Ένα βήμα δημοσίου διαλόγου στη Περιφέρεια

evripos-new

Στην "Οδό Ονείρων" (Τσιριγώτη 6, Χαλκίδα) στις 27 Μαρτίου 2019 ενεργοί πολίτες- επιχειρηματίες, μάγειρες, δημοσιογράφοι κ.α- συμμετέχουν στην εναρκτήρια εκδήλωση της τοπικής πρωτοβουλίας «Εύριπος- Πλατφόρμα για μια καλύτερη ζωή»

Ο Θάνος Αγγελάκης – ως διευθύνων σύμβουλος της ομώνυμης οικογενειακής πτηνοτροφικής επιχείρησης που έχει την βάση της δραστηριότητας της στην Εύβοια- έχει βάλει την σφραγίδα του σε ένα από τα πιο πρωτοποριακά προϊόντα της ελληνικής αγοράς τροφίμων: Το «Ελαιοπουλάκι»! Ένα προϊόν συστηματικής έρευνας που διαθέτει όλα τα συστατικά στοιχεία μιας καινοτομίας.

Όπως μπορεί να διαβάσει κανείς στο site της εταιρείας: «Το Ελαιοπουλάκι με τη μοναδική διατροφή του έχει κερδίσει τη θέση του στο Ελληνικό τραπέζι και πλέον κατακτά τις αγορές του εξωτερικού. Η διατροφή του είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ποιότητά του. Τα δημητριακά, με πρωταγωνιστή το καλαμπόκι, συνοδεύονται από το αγνό ελαιόλαδο πλούσιο σε βιταμίνη Ε. Ως γνωστό, το λάδι της ελιάς σε σχέση με άλλα σπορέλαια έχει σημαντικά υψηλότερη θρεπτική αξία και είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, που βοηθάει την καλύτερη απορρόφηση του Σεληνίου που περιέχεται στα δημητριακά, με αποτέλεσμα να προσδίδει στο κρέας του κοτόπουλου αντιοξειδωτικές ιδιότητες. (…)Το Ελαιοπουλάκι τρέφεται με 100% φυτικές τροφές, βιταμίνες & ιχνοστοιχεία εκ των οποίων 55% καλαμπόκι και 2% ελαιόλαδο, ενώ έχει κρέας πλούσιο σε Σελήνιο. Το Σελήνιο είναι ένα θεμελιώδους σημασίας ιχνοστοιχείο για την υγεία του ανθρώπου.

Καταναλώνοντας μόλις 100g Ελαιοπουλάκι, μπορούμε να καλύψουμε περίπου το 49% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας Σεληνίου για τον οργανισμό μας και συμβάλουμε: στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού και του θυρεοειδούς αδένα, στη προστασία των κυττάρων από οξειδωτικό στρές (αντιοξειδωτική δράση) και στη διατήρηση της υγείας των μαλλιών και των νυχιών».

Ο Θάνος Αγγελάκης θα είναι ένας από τους ομιλητές της εναρκτήριας εκδήλωσης της τοπικής πρωτοβουλίας «Εύριπος – Πλατφόρμα για μια καλύτερη ζωή» που θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης 27 Μαρτίου 2019 στην "Οδό Ονείρων" στη Χαλκίδα. Πιο συγκεκριμένα, ο Θάνος Αγγελάκης θα συζητήσει με τον Γιώργο Κελαϊδίτη (περιφερειακός σύμβουλος στη Στερεά Ελλάδα, πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας και παραγωγός ο ίδιος στο χώρο της χοιροτροφίας) για τους τρόπους με τους οποίους η καινοτομία στις παραγωγικές επιχειρήσεις της Περιφέρειας θα μπορούσε να αποτελέσει συγκριτικό ανταγωνιστικό στοιχείο για την δραστηριότητα τους στην ευρύτερη αγορά.

Στην ίδια εκδήλωση, η δημοσιογράφος Μερόπη Παπαδοπούλου (ψυχή της έκδοσης του περιοδικού «Οινοχόος» της «Καθημερινής») μαζί με τον Απόστολο Μούντριχα (Κτήμα Αβαντίς) θα μιλήσουν για το Ληλάντιο Πεδίο και τον ιστορικό αμπελώνα του και θα ανοίξουν τον δημόσιο διάλογο για πρωτοβουλίες και μέτρα πολιτικής για την επόμενη μέρα… Επίσης, θα παρουσιαστεί ο τοπικός μεζές της ευρύτερης περιοχής – μαρινάτος γαύρος με αποξηραμένο σύκο Κύμης- με τους Δημήτρη Φιλάρετο (Βόρεια Εύβοια) και Στάθη Mηλιώτη (Askada Farm). Τέλος, ο startuper Δημήτρης Γεωργίου (Flavours of Art & Food Chronicles) παρουσιάσει την δική του προσπάθεια (που περνάει και μέσα από το πρόγραμμα egg της Eurobank) για την ταξιδιωτική εμπειρία. Μαζί του, ο Λάμπρος και η Αλίκη Δημοσθένους που έκαναν την επιλογή να δημιουργήσουν λίγο έξω από την Χαλκίδα ένα διαφορετικό προορισμό: To Mad Cat Farm.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

synthesi01

Το Κράτος ως Λερναία Ύδρα, όπως «λέει» και ο τίτλος του νέου βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Δερτιλή – ένα δοκίμιο που περιγράφει επτά μορφές με τις οποίες μπορούμε σήμερα πλέον να σκεφτούμε το κράτος.

1
tombazis01

Ένα ιστορικός ελαιώνας στην παραθαλάσσια περιοχή Γαλατά Τροιζηνίας στην Βορειοανατολική Πελοπόνησσο απέναντι απο το όμορφο νησί του Πόρου φτιαγμένος από τον ναύαρχο της Επανάστασης  Εμμανουήλ Τομπάζη μας δίνει σήμερα ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

lev01

Η κα Βάσω Βούζα-Κυρατζή συνάντησε στη πόλη των Γρεβενών τον σχεδιαστή Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο και καρπός αυτής της συνάντησης η δημιουργική δουλειά που συνοδεύει μια παραγωγική προσπάθεια με επίκεντρο μια φάρμα λεβάντας.

1
barber0

Ποιόν εν τέλει εμπιστεύεται ένας κουρέας για να αφεθεί να δεχθεί τις υπηρεσίες ενός συναδέλφου του; Ένα ενδιαφέρον θέμα…με καλοκαιρινή διάθεση.

1
60147391_2214446438624038_8701900897598308352_n

Το εστιατόριο των αδελφών Κομπογιαννίτη στη περιοχή του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καλαμάτας είναι ένας συνδυασμός γεύσεων που έρχεται από την τοπική παράδοση με την απαραίτητη τσαχπινιά της σύγχρονης δημιουργίας.

tsas

Ο Άγγελος Φωκιανός είναι ένας νέος Αθηναίος, επιχειρηματίας της γενιάς των 20plus αλλά και ένας επιχειρηματίας της «μιας ιδέας» -αρκεί εκείνη να βρει ανταπόκριση και να «δέσει» το ακροατήριο και πάνω σε αυτό να «χτίσει» την επιτυχία της.

jghmvew

Το Park your Cinema επιστρέφει στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με αφιέρωμα σε κλασικές κωμωδίες και αγαπημένες παιδικές ταινίες