Το Polestar 5 διαθέτει μία πρωτοποριακή πλατφόρμα

Το Polestar 5 διαθέτει μία πρωτοποριακή πλατφόρμα

Όπως ανακοινώνει η Polestar, το νέο της μοντέλο Polestar 5 βασίζεται πάνω σε μία μικρού βάρους και εξαιρετικά άκαμπτη πλατφόρμα.

220219171749_Polestar-5-skeletos-5

Το Polestar 5, η έκδοση παραγωγής του πρωτότυπο Precept, θα χρησιμοποιεί την αλουμινένια πλατφόρμα που αναπτύχθηκε in-house από την ομάδα Έρευνας και Εξέλιξης (R&D) στο Coventry του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το αμιγώς ηλεκτρικό τετράθυρο GT, το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα το 2024, βασίζεται πάνω σε έναν άκαμπτο και ελαφρύ σκελετό, κάτι που οφελεί την αυτονομία, την ασφάλεια και τη δυναμική συμπεριφορά του μοντέλου. Αν και αυτή η πλατφόρμα χρησιμοποιείται συνήθως σε μικρότερα αυτοκίνητα, η Polestar αναφέρει ότι κατάφεραν να γίνει εφικτό και σε αυτή την κατηγορία. Μάλιστα, η νέα διαδικασία παραγωγής του Polestar έχει ως αποτέλεσμα να αναπτύσσονται ταυτόχρονα το αμάξωμα με την πλατφόρμα, μειώνοντας σημαντικά τους χρόνους παράδοσης του αυτοκινήτου.
Κλείσιμο

Η Polestar υποστηρίζει ότι το συνολικό βάρος του Polestar 5 θα ζυγίζει λιγότερο και από αυτοκίνητα μικρότερης κατηγορίας, ενώ η ακαμψία θα είναι βελτιωμένη ακόμα και από ένα διθέσιο supercar.

Ο επικεφαλής του τμήματος της Polestar, Pete Allen, αναφέρει: «Ξέραμε ότι θέλαμε αυτό το αυτοκίνητο να είναι ελαφρύ εξ’αρχής, ξέραμε ότι θέλαμε να έχει υψηλή ποιότητα και ξέραμε ότι το θέλουμε γρήγορα. Αυτή η αρχιτεκτονική προσφέρει εξαιρετικά δυναμικά στοιχεία και χαρακτηριστικά ασφαλείας».

Η ομάδα R&D της Polestar στο Ηνωμένο Βασίλειο εδρεύει στην περιοχή των Midlands, με τον αριθμό των μηχανικών να αυτή τη στιγμή 280, ενώ αναμένεται να αυξηθεί σύντομα στους 500.

Τέλος, πριν το ντεμπούτο του Polestar 5, η εταιρεία θα λανσάρει δύο SUV, τα Polestar 3 και Polestar 4.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης