Ποια είναι τα μυστικά των Καρυάτιδων;

kariatides

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Greek Cultural Institute, συνδιοργανώνουν μια δράση-ξενάγηση στο Nέο Μουσείο της Ακρόπολης, το βράδυ της 10ης Αυγούστου

Συνεχίζοντας τον κύκλο ξεναγήσεών τους, το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Greek Cultural Institute συμπράττουν στις 10 Αυγούστου και συνδιοργανώνουν μια νυχτερινή ξενάγηση στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης .

Η πρωτοβουλία τιτλοφορείται «Tα μυστικά των Καρυάτιδων» και όπως διαβάζουμε στο ενημερωτικό σημείωμα από το σχετικό link: «Θα παρουσιαστεί µια νυχτερινή ξενάγηση, στο πιο φημισμένο μουσείο του κόσμου, το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

Μικρά και μεγάλα μυστικά θα αποκαλυφθούν, μέσω της ιστορίας πραγματοποιώντας ένα ταξίδι πολλές χιλιετίες πίσω. Ελάτε να ανακαλύψουμε τα μυστικά των Καρυάτιδων που “ξαναγεννήθηκαν” με τη βοήθεια της τεχνολογίας, και να θαυμάσουμε τις μετώπες του Παρθενώνα, τις κόρες, τους κούρους και τα χρωματιστά αγάλματα».

«Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης λειτουργεί υπό τον φορέα του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού και είναι ένας κοινωφελής εκπαιδευτικός και πολιτιστικός οργανισμός.

Σκοπός του, είναι η προαγωγή των αξιών της ελληνικής παιδείας, της ελληνικής εκπαίδευσης και του ελληνικού πολιτισμού μέσω δραστηριοτήτων που αφορούν την παιδεία, την εκπαίδευση, τα γράμματα και τον πολιτισμό».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

quarter-libres

Η Ιβοριανή περφόρμερ Nadia Beugré παρουσιάζει το “Quartiers Libres”, μια εικαστική δημιουργία που εστιάζει στην υπερκατανάλωση πλαστικών συσκευασιών στις χώρες της αφρικανικής ηπείρου

romania

Το 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και στην ενότητα Ματιές στα Βαλκάνια οργανώνει ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στο Ρουμανικό Κινηματογράφο της εποχής του Τσαουσέσκου και πιο συγκεκριμένα σε «οκτώ μοναχικούς καβαλάρηδες, οκτώ τολμηρούς δημιουργούς οι οποίοι έδειξαν την πραγματικότητα ωμή, ντροπιαστική, άνευ παραπλανητικού περιτυλίγματος»

strela

38 ταινίες –μικρού και μεγάλου μήκους- συγκροτούν ένα μεγάλο αφιέρωμα στην προϊστορία αλλά και την ιστορία του queer/ gay ελληνικού κινηματογράφου που θα προβληθεί στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

1