Η Χαμάς θα επιστρέψει στο Κάιρο με απάντηση για την πρόταση κατάπαυσης του πυρός στη Γάζας

Η Χαμάς θα επιστρέψει στο Κάιρο με απάντηση για την πρόταση κατάπαυσης του πυρός στη Γάζας

«Η Χαμάς έχει ενώπιόν της μια εξαιρετικά, εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση εκ μέρους του Ισραήλ», δήλωσε ο Μπλίνκεν στο Ριάντ

hamas_cairo
Αντιπροσωπεία της Χαμάς εγκατέλειψε το Κάιρο και «θα επιστρέψει» με «απάντηση» στην πιο πρόσφατη πρόταση που της έχει υποβληθεί για την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, συνοδευόμενη από απελευθέρωση ομήρων, ανέφερε τις πρώτες πρωινές ώρες μέσο ενημέρωσης το οποίο θεωρείται γενικά πως έχει δεσμούς με τις αιγυπτιακές μυστικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με «αιγυπτιακές πηγές» που επικαλέστηκε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Αλ Καχέρα, η αντιπροσωπεία αναχώρησε από το Κάιρο και «θα επιστρέψει με γραπτή απάντηση στην πρόταση».

Χθες ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν εξέφρασε την ελπίδα ότι η Χαμάς θα αποδεχθεί μια «εξαιρετικά γενναιόδωρη» πρόταση προκειμένου να σταματήσει η ισραηλινή επίθεση στη Γάζα με αντάλλαγμα την απελευθέρωση των ομήρων.

«Η Χαμάς έχει ενώπιόν της μια εξαιρετικά, εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση εκ μέρους του Ισραήλ», δήλωσε ο Μπλίνκεν στο Ριάντ, στη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Κλείσιμο
«Πρέπει να πάρουν μια απόφαση και πρέπει να το κάνουν γρήγορα (...)» και «ελπίζω πως θα λάβουν τη σωστή απόφαση» είπε, αναφερόμενους στους ηγέτες της Χαμάς.

Εξάλλου, ο Μπλίνκεν επανέλαβε, την παρομονή ταξιδιού του στο Ισραήλ, την αντίθεση της χώρας του σε μια ισραηλινή επίθεση στην υπερπληθή πόλη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

«Δεν έχουμε δει ακόμη ένα σχέδιο που να μας επιτρέπει να πιστέψουμε ότι οι άμαχοι μπορούν να προστατευθούν αποτελεσματικά», δήλωσε ο Μπλίνκεν στη διάρκεια συνάντησης στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Ριάντ.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών εκτίμησε επίσης πως η διπλωματία απέτρεψε την εξάπλωση του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς πέρα από τη Λωρίδα της Γάζας.

«Περάσαμε πολύ κοντά από μια κλιμάκωση ή μια επέκταση της σύγκρουσης και πιστεύω πως χάρη στις πολύ στοχευμένες και πολύ αποφασιστικές προσπάθειές μας, μπορέσαμε να την αποτρέψουμε», είπε ο Μπλίνκεν.





Ειδήσεις σήμερα:

Ο πόλεμος για τα πατίνια ξανάρχισε με σφήνες 120 χλμ./ώρα, κυκλοφοριακή αναρχία, ατυχήματα και κλοπές

BBC για Temu: Εθιστικό σαν ζάχαρη - Πώς... γλυκάθηκαν οι καταναλωτές από την πλατφόρμα με τις απίστευτα χαμηλές τιμές

Έλιοτ Σάμνερ: Το ταλαντούχο άφυλο παιδί του Στινγκ γεννήθηκε κορίτσι, ντύνεται σαν άντρας, προσδιορίζεται ως ουδέτερο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης