Το νέο art car της BMW

Το νέο art car της BMW

Η BMW παρουσίασε μία διαφορετικού χρωματισμού έκδοση του αγωνιστικού πρωτοτύπου M Hybrid V8.

240522120153_BMW-MHybrid-art-923

Το διάσημο Κέντρο Πομπιντού στο Παρίσι επέλεξε η BMW για να αποκαλύψει το 20ό της μοντέλο που ανήκει στην ειδική κατηγορία «BMW Art Car» που δεν είναι άλλο από το αγωνιστικό πρωτότυπο M Hybrid V8.

Με το συγκεκριμένο μοντέλο ο Γερμανός κατασκευαστής θέλει να κατακτήσει τη νίκη στον πιο διάσημο αγώνα αντοχής, τις 24 Ώρες του Le Mans.


Κλείσιμο
Η μοναδικότητα της συγκεκριμένης BMW M Hybrid V8 εστιάζεται στο γεγονός ότι τον εξωτερικό της χρωματισμό έχει επιμεληθεί η καλλιτέχνης Τζούλι Μεχρετού, μετατρέποντάς την σε ένα κινητό έργο τέχνης. Με αυτό το αυτοκίνητο η BMW Art Car θα συνοδεύσει την εταιρεία στον αγώνα του Le Mans και θα αναδείξει εκτός από τις κορυφαίες του επιδόσεις, έναν πολιτιστικό συμβολισμό.

Η συνεργασία μεταξύ της BMW και της Τζούλι Μεχρετού περιλαμβάνει επίσης μια κοινή δέσμευση για μια σειρά PanAfrican Translocal Media Workshops για κινηματογραφιστές, τα οποία θα περιοδεύσουν σε διάφορες αφρικανικές πόλεις το 2025 και το 2026.

Όσο για την τεχνοτροπία που ακολουθήθηκε στον σχεδιασμό της BMW M Hybrid V8 η καλλιτέχνιδα εμπνεύστηκε από το σημαντικό της έργο «Everywhen» που μπορεί να δει κανείς στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης ΜοΜΑ στη Νέα Υόρκη.

Όπως αναφέρει η ίδια η Μεχρετού, η κεντρική ιδέα ήταν να δημιουργήσει μια μίξη του διάσημου πίνακα. Φαντάστηκε ότι ο συγκεκριμένος πίνακας έσταζε πάνω στο αυτοκίνητο και τα «νεφρά» στο εμπρός μέρος «εισέπνευσαν τα χρώματα».

Το εντυπωσιακό αυτό έργο τέχνης της BMW θα μεταφερθεί τις επόμενες ημέρες στη Villa d’Este στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας προκειμένου να πάρει μέρος στο περίφημο Concorso d’Eleganza. Στα μέσα Ιουνίου, το αυτοκίνητο θα βρίσκεται στην πίστα του Le Mans και θα προσπαθήσει στο τέλος του αγωνιστικού τριημέρου να κατακτήσει τη νίκη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης