Η GM ποντάρει στις μπαταρίες

Η GM ποντάρει στις μπαταρίες

Ένα σημαντικό βήμα στην αναβάθμιση της αξιοπιστίας των ηλεκτρικών μοντέλων της κάνει η GM με την εξαγορά ισραηλινής εταιρίας που ειδικεύεται στην τεχνολογία των μπαταριών.

GM_battery
Η επίλυση των προβλημάτων, που προκύπτουν στις μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων, απασχολεί όλες τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Γι’αυτό το λόγο η General Motors ολοκλήρωσε τη συμφωνία για την εξαγορά της ALGOLiON, μιας startup εταιρείας λογισμικού μπαταριών από το Ισραήλ που έχει αναπτύξει τεχνολογία για τον εντοπισμό προβλημάτων στις μπαταρίες αυτοκινήτων.
Η τεχνολογική αιχμή του λογισμικού της ALGOLiON χρησιμοποιεί ροές δεδομένων από συστήματα διαχείρισης μπαταριών EV, για να βοηθήσει στον εντοπισμό ανωμαλιών στην απόδοση των στοιχείων, προκειμένου να διασφαλιστεί η σωστή διαχείριση της λειτουργίας του οχήματος. Το σύστημα παρέχει επίσης έγκαιρη ανίχνευση ζητημάτων, όπως συμβάντα θερμικής διαφυγής.
Η ALGOLiON ιδρύθηκε από τον Νάιλς Φλάισερ, ο οποίος έχει περισσότερα από 40 χρόνια εμπειρίας στη βιομηχανία μπαταριών και περισσότερες από 80 πατέντες στον τομέα, μαζί με τον Άλεξ Νιμπέργκερ, που έχει στρατιωτική και πολιτική εμπειρία στις μπαταρίες ιόντων λιθίου.
Επικεφαλής της εξαγοράς ήταν ο οργανισμός Technology Acceleration and Commercialization (TAC) της GM. Το ιδιαίτερο με το σύστημα ALGOLiON είναι ότι οι προηγμένοι αλγόριθμοί του μπορούν να εντοπίσουν μικροσκοπικές αλλαγές στην υγεία της μπαταρίας εβδομάδες νωρίτερα από άλλες μεθόδους και να επεμβαίνουν, όσο η μπαταρία εξακολουθεί να λειτουργεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης