Ερχεται το πρώτο ηλεκτρικό της Škoda

Ερχεται το πρώτο ηλεκτρικό της Škoda

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Škoda θα είναι το νέο Citigo-e i, σκίτσο του οποίου έδωσε στη δημοσιότητα χθες η τσέχικη εταιρεία, μαζί με την είδηση ότι θα παρουσιαστεί επισήμως σε λίγες ημέρες, στις 23 Μαΐου.

190517135640_Citigo-e-iV
Κρίνοντας από το σκίτσο που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, μπορούμε να διακρίνουμε ότι το νέο ηλεκτρικό Škoda Citigo διαφοροποιείται σε σχέση με τις βενζινοκίνητες εκδόσεις του μίνι μοντέλου μέσω της κλειστής γρίλιας της μάσκας του, αλλά και του νέου εμπρόσθιου προφυλακτήρα.
Από εκεί και πέρα, η Škoda προς το παρόν δεν δίνει στη δημοσιότητα κάποια από τα στοιχεία του πρώτου ηλεκτρικού της μοντέλου, ωστόσο αναμένεται αυτό να προσφέρει μια αυτονομία κοντά στα 300 km με μία πλήρη φόρτιση της μπαταρίας. Τεχνικά, το Citigo-e iV θα βασιστεί πάνω στο επίσης ηλεκτρικό VW e-up!, κάτι που σημαίνει ότι θα φέρει ένα ηλεκτρικό μοτέρ 82 PS για την κίνησή του, με ροπή 21,4 kgm.

Για το εάν τα νούμερα αυτά επιβεβαιωθούν και από την εταιρεία θα το γνωρίζουμε την ερχόμενη Πέμπτη 23 Μαΐου, όταν και είναι προγραμματισμένο να παρουσιαστεί επίσημα το νέο μοντέλο στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας. Μαζί του η Škoda θα παρουσιάσει και το ανανεωμένο Superb, το οποίο για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου θα είναι και plug-in υβριδικό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης