Prologue EV: Το πρώτο δείγμα της συνεργασίας Honda και GM

Prologue EV: Το πρώτο δείγμα της συνεργασίας Honda και GM

Honda και GM παρουσίασαν το Prologue, ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο που είναι και το πρώτο δείγμα της συνεργασίας τους επάνω στην ηλεκτροκίνηση 

Honda_Prologue
Το Prologue είναι το πρώτο μοντέλο που προκύπτει από τη συνεργασία Honda και GM και θα είναι το πρώτη ηλεκτρικό μοντέλο της ιαπωνικής εταιρίας που θα πωλείται στις ΗΠΑ. Επιπλέον, όπως εσκεμμένα δηλώνει και η ονομασία του, θα είναι ο πρόλογος μιας σειράς νέων αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων που θα διαθέσει στην αμερικανική αγορά τα προσεχή χρόνια και ένα από τα τουλάχιστον 30 που έχει ανακοινώσει ότι θα κατασκευάσει η Honda ως το 2030.
Η εταιρεία ανακοίνωσε κάποιες αρχικές πληροφορίες που αφορούν στις διαστάσεις του Prologue. Βάσει αυτών, το μήκος του θα είναι 4.877 χλστ., το πλάτος του 1.989 χλστ., το ύψος τού αμαξώματος θα φτάνει τα 1.643 χλστ. και το μεταξόνιό του τα 3.094 χλστ.
Προφανώς πρόκειται για ένα μεγάλων διαστάσεων SUV και περίπου το ίδιο σε όγκο με το καινούργιο (αμιγώς ηλεκτροκίνητο) Chevrolet Blazer που βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα. Αυτή είναι η ονομαζόμενη «BEV 3» η οποία προήλθε από την «Ultium» που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την GM.

Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε η εταιρεία βλέπουμε ότι το αμάξωμα του Prologue έχει αισθητικές επιρροές από το Honda e, ιδίως στο πίσω μέρος. Σε αυτό, βλέπουμε ότι στη μαύρη επιφάνεια μεταξύ των φώτων έχει ενσωματωθεί το λογότυπό της σε σχετικά μεγάλο μέγεθος, κάτι που ίσως υιοθετηθεί στα ηλεκτρικά μοντέλα της.
Στο εσωτερικό, υπάρχουν δύο οθόνες στο ταμπλό, μία 11,0 ιντσών στη θέση του πίνακα οργάνων και μία 11,3 ιντσών στο κέντρο της κονσόλας. Τέλος, τα στελέχη της Honda δεν ανακοίνωσαν κάτι αναφορικά με την απόδοση του Prologue ή τη χωρητικότητα των μπαταριών του.
Πάντως, με δεδομένο ότι θα έχει την ίδια βάση με το νέο Chevrolet Blazer, πιθανόν η ισχύς του να είναι η ίδια ή παραπλήσια με αυτή του αμερικανικού μοντέλου (σημ.: 258 ίπποι) και η μέγιστη θεωρητική αυτονομία του να φτάνει τα 515 χλμ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης