Eκεί που η τέχνη συναντά τον δρόμο

Eκεί που η τέχνη συναντά τον δρόμο

Είναι οι “Art of Soul” και θα τους βρεις στο Κέντρο να χορεύουν με την ψυχή τους

Eκεί που η τέχνη συναντά τον δρόμο
Στον πεζόδρομο της Ερμού, νέοι και νέες, άντρες και γυναίκες, μικρά και μεγάλα παιδιά χειροκροτούν ρυθμικά καθώς μια ομάδα εννέα αγοριών χορεύει στον δρόμο υπό τους ήχους mainstream και hip-hop κομματιών. Ο Νίκος, ο Κέβιν, ο Κρις, ο Άγγελος, ο Σωκράτης, ο Χρήστος, ο Σταύρος, ο Κώστας και ο Ηλίας είναι οι “Art of Soul”, μια ομάδα νεαρών που ασχολούνται τα τελευταία δέκα περίπου χρόνια με το street dance.



Κλείσιμο
Τους συνάντησα τυχαία στο Κέντρο και, αφού απόλαυσα τη χορογραφία τους, μπήκα στον πειρασμό να μάθω ποιοι είναι και τι… κάνουν. «Ονομάσαμε την ομάδα μας “Η Τέχνη Της Ψυχής” γιατί πιστεύουμε ότι χορεύουμε και αγγίζουμε την ψυχή των θεατών», μου λέει λαχανιασμένος ο Νίκος, λίγα λεπτά αφού έχει ολοκληρώσει το μεσημεριανό του σόου. Όπως μου εξηγεί, και οι εννέα χορεύουν και σε άλλες ομάδες, δεν αποκλείεται δηλαδή να τους πετύχεις σε διαφορετικό μέρος της Αθήνας παρέα με άλλους street dancers. Συνήθως τα στέκια τους βρίσκονται στην Ερμού και στο Μοναστηράκι, ενώ αγαπημένος προορισμός για να ξεδιπλώσουν την τέχνη τους είναι η Ακρόπολη. Δεν είναι λίγες οι φορές μάλιστα που έχουν πάρει μέρος σε διαγωνισμούς ή έχουν εμφανιστεί σε κάποιο σόου.



Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, το break dance δεν είναι ένα εύκολο είδος χορού. Απαιτεί ευλυγισία, ισορροπία και σωστή τεχνική καθώς τα ακροβατικά που κάνουν κατά τη διάρκεια μιας χορογραφίας είναι απαιτητικά και επικίνδυνα. Ωστόσο, δεν πήγαν σε κάποια σχολή για να διδαχθούν πώς πρέπει να χορεύουν. Η θέλησή τους ήταν τέτοια που ξεκίνησαν μόνοι τους να μαθαίνουν τα βήματα και τις εντυπωσιακές φιγούρες, τις οποίες αργότερα συνδύασαν με τον ρυθμό της μουσικής. «Είναι δύσκολο και επικίνδυνο αλλά άμα δεν χτυπήσεις δεν μαθαίνεις. Αν το θες πολύ και κάνεις αρκετή προπόνηση γίνεται πολύ εύκολο», μου λένε ενώ ετοιμάζουν σιγά σιγά τα πράγματα τους.



Πέρα από τις τεχνικές δυσκολίες που απαιτούν ατελείωτες προπονήσεις, ο χορός στον δρόμο έχει και… απρόοπτα. Όπως μου εξηγούν, πολλές φορές η αστυνομία τους ζητά να σταματήσουν γιατί υπάρχουν πολίτες που ενοχλούνται από τη φασαρία και τη μουσική. «Έχουμε κάποια θέματα με την αστυνομία, μας λένε ότι κάνουν παράπονα κάποια καταστήματα και γραφεία γιατί ενοχλούμε με τη μουσική», μου λέει ο Νίκος και συμπληρώνει: «Εμείς όμως δίνουμε χαρά στον κόσμο και πολλές φορές μας υπερασπίζεται. Δεν πτοούμαστε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε περισσότερο από όλα: να χορεύουμε μέσα στην πόλη».



Photo Credits: Βαγγέλης Φαντόπουλος 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης