηρείτε απόσταση  2 μέτρων από τους υπόλοιπους επισκέπτες. Η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, αποτελεί ένα αποδοτικό μέτρο προστασία, κυρίως για τους κλειστούς χώρους. Δεν χρειάζεται πάντως να ανησυχείτε για τον συνωστισμό καθώς οι άνθρωποι των μουσείων θα φροντίζουν να εισέρχεται στους χώρους συγκεκριμένος αριθμός ατόμων.

Δεν είναι, επίσης, απαραίτητο να προμηθευτείτε νερό ή κάποιο αναψυκτικό από το σπίτι σας καθώς τα αναψυκτήρια όλων των μουσείων θα λειτουργούν κανονικά, ακολουθώντας όμως και αυτά τα μέτρα που ισχύουν για όλους τους υπόλοιπους χώρους εστίασης.  Να ξέρετε πως όσοι  από εσάς έχετε μαζί σας μεγάλες τσάντες ή σάκους, θα πρέπει να τα αφήσετε, πριν μπείτε,  σε ειδικό χώρο όπου θα απολυμανθούν με ατμό.

Βυζαντινο_Μουσειο_-_καφε
Τα καφέ - εστιατόρια όλων των μουσείων λειτουργούν κανονικά από σήμερα


Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε πως έχει δοθεί οδηγία για αποφυγή χρήση κλιματιστικών για πολλές ώρες, παρόλα αυτά σε κάποια από αυτά η προστασία των εκθεμάτων απαιτεί διαρκή κλιματιστική κάλυψη.

Εάν ανήκετε σε ευαίσθητες ομάδες – άτομα άνω των 65 ετών, άτομα με ειδικές ικανότητες, έγκυοι – να ξέρετε πως δικαιούστε να κάνετε χρήση των ειδικών μέτρων που έχουν προβλεφθεί σχετικά με τα οποία καλό θα ήταν να ενημερωθείτε πριν την επίσκεψή σας.

Να έχετε, επίσης, υπόψιν σας, πως όλοι όσοι εργάζονται στους χώρους των μουσείων, ειδικά δε εκείνοι που έρχονται σε άμεση επαφή με το κοινό, είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα σε όλη την διάρκεια της βάρδιάς τους.

Πωλητηριο_Μουσειου_Μπενακη
Με τους κανόνες ασφαλείας των εμπορικών καταστημάτων θα λειτουργούν από σήμερα όλα τα πωλητήρια των μουσείων


Τέλος, αν επιθυμείτε να αγοράσετε κάποιο αναμνηστικό ή δώρο θα έχετε την ευκαιρία να το κάνετε μιας και τα πωλητήρια των μουσείων θα λειτουργούν κανονικά από σήμερα τηρώντας βεβαίως τους κανόνες ασφαλείας που ισχύουν για όλα τα υπόλοιπα εμπορικά καταστήματα.

Ειδήσεις σήμερα:

Ιωάννα και Εφη: Η Αμφιλοχία, το Facebook και η επίθεση με βιτριόλι

Αστυνομικός σκότωσε αφροαμερικανό στην Ατλάντα: Αιτία θανάτου οι δύο σφαίρες στην πλάτη

Ανοίγουν οι οίκοι ανοχής – Οι αυστηροί κανόνες του ΕΟΔΥ για τους πελάτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης