Η GM εστιάζει στο μέλλον της ενέργειας

Η GM εστιάζει στο μέλλον της ενέργειας

Το νέο τμήμα GM Energy της GM θα ασχοληθεί με εξειδικευμένες τεχνολογίες που σχετίζονται άμεσα με την διαχείριση της ενέργειας μεταξύ των οποίων και αυτές που θα επιτρέπουν στα ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρίας να λειτουργούν ως μονάδες τροφοδοσίας.

GM_Energy__3_
Η GM είναι μεταξύ των εταιρειών αυτοκινήτων που αποφάσισαν να αναπτύξουν τεχνολογίες αμφίδρομης τροφοδοσίας των ηλεκτρικών μοντέλων. Για το λόγο αυτό, δημιούργησε το νέο τμήμα GM Energy που θα ασχολείται αποκλειστικά με θέματα ενεργειας.
Τον Απρίλιο του 2021 η εταιρία είχε ανακοινώσει το πρόγραμμα Ultium Charge 360 με στόχο να κάνει την εμπειρία φόρτισης για τους πελάτες της GM όσο το δυνατόν πιο εύκολη, ενσωματώνοντας σε μια υπηρεσία επτά μεγάλα δίκτυα φόρτισης. Η επέκταση της σύγχρονης θεώρησης περί διαχείρισης του ρεύματος ήταν η λογική εξέλιξη, με την GM Energy, να είναι έτοιμη να προσφέρει καινοτόμες λύσεις.

Το Ultium Home αφορά τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας (ESS- Energy Storage Systems) σε σπίτια και τέτοια είναι τα Powerwalls που συνδυάζονται και με ηλιακούς συλλέκτες. Σε αυτό το πλαίσιο, η GM έκλεισε μια συμφωνία με τη SunPower για να εξελίξει ένα οικιακό ενεργειακό σύστημα με ολοκληρωμένες λύσεις, που προαιρετικά θα μπορούν να έχουν ως μέρος του συστήματος και ένα ηλεκτρικό μοντέλο της GM.
Αντίστοιχα, το Ultium Commercial είναι το ίδιο πράγμα, μόνο με μεγαλύτερα στοιχεία αποθήκευσης ενέργειας, προκειμένου να μπορεί να υποστηρίξει ενεργειακά κάποια επιχείρηση που σε σχέση με το σπίτι, θα έχει αυξημένες ανάγκες ενεργειακής υποστήριξης. Η «στροφή» προς την εκτενή ενασχόληση με την ηλεκτρική ενέργεια και τη διαχείρισή της, είναι μάλλον υποχρεωτική για όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες, οπότε τέτοιες «αναζητήσεις» στο μέλλον θα είναι κάτι συνηθισμένο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης