Ένα βήμα δημοσίου διαλόγου στη Περιφέρεια

Ένα βήμα δημοσίου διαλόγου στη Περιφέρεια

Στην "Οδό Ονείρων" (Τσιριγώτη 6, Χαλκίδα) στις 27 Μαρτίου 2019 ενεργοί πολίτες- επιχειρηματίες, μάγειρες, δημοσιογράφοι κ.α- συμμετέχουν στην εναρκτήρια εκδήλωση της τοπικής πρωτοβουλίας «Εύριπος- Πλατφόρμα για μια καλύτερη ζωή»

evripos-new
Ο Θάνος Αγγελάκης – ως διευθύνων σύμβουλος της ομώνυμης οικογενειακής πτηνοτροφικής επιχείρησης που έχει την βάση της δραστηριότητας της στην Εύβοια- έχει βάλει την σφραγίδα του σε ένα από τα πιο πρωτοποριακά προϊόντα της ελληνικής αγοράς τροφίμων: Το «Ελαιοπουλάκι»! Ένα προϊόν συστηματικής έρευνας που διαθέτει όλα τα συστατικά στοιχεία μιας καινοτομίας.

Όπως μπορεί να διαβάσει κανείς στο site της εταιρείας: «Το Ελαιοπουλάκι με τη μοναδική διατροφή του έχει κερδίσει τη θέση του στο Ελληνικό τραπέζι και πλέον κατακτά τις αγορές του εξωτερικού. Η διατροφή του είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ποιότητά του. Τα δημητριακά, με πρωταγωνιστή το καλαμπόκι, συνοδεύονται από το αγνό ελαιόλαδο πλούσιο σε βιταμίνη Ε. Ως γνωστό, το λάδι της ελιάς σε σχέση με άλλα σπορέλαια έχει σημαντικά υψηλότερη θρεπτική αξία και είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, που βοηθάει την καλύτερη απορρόφηση του Σεληνίου που περιέχεται στα δημητριακά, με αποτέλεσμα να προσδίδει στο κρέας του κοτόπουλου αντιοξειδωτικές ιδιότητες. (…)Το Ελαιοπουλάκι τρέφεται με 100% φυτικές τροφές, βιταμίνες & ιχνοστοιχεία εκ των οποίων 55% καλαμπόκι και 2% ελαιόλαδο, ενώ έχει κρέας πλούσιο σε Σελήνιο. Το Σελήνιο είναι ένα θεμελιώδους σημασίας ιχνοστοιχείο για την υγεία του ανθρώπου.

Καταναλώνοντας μόλις 100g Ελαιοπουλάκι, μπορούμε να καλύψουμε περίπου το 49% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας Σεληνίου για τον οργανισμό μας και συμβάλουμε: στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού και του θυρεοειδούς αδένα, στη προστασία των κυττάρων από οξειδωτικό στρές (αντιοξειδωτική δράση) και στη διατήρηση της υγείας των μαλλιών και των νυχιών».

Ο Θάνος Αγγελάκης θα είναι ένας από τους ομιλητές της εναρκτήριας εκδήλωσης της τοπικής πρωτοβουλίας «Εύριπος – Πλατφόρμα για μια καλύτερη ζωή» που θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης 27 Μαρτίου 2019 στην "Οδό Ονείρων" στη Χαλκίδα. Πιο συγκεκριμένα, ο Θάνος Αγγελάκης θα συζητήσει με τον Γιώργο Κελαϊδίτη (περιφερειακός σύμβουλος στη Στερεά Ελλάδα, πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας και παραγωγός ο ίδιος στο χώρο της χοιροτροφίας) για τους τρόπους με τους οποίους η καινοτομία στις παραγωγικές επιχειρήσεις της Περιφέρειας θα μπορούσε να αποτελέσει συγκριτικό ανταγωνιστικό στοιχείο για την δραστηριότητα τους στην ευρύτερη αγορά.

Στην ίδια εκδήλωση, η δημοσιογράφος Μερόπη Παπαδοπούλου (ψυχή της έκδοσης του περιοδικού «Οινοχόος» της «Καθημερινής») μαζί με τον Απόστολο Μούντριχα (Κτήμα Αβαντίς) θα μιλήσουν για το Ληλάντιο Πεδίο και τον ιστορικό αμπελώνα του και θα ανοίξουν τον δημόσιο διάλογο για πρωτοβουλίες και μέτρα πολιτικής για την επόμενη μέρα… Επίσης, θα παρουσιαστεί ο τοπικός μεζές της ευρύτερης περιοχής – μαρινάτος γαύρος με αποξηραμένο σύκο Κύμης- με τους Δημήτρη Φιλάρετο (Βόρεια Εύβοια) και Στάθη Mηλιώτη (Askada Farm). Τέλος, ο startuper Δημήτρης Γεωργίου (Flavours of Art & Food Chronicles) παρουσιάσει την δική του προσπάθεια (που περνάει και μέσα από το πρόγραμμα egg της Eurobank) για την ταξιδιωτική εμπειρία. Μαζί του, ο Λάμπρος και η Αλίκη Δημοσθένους που έκαναν την επιλογή να δημιουργήσουν λίγο έξω από την Χαλκίδα ένα διαφορετικό προορισμό: To Mad Cat Farm.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης