Ένα φυσικό ενεργειακό gel από την Ήπειρο!

Ένα φυσικό ενεργειακό gel από την Ήπειρο!

Η Ελένη και ο Βασίλης, δύο νέοι επιστήμονες που είναι και ζευγάρι στη ζωή βρήκαν τον προορισμό τους στην απλόχερη φυσική επικράτεια με τα μελίσσια τους φτιάχνοντας χειροποίητα κατά βάση προϊόντα – από μέλια με συγκεκριμένη ένδειξη καταγωγής μέχρι ενεργειακά gel από μέλι, νωπή γύρη και ιωδιούχο αλάτι.

nomad-honey-place
Το ενεργειακό τζελ – με το όνομα Bear Strength Nomad- το βρήκα ή μάλλον, με βρήκε εκείνο για την ακρίβεια ψάχνοντας και χαζεύοντας στο Instagram. Μέχρι να καταλάβω το τι είναι, με είχαν παρασύρει οι εικόνες που συνόδευαν το προϊόν και κυρίως είχα προλάβει να λατρέψω το Land Rover που όπως αποδείχθηκε λειτουργεί και ως κινητή εστία / σπίτι, γραφείο, χώρος εργασίας κα για ένα ζευγάρι νέων ανθρώπων που για αλλού ξεκίνησαν και αλλού η ζωή τους πάει… Για να είμαι ειλικρινής δεν φανταζόμουν πως είχα να κάνω με Έλληνες και με ελληνικά τοπία. Όταν κατάλαβα με τα πολλά ότι οι φωτογραφίες δεν ήταν από την χώρα του … Marlboro αλλά τραβηγμένες στον Εθνικό Δρυμό Βίκου-Αώου έκανα φωναχτά την αυτοκριτική μου.

Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Η Ελένη Πλαχούρα είναι Πολιτικός Μηχανικός και ο Βασίλης Ρήτας είναι Μηχανολόγος Μηχανικός. Είναι ζευγάρι στη ζωή και μαζί παρακολούθησαν το μονοετούς διάρκειας σχολείο μελισσοκομίας στο Εργαστήριο Μελισσοκομίας – Σηροτροφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το οποίο και ολοκλήρωσαν με βαθμό Άριστα.

Σήμερα είναι τα δύο πρόσωπα πίσω από την επιχείρηση Nomad Premium Greek Honey, τα προϊόντα της οποίας έχουν βρει ανταπόκριση και κερδίζουν βραβεία σε αξιόπιστους διεθνείς διαγωνισμούς. Για παράδειγμα, δύο από τα μέλια τους, το Γαλάζιο Αγκάθι Χαράδρας Βίκου αλλά και το Μέλι Βελανιδιάς εθνικού δρυμού Βίκου-Αώου απέσπασαν από 2 αστέρια στον διεθνή διαγωνισμό Great Taste Awards 2018. Την ίδια στιγμή, η κρυμμένη δύναμη της αρκούδας – το τζελ Bear Strength- έχει γίνει το απαραίτητο συνοδευτικό των αθλητών και των υπερ-αθλητών. Το ενεργειακό τζελάκι όπως το λένε είναι ένα σύμπλεγμα βιταμινών, ιχνοστοιχείων και αμινοξέων «με όλα όσα χρειάζεσαι για να συνεχίσεις… σωματικά και πνευματικά!». Περιέχει 100% ορεινό ελληνικό μέλι, 100% νωπή ελληνική γύρη και 100% ιωδιούχο ελληνικό αλάτι. Ένα απόλυτα φυσικό ενεργειακό τζελ χωρίς συντηρητικά, χωρίς βελτιωτικά γεύσης, χωρίς λακτόζη, χωρίς γλουτένη, χωρίς ζάχαρη.

53160293_1026821817442146_6861035926932422656_n
52930326_1018174511640210_5401788026105888768_n
energy-gel-bear-strength
nomad-honey-place


Στο site τους βρήκα μια καλή αφήγηση για το τι πιστεύουν και το τι κάνουν στη ζωή μέσα από το ατελείωτο ταξίδι τους στη φύση: «Μόλις ο ήλιος εμφανίσει όλες του τις αχτίνες έχουμε ήδη ντυθεί. Μακρύ παντελόνι γεμάτο τσέπες και παρατσεπάκια, η κάσκα στο κεφάλι με την σήτα, ξέστρο και καπνιστήρι. Έτσι ξεκινά η μέρα μας στο βουνό.

Βασικά, τα προσέχουμε κι αυτά μας το ανταποδίδουν. Οι ώρες περνούν και τα μελισσάκια είναι ατέλειωτα. Όσο περνά η ώρα ανεβαίνει και η θερμοκρασία.
Ο ιδρώτας στάζει απ’ το μέτωπο μας πάνω στη σήτα, που προστατεύει το πρόσωπο μας, όπως είμαστε σκυμμένοι πάνω απ’ τις κυψέλες και αυτά τα υπέροχα νεραϊδάκια έρχονται και ξεδιψούν απ’ αυτόν. Πώς να να μην τ’ αγαπήσεις και πώς να μην σ’ αγαπήσουν κι αυτά.

"Ωχ! Να η Αργυρώ."... Φωνάζω! Έτσι τις λέμε… Με το όνομά τους κι όλοι απορούν πως τις αναγνωρίζουμε ανάμεσα σε τόσα ίδια και απαράλλαχτα μικρά έντομα. Εμείς τις ξεχωρίζουμε! Αρχίζει να σουρουπώνει κι έρχεται η ώρα που όλες οι συλλέκτριες μέλισσες γυρνούν πίσω στυν κυψέλη τους η κάθε μια. Εκείνη την ώρα δεν θέλουν και πολλά πολλά.

Κλείσιμο
Είναι ώρα να τα αφήσουμε στην ησυχία τους, να ξεκουραστούμε και να απολαύσουμε την σιωπή. Όσο βραδιάζει, μιλιούνια αστέρια εμφανίζονται στον κατάμαυρο ουρανό της καρδιάς του δάσους!

"Μη μετράς τ’ αστέρια" μου έλεγε η γιαγιά… "Θα βγάλεις μαντραβίτσες". Τόσα χρόνια τα μετράω όμως, τόσα καλοκαίρια πλάι στα μελισσάκια μας. Στο μελισσοκομείο μας! Αλλά και στο εργαστήριό μας. Στον σύγχρονο και καθαρό χώρο μας που βρίσκεται στα Γιάννενα (Κατσικάς, Ιωάννινα), όπου με απόλυτη υπευθυνότητα και σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής, βάζουμε το μέλι στα βαζάκια, τα σφραγίζουμε και τα αποθηκεύουμε. Είστε πάντα ευπρόσδεκτοι να επισκεφθείτε το χώρο μας και φυσικά να δοκιμάσετε τις διαφορετικές ποικιλίες μελιού που έχουμε κάθε εποχή».

Στο site τους μπορείτε να βρείτε τα προϊόντα τους https://www.nomad-honey.gr/c . Οταν θα κάνετε την περιδιάβαση σας θα δείτε ότι οι ετικέτες είναι γραμμένες με το χέρι για τον τόπο καταγωγής του μελιού.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης