Πόσους ίππους θα έχει η ηλεκτρική BMW M3;

Πόσους ίππους θα έχει η ηλεκτρική BMW M3;

Η νέα BMW Μ3 του 2027 θα είναι από άλλο πλανήτη. Η ηλεκτροκίνηση συμπαρασύρει μαζί της θρύλους της αυτοκίνησης χαρίζοντας τους όμως αστείρευτη δύναμη.

230125070101_BMW-M3-CS-1

Η BMW επιβεβαίωσε επίσημα την ανάπτυξη μιας ηλεκτρικής έκδοσης του εμβληματικού της σεντάν M3, σηματοδοτώντας μια σημαντική στροφή προς την ηλεκτροκίνηση.

Αυτή η επερχόμενη ηλεκτρική M3, που αναμένεται να κυκλοφορήσει γύρω στο 2027, θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της σειράς M και θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική Neue Klasse της BMW. Αναμένεται να διαθέτει μια διάταξη τεσσάρων κινητήρων με την ισχύ του να αγγίζει το 1 MW, δηλαδή τους 1.360 ίππους.


H ηλεκτρική M3 σηματοδοτεί το τέλος της αμφιλεγόμενης υπερμεγέθους μάσκας που έχει συγκεντρώσει την προσοχή στις πρόσφατες κατασκευές της BMW, εκτός αν η εταιρία αποφασίσει να τη διατηρήσει καθαρά για αισθητικούς λόγους.


Εκτός από την ηλεκτρική παραλλαγή, η BMW θα προσφέρει επίσης μια έκδοση της M3 με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η έκδοση αυτή θα αντλεί την ισχύ της από τον υπάρχοντα εξακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 3,0 λίτρων, γνωστό ως S58, με προσπάθειες να είναι συμβατός με το αυστηρό πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 7.


Η βασική πλατφόρμα για τη νέα BMW Σειρά 3, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρικής M3, είναι η αρχιτεκτονική Neue Klasse, την οποία η BMW παρουσίασε μέσω του Vision Neue Klasse concept τον Σεπτέμβριο. Η πλατφόρμα, που θα κάνει το ντεμπούτο της το 2025, έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την χρήση έως και τεσσάρων ηλεκτροκινητήρων, έναν για κάθε τροχό. Αυτή η διάταξη επιτρέπει την ευέλικτη κατανομή ισχύος μεταξύ των αξόνων, μετατρέποντας ουσιαστικά το τετρακίνητο ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε μια διάταξη με κίνηση στους πίσω τροχούς.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης