Εργαστήριο Φλαμένκο, Ακροποδητί στη Σύρο!

Εργαστήριο Φλαμένκο, Ακροποδητί στη Σύρο!

Η Γιώτα Πεκλάρη, χορεύτρια, χορογράφος και δασκάλα Φλαμένκο, παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο εργαστήριο χορού στο 6ο Φεστιβάλ Χορού «Akropoditi DanceFest» στην Ερμούπολη της Σύρου

er4gastirio-flamengo
Η Γιώτα Πεκλάρη ασχολείται με το φλαμένκο από το 1995.

Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού ¨Ραλλού Μάνου¨ και δημιουργός του Coetáni International Experimental Flamenco Festival.

Όπως διαβάζουμε στο βιογραφικό της σημείωμα: «η Γιώτα Πεκλάρη θεωρείται από τους πιο δραστήριους και καινοτόμους καλλιτέχνες και δασκάλους φλαμένκο στην Ελλάδα».

Έχει συμμετάσχει, ως δασκάλα, χορεύτρια και χορογράφος, σε σημαντικά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό συμπεριλαμβανομένων των: Flamenco Festival London, International Body Music Festival, Festival Musicale del Mediterraneo, Φεστιβάλ Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων και έχει παρουσιάσει δουλειά της σε χώρους όπως: το Μουσείο Μπενάκη, το Θέατρο Ροές, το Spinnerei στη Λειψία, το SFJazz στο Σαν Φρανσίσκο, το Tablao Caracoles στη Βέρνη, το Sadler's Wells στο Λονδίνο και το Πανεπιστήμιο Berkeley στην Καλιφόρνια.

Όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα της: «Ως εκπαιδευτικός προσεγγίζει με σεβασμό την παράδοση του φλαμένκο μέσα από διαρκή έρευνα, προσπαθώντας με την διδασκαλία της να αναπτύσσει την φαντασία, την δημιουργικότητα και την επικοινωνία έτσι ώστε η ενασχόληση με την τέχνη να οδηγεί στην εξέλιξη και την αυθεντικότητα.

Για την υλοποίηση αυτών των στόχων και έχοντας ως οδηγό τόσο τις σπουδές της στον κλασικό και σύγχρονο χορό όσο και την πολύχρονη εμπειρία της στο χώρο του φλαμένκο, έχει εμπνευστεί και δημιουργήσει το σεμινάριο σύνθεσης χορογραφίας φλαμένκο “Estructura de un baile” , το εργαστήρι "Flamenco Body Percussion" και το ερευνητικό σεμινάριο "Visualizing Sound"».

Η Γιώτα Πεκλάρη συμμετέχει για μια εβδομάδα –από 9 έως 13 Ιουλίου- στο 6ο Φεστιβάλ Χορού «Akropoditi DanceFest» στην Ερμούπολη της Σύρου, με ένα ιδιαίτερο εργαστήριο χορού Φλαμένκο.

Όπως διαβάζουμε σε ένα ενημερωτικό σημείωμα των διοργανωτών: «Το εργαστήριο επικεντρώνεται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της μουσικής φόρμας και στον τρόπο με τον οποίο εκφράζονται από την κίνηση του χορευτή. Καθώς ο χορευτής καλείται να αυτοσχεδιάσει, οι σωματικές δεξιότητες αναπτύσσονται παράλληλα με τη μουσική αντίληψη, εστιάζοντας στο ιδιαίτερο χρώμα του είδους, στην ανάπτυξη της επικοινωνίας, στην ικανότητα σύνθεσης και στη δημιουργικότητα».

Σχετικά με το Φεστιβάλ, ο θεσμός του «Akropoditi DanceFest», ιδρύθηκε στη Σύρο τον Ιούλιο του 2013 από το Χοροθέατρο Ακροποδητί. Η ετήσια χορευτική συνάντηση έχει διάρκεια δεκαπέντε ημέρες και περιλαμβάνει δεκαήμερα, πενθήμερα και διήμερα εκπαιδευτικά εργαστήρια, παρουσιάσεις και προβολές από τους προσκεκλημένους διδάσκοντες και τους συμμετέχοντες των εργαστηρίων, παραστάσεις χορού και χοροθεάτρου, ανοιχτούς αυτοσχεδιασμούς και παράλληλες δράσεις σε όλο το νησί.

Κλείσιμο
Το Φεστιβάλ φιλοξενεί καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συνδυάζοντας θεωρητικά και πρακτικά εργαστήρια με ποικίλο περιεχόμενο τα οποία απευθύνονται σε αρχάριους, σε ερασιτέχνες ή σε επαγγελματίες του χώρου του χορού και του θεάτρου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης