Vincent Χ 2

Vincent Χ 2

Μέσα σε μια σεζόν ένα από τα πιο γνωστά και πολυπαιγμένα έργα του Βρετανού Philip Ridley - Vincent Rive, ο πρωτότυπος τίτλος του- παρουσιάζεται στην θεατρική αγορά της Αθήνας σε δύο εκδοχές

vincent
O Philip Ridley (Φίλιπ Ρίντλεϊ), ο 55χρονος Βρετανός δημιουργικός καλλιτέχνης με τις πολυσχιδείς δραστηριότητες (συγγραφέας, σκηνοθέτης στο θέατρο και τον κινηματογράφο, παραγωγός κ.α) δεν είναι καθόλου άγνωστος στην Ελλάδα. Τα θεατρικά του έργα – με πρώτο και καλύτερο το «Vincent Rive»- έχουν παιχθεί και ξαναπαιχθεί ήδη από την δεκαετία του 2000. Υπενθυμίζω την παράσταση του έργου του «Επιστροφή στον Παράδεισο» σε σκηνοθεσία της Αναστασίας Ρεβή στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών του ΚΘΒΕ στην Θεσσαλονίκη που έκανε πρεμιέρα στις 30/01/2009.

Στη φετινή σεζόν ένα έργο του Ridley – το «Vincent Rive»- παρουσιάστηκε σε δύο διαφορετικές εκδοχές. Η πρώτη με τίτλο «Vincent» -«Αίμα Στο Χιόνι» παίζεται ήδη στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ σε σκηνοθεσία Ευθύμη Χρήστου στη γνωστή μετάφραση του Αντώνη Γαλέου ( κυκλοφόρησε σε βιβλίο το 2009 από τις εκδόσεις Αιγόκερως) με την Μαρία Ζορμπά και τον Δημήτρη Φουρλή. Η δεύτερη ξεκινά μετά το Πάσχα (πρεμιέρα 9 Μαΐου 2019) στη Β’ Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας. Η παράσταση με τίτλο «Αποτύπωμα» ανεβαίνει σε μετάφραση - σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Μπαλαμώτη με την Βασιλική Ιατροπούλου και τον Δημήτρη Μανδρινό στους δύο ρόλους του έργου.

Το μονόπρακτο έργο του Ridley ανέβηκε για πρώτη φορά στη σκηνή στο Hampstead Theatre του Λονδίνου στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2000. Μάλιστα, η παράσταση βρήκε και ανταπόκριση και υποστήριξη λόγου και της θεματικής του. Στο έργο του Ridley η 53χρονη Anita μητέρα του Vincent αναζητά τους λόγους της απρόσμενης απώλειας του γιού της. Από την έρευνα της ανακαλύπτει ότι ο γιος της έπεσε θύμα μιας ομοφοβικής επίθεσης και ότι ο ίδιος ήταν ομοφυλόφιλος. Στο έργο την βλέπουμε να αλληλεπιδρά με τον Davey, ένα 17χρονο αγόρι που ισχυρίζεται ότι ήταν ο πρώτος που βρήκε το πτώμα του Βίνσεντ και που αναζητά να μάθει όσα περισσότερα μπορεί για τον Vincent από την Anita.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης