H ΚIA ετοιμάζει μικρό ηλεκτρικό SUV

H ΚIA ετοιμάζει μικρό ηλεκτρικό SUV

Η ηλεκτρική γκάμα της KIA θα αποκτήσει πολύ σύντομα μια ακόμα πιο προσιτή για το ευρύ κοινό έκδοση καθώς η κορεάτικη εταιρία προχωρά με γοργούς ρυθμούς την εξέλιξη του μικρού SUV, EV4.

KIA_EV4
Η Kia αποτελεί μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις των τελευταίων ετών, όχι μόνο στην γκάμα των συμβατικών της μοντέλων αλλά -κυρίως- στα ηλεκτρικά της.
Έτσι, εκτός από τα ηλεκτρικά Soul και Niro, υπάρχει το EV6 το οποίο κέρδισε βραβεία και αναγνώριση παντού, ενώ έχουν ήδη αναγγελθεί τα EV9 και EV5 που θα παρουσιαστούν μέσα στους επόμενους μήνες.
Ένα ακόμα μοντέλο φαίνεται ότι βρίσκεται και αυτό στην φάση της εξέλιξης. Θα ονομάζεται EV4 και θα είναι ένα μικρό ηλεκτρικό SUV, με πολύ πιο προσιτή τιμή και στόχο ένα ευρύτερο κοινό που θέλει να μπει με οικονομικό τρόπο στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης. Προς το παρόν δεν υπάρχουν κάποιες ξεκάθαρες πληροφορίες για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, με τις φήμες να το θέλουν αρκετά μικρότερο σε διαστάσεις από τα υπάρχοντα, περίπου αντίστοιχο σε μέγεθος με το δεύτερης γενιάς Soul EV.
Κλείσιμο
Σχεδιαστικά θα δανείζεται στοιχεία από το EV6 και παράλληλα θα υπάρχουν και αισθητικές αναφορές στο μεγάλο SUV της μάρκας, το EV9. Η μάσκα θα έχει ιδιαίτερα φουτουριστική διάσταση με πολύ εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα και την χαρακτηριστική σχεδιαστική προσέγγιση των ηλεκτρικών της μάρκας.
Το σαλόνι θα είναι και αυτό ιδιαίτερα μοντέρνο και με έντονο το ψηφιακό υπόβαθρο, με δύο μεγάλες οθόνες και σχεδίαση που θα έχει αρκετές συγγένειες με το Sportage. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι τα υλικά από τα οποία θα είναι κατασκευασμένος ο διάκοσμος θα είναι οικολογικά. Όσο για τους χώρους και την πρακτικότητα, η ηλεκτρική πλατφόρμα θα του εξασφαλίζει μεγάλη ευρυχωρία και άνεση για τους επιβάτες.
Το ηλεκτρικό του υπόβαθρο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, αν και κατά πάσα πιθανότητα θα χρησιμοποιεί στοιχεία από τα μικρά ηλεκτρικά της εταιρίας. Υπάρχει πάντως και το ενδεχόμενο να δούμε μία πιο σπορτίφ έκδοση με χαρακτηριστικά GT και δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν στον εμπρός και έναν στον πίσω άξονα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης